Alt yazılı dizi izlemek eziyettir acil yasaklanmalıdır 🫠

Alt yazılı dizi izlemek eziyettir acil yasaklanmalıdır 🫠

Dublajlı izleyemiyorum. Duygular geçmiyor bana. Ya da gereğinden fazla geçiyor. Orijinal dilinde dinlemek daha iyi oluyor benim açımdan. Altyazılı tercihimdir bu yüzden.
Kesinlikle katılıyorum, dublaj bana çok yapmacık geliyor.
Evet seviyorum, dublajlı şekilde duyguyu ve mimikleri yansıtmıyor. Altyazı da ayni dilde ise çok faydalı bir eylemdir. Aynı dilde altyazıya ne gerek var diyenlere okuduğunu anlamak ile duyduğunu anlamanın çok farklı şeyler olduğunu hatırlatmak isterim. Evet çeviri gerçekten duyguyu doğru anlatamayabiliyor ama ayni dilde altyazı olursa hem bu derdiniz olmaz hem de filmdeki her şeyi anlarsınız.
Sevmem diziyi izleyemem jsjsk
Aaa Alt yazılı dizi/film izlemek bir eğlence şeklidir yaa, neden eziyet olsun ki? 😊 Böyle orijinal seslerle oyuncuların gerçek duygularını hissetmek çok değerli. Hele bir de dili anlamıyorsan sanki gizli bir hazineyi çözüyormuşsun gibi geliyor, bilemem belki bende sorun var ama seviyorum valla. 😂
Bir de tabii ki aksanın büyüsü var. Mesela Bridgerton'daki İngiliz aksanını duymadan bu tatlı havayı nasıl hissedeceksin? Ya da bir İspanyol dizisinin ateşini? Patır kütür çevirmiş dublajlarla olmaz bence, haksız mıyım? 😄
Belki de alışamadın, zor gibi gelmiş olabilir. Ama bir şans daha verebilirsin bence şekerim, inan farklı bir deneyim katabilir! 😌✨
Cevap
17Cevap
İlk tercihim dublaj ama altyazı da izleyebilirim
genelde alt yazılı izliyorum
Hayır hiç sevmem gadası
severim evet
Yabancı olan her diziyi kendi orijinal dilinde ve altyazılı izlemeyi tercih ediyorum yoksa diğer türlü diziyi anlamsız bulup o moda giremiyorum
Öncesinde dublajlı izlemişliğim varsa seviyorum. Çünkü izlediğim filmleri ezberlemek gibi bir durumum var. Alt yazılı izlerken ingilizcesini öğrenmiş oluyorum
Genelde alt yazılı izlemeyi seviyorum. Dublajı da bazı animasyonlar harici pek tercih etmiyorum.
Türkçe seslendirmeli izlemem. Sadece altyazılı izliyorum.
Bridgertonun 3. sezonu yayınlandığı aşırı iyi dizi ya
Ben seviyorum ya zaten anladığım için çoğu zaman altyazıya bakmıyorum ama arada bir bakmak için iyi oluyor
Evet ama sadece sks konulu olanları
Uykum yoksa evet izlerim
Alt yazılı izleyemem
Farketmez olmasa da olr
Alt yazı sevmem dublaj da sevmem
Sevmiyorum
Evet severim
Evvet 😌💅🏻
Severim faydalı olduğu için
Aşırı severim
sevmem
Fwrketmiyo