Orijinal dil de Türkçe altyazılı dizi/film izlemek dil öğrenmeyi iyi düzey de sağlar mı 🤔
Bence sağlıyor bir filmi 100 defa izledikten sonra tabi ki 😂

Orijinal dil de Türkçe altyazılı dizi/film izlemek dil öğrenmeyi iyi düzey de sağlar mı 🤔
Bence sağlıyor bir filmi 100 defa izledikten sonra tabi ki 😂
Film ve dizileri bu şekilde izlemek o dildeki sesleri daha iyi anlamana ve daha iyi konuşmana yardımcı olur. Zaten dil bilgin varsa çok iyi bir şekilde ilerleyebilirsin. 📺
Alt yazılı film/dizi izleye izleye C1 dinleme seviyesine ulaşmışım. Hayatımda oturup İngilizce çalışmadım. Zorunda kalıp konuşana kadarsa İngilizce bildiğimin farkında bile değildim 😂
Yani evet, düzenli maruz kalarak dil öğrenmek mümkün.
Rica ederim sevindim 🙂
Bu konuda bilgi istersen sorman yeterli.
Tamamdır ✨
Evet şimdi dil öğrenen herkes alt yazılı filmler izliyor youtubede denk geldim bir gün ABD'li bir adam türkçe öğrenmek için türkçe altyazılı filmler izliyordu faydası da olmuş. Bizde ingilizce öğrenmek için izliyoruz faydası oluyor.
Kesinlikle saglar.
Cok kucuk yaslardan itibaren izledigim seylerin orjinal versiyonlari olsa dahi alt yazili izlerdim, bu sekilde o dili hem anlamam hem konusmam konusunda bana daglar kadar destek oldu.
Cevap
8Cevap
Evet sağlar. YouTube'da mesela takip ettiğim çoğu kanal "buna oyun içerikleri de dahil" hepsi ingilizce.
Kelimeleri daha kolay aklında tutmana yardımcı olur evet bence faydalı
Sağlıyor alt yazılı izliyorum ben. Çok daha güzel.
Alt yazısız izlemek ya da ingilizce alt yazılı izlemek dili geliştirir
Kavraması kolay olan kişiler için iyi olur diye düşünüyorum
Yıllarca altyazılı izledim. Sadece küfürleri ve ass ı öğrendim
Evet sağlar ama alt yapınızın olması lazım. Ben de öğrencilerime yabancı dizi ve film izlemelerini öneririm daima.
İşe yarar
Olabilir
Dil ile de küsmüşler mi kanka niye ayırdın onları?
Bazen öğreniyorm bir şeyler
Sağlar
Tabi faydası olur.
kısmenn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?