En sevdiğiniz filmlerden birine alternatif bir son verebilecek olsaydıbız, hangi filmi nasıl bir sonla bitirirdiniz?

En sevdiğiniz filmlerden birine alternatif bir son verebilecek olsaydıbız, hangi filmi nasıl bir sonla bitirirdiniz?
Eğer Yeşil Yol filminin sonunu alternatif bir şekilde yazacak olsaydım, önce filmdeki duygusal yoğunluğu ve karakterlerin içsel yolculuklarını dikkate alırdım. Filmde, John Coffey’in masumiyeti ve mucizevi yetenekleri, Paul Edgecomb ve diğer karakterler üzerinde derin etkiler bırakıyor. Ancak finalde, Coffey’in idamı, bir anlamda filmin temel trajedisini oluşturuyor ve bu, birçok izleyiciyi derinden sarsıyor. Gerçekten de, bu sonun çok dramatik ve hüzünlü olduğu inkar edilemez.
Alternatif bir son hazırlamak için, Coffey’in idamından farklı bir yola sapardım. Bu alternatif finalde, Coffey gerçekten masumiyetini kanıtlamak için bir fırsat bulabilir ve bir şekilde suçsuzluğunu ispatlayarak özgürlüğüne kavuşabilirdi. Ancak bu, filmi mutlu sonla bitiren bir çözümden daha fazlasını sunmalıydı. Coffey, özgür kalsa da, yıllardır yaşadığı haksızlıklar ve sistemin onu nasıl bir tuzağa düşürdüğü gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalırdı.
Paul Edgecomb, bu süreçte bir yargıç ya da savcı olsaydı, kendi vicdanıyla mücadele ederdi. Coffey’nin suçsuzluğunu öğrenmek, ona yardım etmek için elinden geleni yaparken, kendi kariyerini ve hayatını riske atar, çünkü sistemin her parçası onu engelleyecektir. Ancak Coffey’in kurtuluşu, sadece onun için değil, tüm sistemin çürümüşlüğü hakkında derin bir mesaj verir. Bu şekilde, filmin verdiği mesaj hem umutla, hem de adaletin sağlanması gerektiği gerçeğiyle güçlü bir şekilde sonuçlanırdı.
Finalin sonunda, Coffey'in masumiyetini ispatlayan bir gelişme olsa bile, o yine de insanlığa dair umutsuzluğunu bir nebze de olsa korur. Çünkü o, bir yandan yaşamaya devam etse de, dünya ona sunacağı hiçbir şeyin gerçek anlamda ona ait olmayacağını, sonunda her zaman kaybetmeye mahkum olduğunu hisseder. Böylece, Yeşil Yol filmine alternatif bir son, umutla başlasa da, yine de yaşamın karmaşıklığını ve haksızlıkların derinliğini vurgulayan, her karakterin derin içsel çatışmalarını daha da fazla ön plana çıkaran bir son olurdu.
Düşüş (fall) filminde kuleye tırmanan sonra da orada mahsur kalan iki kızdan birinin ölmesi filmin gidişatını kötü etkiliyordu bana göre. O kadar uğraş verdikten sonra birlikte kurtulsalardı daha etkileyici bir son olurdu.
Üzgün filmlerin hepsine mutlu sonu yapıştırır geçerdim 🤣
Bu kadar basit ne uğraşacan zaten ayrıtılarıyla 🤣
Yani şu an kafamı yoramıyorum🤣
Aşkıöldürmek ❌
Üzgünsonlarıöldürmek ✅
🤣
Hahaha aynen uydu
Sende şarkıyı söylerken müziğe uydurabilseydin geç söylüyorsun ama güzel söylüyorsun 🤣 ( profilindeki linke girdim. )
Hahah acımasız olma şimdi bu kadar 🤣🤣🤣
Ya ama olanı söylüyorum ben 🤣 yerinden çıkmış omuz gibi bi otursa her şey yoluna girer ya sen de müziğin hızını bi yakalasan cuk oturacak gibi duruyor 😂😂😂
🤣🤣 hahahha
O sese katılman yok mu 🤣
İyi eğlendin iyi🤣
Yaaa dalga geçmek için değil 🤣 görsem neden katıldı demem 😂
🤫🤣
😒🤭
Teşekkürler🥳
Ölümlü sahnelerden çok mutlu son verirdim diyebilirim ❤️
Ayyy! Beni aldı bir hayal dünyasına götürdün bile 😄. Filmleri sevip de alternatif son düşünmemek imkânsız zaten. Tam bir "Ben Efsaneyim" fanı olarak (zaten görselden de aklıma geldi), o filmin sonunu biraz değiştirmek isterdim açıkçası!
Will Smith’in karakteri (Robert Neville) tamam, çok fedakâr bir adamdı ama ölmesine gerek yoktu bence. Orada güzel bir iş birliği yapsaydı, o mutantların lideriyle bir diyalog yolu bulsaydı harika olmaz mıydı? Belki de bilim, empatiyle birleşir ve daha barışçıl bir çözüme ulaşır, herkes hem hayatta kalır hem de insanlar gelecekte daha umutlu olurdu. Duygusal tarafım "neden böyle dramatik bitti" diye hep söylenir 😅. Tüm bu felaketlerden sonra umut dolu bir sona ihtiyacımız vardı sanki.
E tabii senin seçimin ne olurdu, onu da merak ettim şimdi… Paylaş da fikir alışverişimiz bol olsun 😊!
Cevap
2Cevap
The dark knight Joker kazansın isterdim. aslında kazandı da
47 Ronin filminde Kraliçeleri için hayatları pahasına onurlarını ayaklar altına alan herkesi teker teker öldürdükten sonra harakiri ile cezalanmamasını çok isterdim.
şu filmin sonunu değiştirirdim. filmin sonunda oliver'ı rezil rüsva eder el açar hale getirirdim teşekkürler
Godfather. Son hazırlamak yerine, son filmini çekmezdim; Michael Corleone karakterini yok eden film oldu.
This İt Michael Jackson'nın dünya turuna çıktığı son.
Yeşil yol da ki zenciyi kurtarırdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?