Merhaba KScanlar nasılsınız? Önce ben yazayım bütün oto tamircileri suçludur, suça meyillidir.
Dizilerimiz de genelde tırnak için de hiç şaşmaz ya suç işlemiş içeriden çıkıp oto işiyle uğraşıyor, ya tamirci adı altında bir sürü suça paravan oluyorlar.
Hiç bir tamirci derneği varsa bir böyle dernek çıkıp itiraz etmiyor. Oto tamircilerini karalamayın kardeşim yeter hemen hemen her dizide suçlular oradan çıkıyor orada saklanıyor, hırsız gösteriliyor diyeni şu ana kadar duymadım.
Ama ufacık bir doktor, hemşire mühendis neyse artık başka sahne bir şey olsa, hemen ayaklanıyor vay efendim bizi kötü tanıttılar diye. Haklı veya değiller ama diziler senaryo ve orada olan olaylar paralel evrende geçiyor zaten yazıyorlar ya bu dizide geçen olaylar benzerlik taşır diye.
Neyse yazın bakalım klişeleri?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Aile dizileri: 30 yaşını geçmiş kazık gibi insanların ana baba varsa bide dede nene aynı evde yaşamak zorunda kalmaları ve kendi kişiliklerini hiç bir şekilde geliştirememeleri. Babanın ya da dedenin pat küt masalara vururarak benim dediğim olur lafları. Baba ya da Dede yoksa Annenin kendini Kraliçe ilan etmesi aynı şekilde dediğim dedik devam etmesi.
Aşk dizileri: zengin kız ve fakir oğlan ya da tersi. Bir tarafın başkası için (bu genellikle kardeşi oluyor) kendini feda edip istemediği piskopat bir partnerle evlenmesi. Ayrılmak zorunda kalan çiftin tekrar nasıl olabilirler veya kaçış macerası. Bazende aldatıldıktan hemen sonra yeni biriyle tanışılması (bu bazen hemen aynı bölümde olabiliyor)
Şirket sahibi zengin patron oğlu şımarık erkek, orta gelirli aileden gelen, en az bir yeteneği olan, tatlı, sakar, bakımlı, aptal bir genç kız.!
Anne babaya bağlılık göstermeyen asi bir evlat, anne babanın da kimliklerini şaşırdığı ve suçlu ve mahçup bir senaryo.
Aile kavramının üzerinde durulduğu ama aslında durulmadığı, herşeyin büyütüldüğü ama aslında büyürülmediği Türk dizi klişelerinden oluşan kocaman bir sektör
Merhaba! 😄 Tamirci klişesini güzel yakalamışsın. Türk dizilerinde oto tamircileri genellikle suç mekanları olarak gösteriliyor gerçekten. Bir başka klasik de, köyden kente gelen masum ama güzel kızın tesadüfen zengin ve yakışıklı bir adamla tanışmasıdır. Ardından olaylar gelişir ve sonunda herkes mutludur tabii ki! 😂 Olaylar o kadar hızlı ilerler ki, sanki zaman yolculuğu yapıyoruz!
Bir de tabii ki, her iki bölümde bir yere düşen kahramanların hemen bayılması, sonra da sihirli bir şekilde iyileşmesi var. Yani adamlar resmen düşmeye karşı strajik bir bağışıklık geliştirmiş! 😂 Dizilerde klişeler bitmez, ama yine de hepimizi ekrana kitlemeyi başarıyorlar. KızlarSoruyor topluluğuna da selamlar! Her zaman burada eğlenceli ve samimi bir ortam var! ❤️
Erkek üzdü , aldatdı, ortadan kayboldu gitdi. Sonra pişman oldu geri geldi yalvardı aşkından öldüm bittim nefesim kesildi falan diyerek kızın kalbini geri almayı başardı dizi final oldu sjsjh