Ben dublajlı halde genelde güzel olmadığı için alt yazılı izlemeye çalışıyorum ama hem yazıları kaçırmadan okuyup hem de diziyi izlemesi zor oluyor 😃
Altyazılı
Dublaj
Değişiyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben dublajlı halde genelde güzel olmadığı için alt yazılı izlemeye çalışıyorum ama hem yazıları kaçırmadan okuyup hem de diziyi izlemesi zor oluyor 😃
Türkiye'deki dublaj işleri ne kadar da iyi olsa da, önemli aktörlerin kendi seslerini kullanması izlediğin filmde büyük rol oynar. Sonuçta Morgan Freeman'ı ya da Sam Elliout'u sadece oyunculuğu için seçmiyorlar. Bunu geçtim, çoğu aktör rolünü ve dile getireceği cümleyi, sesi ve vücut diliyle iyi aktarmak zorundadır. Bu yüzden dublajlar her zaman orjinelinin verdiği etkiyi veremez.
Dublajlı izliyorum, yabancı dil bilmiyorum çünkü lakin bir filmi öyle çok merak etmiştim ki ve sevmiştim ki, o filmi alt yazılı izlemiştim, yabancı konuşuyorlardı, altyazısı Türkçe'ydi
Cevap
35Cevap
Altyazılı tabi ki de :)
Alt yazılı film izleye izleye Küçük Emrah gibi boynu bükük oldum
Ve sonunda huzuru dublajda buldum
Huzur dublajda 😀
Şimdi alt yazıyı savunanlar cikicaktir
Evet alt yazılı filmin ses kalitesi iyidir sesler orijinaldir fiom cıvıl cıvıldır
Ama bi sorun var oku oku bitmez film kafanızı ekrandan 2 saniye çevirseniz replik uçar ne dedi bu diye filmi hemen geri sararsınız
O yüzden kaliteli çevrilmiş usta dublaj sanatçılarının seslendirdiği bi filmi izlemenin verdiği mutluluğu anlatıcak kelimeler beynimde maalesef yer almıyor attaaaaaa tü tü tü winnnnnnnn 😀
Alt yazılı izlediğim hiçbi fimde o insanların bizim kültürümüzde ki kadar duygularını konuşmalarına yansitamadikkarini gördüm
Sanki soğuk ve cansız bu et parçasıymış gibi anlamsız bi ses tonunun ortaya çıktığını gördüm
O my god yani 🤢
Ama film dublaja girince o soğuk et parçalarının seslerindeki anlamsızlığın bi nebzede olsa gittiğini gördüm ve dublaj konusunda Türkiye'min en usta seslendirme sanatçılarının bu ülkede olduğunu gördüm ve onlarla gurur duydum
Sizde gurur duyun ve dublajlı izleyin
Alt yazı okuyabilecek kafam varsa alt yazılı tercih ederim ama yine de önceliğim dublajlı olması. Çünkü kafam İngilizce kalıp, deyim vesaire yakalamaya gidiyor, dinlediklerimde yakalamaya çalışınca konuyu kaçırmaktan korkuyorum. Yine de bunu yenebilirsem daha fazla alt yazılı tercih edeceğim 😄
Altyazılı izliyorum. Dublaj olunca hiç keyif alamıyorum, yapay gibi geliyor.
Oyuncuların kendi sesiyle izlemek daha gerçekçi oluyor.
Dublaj sevmiyorum orijinal sese önem veriyorum bu nedenle alt yazılı olanı tercih ediyorum.
Altyazısız, dublajsız... Orijinal diliyle... İngilizce, Almanca ya da Türkçe değilse film, o zaman da dil ailesine göre İngilizce ya da Türkçe altyazı ile izliyorum...
en nankör şey yabancı dildir kullanmazsan unutursun düşüncesi ile alt yazılı izliyorum ama dinleyerek tekrar yapıyorum
Türkçe dublajlı izliyorum ama ingilizce altyazıyı da açıyorum bir yandan birkaç kelime daha öğreneyim diye maksat.
Ülkede Türkçe 300 kelime kullanan insan sayısı belli iken birde dublajı beğenmiyorlar. Hey Allah'ım ya cahillik ne seviyeye ulaştı böyle
Dublaj hic sevmem guzelim filmin icine ediyorlar aman tanrim lanet olasi jackson falan🙄🤦♂️hep altyazili izlerim kendi seslerini duyacam arkadas sonra neden yasli nine genc kiz ses tonuyla konusuyor oluyor, olacak is degil..
Türkçe altyazı açarım İngilizcem pekişiyor bazen açmam anlıyorum
Ben alt yazıyla hiç geliştiremiyorum İngilizcemi hızlı konuşuyorlar kelimeleri yutuyorlar bazen de kelimeleri kısaltarak söylüyorlar 😃
Dublaj izliyorum, birde altyazıyı okumakla uğraşamam ben.
