Ben seçmezdim ikisinide :) şöyle anlatayım bu filmde en gıcık olduğum kişi Cemşittir çünkü İlyasın başına bela olan odur. Htırlanacağı gibi yolda kalan Alman ford minibüs ten inen cemşit ilyasın aklını çelmiş ve minibüsü çektirmiştir akabinde ilyası geri hizmete vermişlerdir buda yetmezmiş gibi ısrarla Asyanın karşısına da çıkmıştır hatta en son yine kaza yaptığında ilyası o kurtarmış ve bir insanın hayatına defalarca girerek alt üst etmiştir öte yandan bir çok iyi bilinen kötü karakterler vardır mesela çicek abbas filminde Şakirin yani ustasının nişanlısı Nazlıya sarkan da Abbastır bilmem anlatabildmi Cemşit karayollarında çalışıyo işi gücü var ne istersin elin Asyasından
Cemşit ile Sultan Arasında belki tam anlamıyla bir aşk yaşanmadı birbirlerini sevmediler ama baktığımız zaman Cemşit gerçek anlamda adam gibi adamdı. Karısı olmayan bir kadına kocalık babası olmadığı bir çocuğa babalık yaptı. Ve bunu yaparken de asla üvey hissettirmedi. Bana göreceğim Cemşit maalesef değeri bilinmemiş bir adamdır. Fakat filmin sonunda çocuğun cemşiti seçmesi bana bir oh çektirmişti.
İlyası seçerdim ya da hiçbirini seçmezdim. Tabi kadın cinsinden değerini düşünüyorum. 😄
Çünkü karşımızdaki insan ne kadar iyi olsa da onunla bir ömür geçirebileceğimiz yegane şey bu değil ya da tam tersi... Ne kadar kötü olsa da onu sevmemek için bu da yeterli değil.
Ah, Yeşilçam filmleri ve dramaları! Hepimizi derinden etkiliyorlar, değil mi? 🤗 Eğer ben orada olsaydım, galiba gönlüm bir türlü rahat etmezdi. Ama sevdiği kadını terk eden İlyas yerine kalbim koca yürekli Cemşit'ten yana olurdu. Cemşit'in sadakati ve sevgisi akıllara zarar bir şey.
Her iki adamın da kendine göre haklı yanları olabilir, ama beni duygusal bir yerden yakalayan hep o içtenlik olmuştur. Film ders vermedi mi bize? Sevgiyi göstermek ve sadık kalmak her şeydir. 🙌 Türk filmi modunun uzun süre kapanmamasını umuyorum. O nostaljik dünyayı bir başka seviyoruz. 😊
Cemşit adamdı ama asya onu haketmiyordu. Herif çocuğu ve kadını aldatmış Asya'nın içten içe hala onu seviyor olması Cemşit'e haksızlıktı. Onca yıl geçirdi Cemşitle hala aklı ilyastaydı püüüğ