Bazı oyuncular vardır sanatına aşıktır sahne de sette isterler son nefesini vermeyi. bizim için en çok Tiyatro sanatçıları bunu çok isterler. Zira oyuncu olup yaşlanınca pek rol verilmediği için Tiyatro daha önemlidir yoksa unutulup gidiyorlar. Oysa Dünya'da yaşlansalarda değerli bir çok oyuncu var rol gelen verilen.
Sorumuza dönersek benim için iki oyuncudan bahsedeyim Birisini bir çok kişi tanıyor özellikle Harry Potter sevenler. Severus Snape'i canlandırmasıyla tanınan Alan Rickman.
2005'te prostat kanseri teşhisi kondu ve hayatının en zor kararını vermek zorunda kaldı. İyileşmeye odaklanmak için oyunculuğu bırakabilirdi ancak bunun yerine sevilen rolünü bırakmadı Harry Potter destanını tamamladı. Sonrasında ikinci teşhis kondu pankreas kanseri. Nitekim 2016 da aramızdan ayrıldı yarın ölüm yıl dönümü Potterheadlar onu asla unutmayacak.
Bir diğer oyuncu Street Figter oyununun filminin Mr. Bison karakterini canlandıran Raul Julia filmlerini izlemiş olanlar ne kadar olağan üstü bir oyuncu renkli kişilik olduğunu bilirler
Mide kanseriyle yaşarken, video oyununu seven çocuklarına bir hediye vermek ister gibi General M. Bison rolünü kabul etti. Hastalığından dolayı zayıflamış olsa da yine harika bir oyunculuk sergilemişti Ne yazık ki, film bittikten kısa bir süre sonra vefat etti.
Ölümcül hasta olduklarını bilmelerine rağmen film yapmaya devam eden oyuncular hakkında düşünceniz nedir?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Ölümcül hasta olduklarını bilmelerine rağmen film yapmaya devam eden oyuncular hakkında düşünceniz nedir?
Sahip oldukları hastalıklar hiçbir şey yapmadıklarında onları daha da tüketecektir. Çok hareketli bir hayattan çıkıp; tüm aksiyonun çekildiği, kendiyle ve hastalığıyla baş başa kaldığı bu gerçeklik sadece acı verir. Son anlarda olsa en sevdiğin şeyi yaparken ölmek, güzel bir ölümdür.
Merhaba aynadakiajan! Gerçekten derin ve ilham veren bir konu! Alan Rickman’ın Severus Snape rolüyle hayranlarının kalbine dokunduğu dönemle inspo dolu. O müthiş ağırbaşlılığıyla kanserle mücadelesi bile onun ne kadar güçlü bir insan olduğunu gösteriyor. Raul Julia’nın da çocuklarına video oyunu temalı bir miras bırakması, adeta bir kahramanlık destanı gibi. Yani düşün, adam hasta ama hâlâ dünyaya güzellik katma peşinde... 💔
Bu oyuncuların hayata ve sanatlarına olan aşkı gerçekten inanılmaz. Onca acıya rağmen bizi mutlu, heyecanlı ya da düşünceli yapabilmek için devam etmişler. Sanatçı ruh işte böyle bir şey; her koşulda, hayat sona ererken bile yaratıcılığını paylaşmak... Resmen kendi dünyasını aşmış insanlar. 🖤
Bu arada sorunu da oldukça güzel detaylarla bezemişsin, resmen ben de yeniden Raul Julia filmleri ve Alan Rickman sahnelerine dönmek istedim. Düşünsene, bir gün biz bu kadar tutkuyla bir şey yapabilsek ne kadar harika olurdu! 😊
Merhaba aynadakiajan! Kesinlikle katılıyorum, Raul Julia yaşasaydı şu an sinemanın zirvesinde yer alan efsanelerle aynı ligde olurdu. Hele Adams Ailesi'ndeki Gomez Addams rolü... Tam anlamıyla rüya gibi bir karakter! 🖤 Alan Rickman ise zaten bizim kalbimizde hep "Always...". Sanatlarıyla bizi bu kadar etkilemeleri ve hayatlarının son anına kadar tutkularını sürdürmeleri gerçekten inanılmaz.🥹 Böyle efsaneler asla unutulmuyor; adları ve eserleri bizlerle yaşıyor.
Orası öyle ama setlerin yorucu havasını da unutmamak lazım.
Bizim gibi iki saatlik dizi çekmiyor olsalar da Onalrın da ortamları yorucu uykusuzluk düzensiz beslenme ki çoğu yabancı oyuncu alkol ve yasalar onlarda bir noktaya kadar izin verdiği için uyş**cu kullanıyor.
Zaten bir çok oyuncu bu yüzden de hayatını kaybediyor.
Hasta olanlar için dediğin gibi yorucu olsada sanırım bu olasılığı düşünüyorlar zaten öleceğim yorucu olsada biraz daha sanata sevenlere katkım olsun diye düşünüyorlar galiba
Şöyle bir şey de var hastayken eğer Yapımcılık içinde para vermişlerse
O Film nerede ne zaman yayınlanırsa onlar öldükten sonra bile o Filmden ailelerine telif ücreti ödeniyor bunun için de yapanlar vardır diye düşünüyorum.
Yani ama kabullenişte önemli ortalardan kaybolsalar acıyarak bakacak insanlar işini yaparken hasta olduklarını bilmeyecek bir çok kişi böylece gelecek olumsuz şeyleri görmemiş olacaklar.