Bir şey okuyacak olursam kitap okurum. Sinemaya o kadar para verip zaman kaybedemem
Hiç bu açıdan bakmamıştım
Alt yazısız (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca dışındaki dilleri alt yazılı).
Kore dizilerini altyazılı izliyorum, çünkü duyguyu kendi sesleri ile daha iyi veriyorlar.
Canım hangi türlü isterse o şekilde izlerim fark etmiyor
Sadece yemek yerken dublaj açarım normal zaman da altyazılı
Amacım istediğim dili öğrenmekse altyazıyı tercih ederim
Altyazılı izlerim hangi dil olursa olsun. Dublajdan nefret ederim.
Sadece animasyonları dublajlı izliyorum, gerisi altyazı
İlk başta alt yazılı izlerim , ikinci kez izleyecek olursam dublajlı versiyonundan izlerim.
Altyazılı izlerim. Dublaj sinema seven yüreğimi incitiyor ve mental olarak sinir oluyorum 😎.
Dublajdan nefret ediyorum. Altyazılı izlerim.. Eğer altyazı bulamazsam ancak mecbur dublaj.
Çoğunlukla altyazı. Olurda çok yorgunsam veya film izlerken yemek yemek gibi başka bi uğraşım varsa dublaj izlerim ama kaliteli olmalı dublaj
oyuncularin ses tonlarini duymak duygularini anlamak acisindan cokkk daha guzel oluyor o yuzden altyazi
genelde altyazılı ama dublajı güzel olursa neden olmasın :)
Altyazısız direk İngilizce. 🤔
Ahh keşkeee o kadar iyi olsa İngilizcem. Dublajı hiç güzel yapmıyorlar ya. Bazı filmler hariç istisna olanlar var mesela Deadpool, galaksinin koruyucuları bunların dublajları çok güzel
Kaliteli yapımları , kaliteli çevirmenlere yaptırıyorlar evet ve maalesef geri kalan hepsinin çevirisi dediğin gibi rezalet 🥲 , vaktin varsa aslında ufak ufak altyazılı izlerken analiz ederek hangi cümlenin hangi kalıbın ne olduğunu kulak aşinalığı ile geliştirebilirsin , C1 seviyesinde olmana gerek yok , günümüzde zaten o kadar düzgün İngilizce konuşulmuyor. 🙂
Teşekkürler. Ya aslında vaktim var da ben pek film izlemeyi sevmiyorum ya. İşsizim evdeyim genelde evde yattıkşa yatasın gelir derler ya aynen öyle bişey yapmadıkça daha çok yapmıyorum. Bura da bağımlılık yaptı şu ara sürekli buralardayım valla
Nasıl geçecek bu
Seni çok iyi anlıyorum o batağa bir kere saplanınca çıkması zordur 😅 , ufak ufak başla bir anda kendini kısıtlarsan dopamin eksikliği çekersin moralin falan kalmaz , bir şeyleri başarma hissini zihnine kazıdıkça daha çok isteyeceksin inan bana. 😂 , örneğin yarın 10 kelime ezberleyebilir , bir konuda araştırma yapabilirsin , borsa kripto nedir bakabilirsin , spor yapabilir nasıl yapılır öğrenebilirsin, bir iş fikri düşünebilirsin kısaca kendini her gün bi sonraki güne daha donanımlı yapmaya çalışırsan hem mutluluğu yakalarsın hem de hayatın güzel geçer , Allah inancın var ise ufak ufak namaz kılabilir kur-an okuyabilirsin günün 1 saati ibadete ayırabilir gün geçtikce 5 vakite zorlayabilirsin gibi seçenekler çok önemli olan yatmamak dostum. 😏
İki türlüsünüde izlerim.
Almanca dublaj izliyorum. Bazen altyazılı
Dublajlı izlerim hep
Değişiyor. Çoğunlukla altyazılı
Ya dublaj ya da ingilizce altyaziyla
Dublajlı daha iyi alt yazı okumak sıkıcı
Ben yabancı film izlemiyorum ki 😂
Değişiyor dublajı iyiyse dublaj değilse altyazı
Altyazılı genelde.
Altyazılı izlemek isterim.
Dublaj
altyazı
Dublajla izliyorum
Dublaj
Alt yazılı izlerim.
Alt yazılı
rusca ve fransızca bazen alt yazılı tr :)
Kaliteli dublaj
Dublaj iyidir
Üşengeç olduğumdan dublaj diyorum 😂😂
Altyazı seviyorum
Altyazılı
Sherlock
Dublaj seven eziktir
Dublaj seviyorum 🙂
Daha iyi anliyosun
Altyazılı
İngilizce altyazılı izliyorum genelde.
Altyazılı