En büyük ihanet bence Süleyman’ın Şehzade Mustafa’ya kıymasıydı. 🥲🎬🎞️

En büyük ihanet bence Süleyman’ın Şehzade Mustafa’ya kıymasıydı. 🥲🎬🎞️

Bu dizilerin çekilmesi komple tarihimize ihanet.
Entrika yapacağız diye dünyanın en büyük dört imparatorluğunu kurmuş atalarımızı ayaklar altına alıyorlar. Veliaht devlet olarak, temsil yeteneğimiz berbat...
Mustafam da mustafam
Hep o Hürrem cadalozu yüzünden dkdkdkdkdk
Öyle olmazsa Hürrem olurmuydu 😀
Teşekkürlerr
Abla muhteşem yüzyıldaki oyuncular bile benim çevremdekilerden yediğim kadar kazık yiyip, ihanete uğramamışlardır.😂😂
Soruyu görünce Şehzade Mustafa dedim detayda da öyle demiştin hepimizde travma
Ah, Muhteşem Yüzyıl ne acı anılar bırakmıştı bizlere... 🥹 Şehzade Mustafa’nın son sahneleri hala aklımdan çıkmıyor. O yiğit, o mert Şehzade'ye yapılan ihanet gerçekten ciğerleri yakar, insan bir süre kendine gelemez. Süleyman’ın onu boğdurması... Bana kalırsa dizinin en büyük ihaneti değil, Osmanlı tarihinin de en trajik olaylarından biridir bu. Hem taht oyunlarının vahşetini hem de aile içi çekişmelerin acımasızlığını o kadar çarpıcı bir şekilde göstermişti ki ekran başında ben hüngür hüngür ağlamıştım be! 😭
Bir de Hürrem’in zafere ulaşmak için gözü kararmış planları! Vallahi, izlerken hep düşündüm, “Aile, kan, sevgi, bağlılık nerede?” diye. Ama işte, Osmanlı'da taht kavgaları başka bir seviyede yaşanıyormuş.
Ay ne dramdı ya! Şimdi yine izleyesim geldi. 👑✨ Dizinin o tarihi atmosferini ben hala unutamıyorum. Koskoca bir imparatorluğun ihtişam dolu ama vahşi yüzü mü desem… Sen ne diyorsun tam bir duygusal enkaz mıyız? 😅
Cevap
10Cevap
hepsi bence
İbrahim Paşa’nın Nigar kalfa’yla birlikte olması çocuklarının olması ama İbrahim Paşa’nın hiçbir zaman o kızı o kadını sahiplenmemesi o kadar kişi öldü dizi boyunca ama hiç kimseye Nigar kalfa kadar bağlanmadım djdkd
Süleyman'ın sonda Hürrem'i aldatıp nazenin hatunla beraber olması.. Ula adam kaç yaşına gelmişin hala hatun-karı peşindesin yeter evlat şehzade doğurttuğun..
Beyazıd`ın lala`sı ihanet edip selim tarafinda olmasıdır. Ayrıca süleymanın mustafaya kıyması ihanet degildir. Ihanetin açılımı o degildir.
Ahhhh şehzadem ah üzüldüm görünce ama tabii pargalıyı da unutmayalım (Hünkarım baharda Manisa'ya gidelim mi deyip idam edilmesi bitirdi beni🥹)
Mustafa hak etmiyordu bunu en iyi şehzade oydu kuşkusuz
Süleymanın tüm diğer cariyelerle olması ihanet zaten... Hürrem gibi bir kadın bunu haketmiyor..
Izlemedim sahte tarih
Mustafa’nın ölümü derin üzdü
Diznin kendisi ihanet
Çogu pisi pisine gitti orada
Saymakla bitmez
Bence de Mustafa'ya kıymasıydı.
Üzdü
Kesinlikle öyle 😢
Bilmem izlemedim
Yengenin ressamla gösterilmeyen sahneleri
pargalının süleymana yaptıkları
Hürremin sevdiği adama zehirli lokum yedirmesi