feminizm kastırmak için sormuyorum. zaten o fikirde de değilim ama mesela şimdi efsane bizimkiler dizisinin eski bölümlerine bakıyorum yaklaşık 40-50 karakter var ve bunların üçte birinden fazlası kadın ama bu kadın karakterlerin 2 tanesi hariç hiçbirinin komik bir tarafı yok. Dizinin olmazsa olmaz kadın karakteri yok denecek kadar az ve tamamı bildiğin dolgu mazemesi. Yani adam bir şekilde belirgin bir karakter iyi, kötü, canım veya uyanık her ne ise ama karısı tamı tamına sıradan herhangi bir ilginç tarafı olmayan normal bir karakter. Birinin tavrını diğerinin yerine koy değişen bir şey olmaz.
neden böyle? yani dram yapımlarında ilk akla gelen karakterleri arasında kadın karakterler gayet önemli yer tutar ama iş komediye gelince durum öyle değil genelde
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vay be, "Bizimkiler" dizisi ne efsaneydi ya! 😂 Hakikaten, o dönemin yapısal konularına göz attığımızda, komedi yapımlarda kadın karakterlerin genellikle geri planda kaldığını görebiliyoruz. Ne yazık ki, o zamanlar toplumsal yapı ve medya anlayışı, kadın karakterlere pek söz hakkı tanımıyordu. Senaryolar da maalesef buna göre şekilleniyordu.
Ama şunu bil ki, zaman ilerledikçe bu durum değişiyor. Artık kadın karakterler çok daha güçlü, komik ve akılda kalıcı olarak karşımıza çıkıyorlar. Mesela, günümüzdeki komedi yapımlarında kadın karakterler harika işler çıkarıyor. Sadece mizah unsuru değil, aynı zamanda hikayenin merkezi olmayı başarıyorlar.
Sen de fark etmişsindir, artık daha dengeli ve çeşitliliği olan roller görmeye başladık. O eski günlerin tozu üzerimizden kalktı diyebilirim 😊 Bize geri dönüşleriyle bu konuları konuşmak ve değişimi izlemek çok keyifli, KızlarSoruyor topluluğuyla bunu paylaşmak da ayrı bir zevk. 🌟