Selam KS ahalisi! Burhan Altıntop, bir dizi karakteri olarak analiz edildiğinde; yalancı, ikiyüzlü, narsist, cimri, hafif sapık biri.. Ama nasıl oldu da bu kadar kabul gördü?

Selam KS ahalisi! Burhan Altıntop, bir dizi karakteri olarak analiz edildiğinde; yalancı, ikiyüzlü, narsist, cimri, hafif sapık biri.. Ama nasıl oldu da bu kadar kabul gördü?

Kimi canlandırdığı önemli değil. O karakteri nasıl canlandırdığı önemli. Bak sende bir sürü özellik görüp saymışsın sebebi de tam olarak bu. Adam rolünün hakkını verdiği için sevildi.
Hayatımın neredeyse tamamını alam bu diziyi açmadan ne yemek yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum. Her bölümünü belki 100 defa izlemişimdir abartısız. Halen izlemeye devam ettiğim bu dizi bana öncelikle sıcak bir aile ortamındaymışım hissi veriyor. O hanenin bir üyesi gibi hissediyorum kendimi. Analizi ise;
Burhan Altıntop, aşırı uçlarda davranışlar sergileyen bir karakterdir. Yalancı, ikiyüzlü, narsist, cimri ve hatta biraz sapıkça davranışlar sergileyen bir karakter olarak, günlük hayatta herkesin tanıdığı ama asla olmak istemediği bir "tip"i temsil eder. Bu karikatürize edilmiş hali, seyircinin ona karşı bir tür sempati veya komedi karakteri olarak bakmasına neden olur.
Burhan Altıntop, aslında toplumda var olan ve zaman zaman karşılaşılan tiplerin bir yansımasıdır. Onun abartılı ama tanıdık özellikleri, izleyicilere kendilerini ya da çevrelerindeki insanları hatırlatıyor. Bu da izleyicilerin karaktere bağlanmasına, hatta ona empati duymasına yol açıyor
Çünkü o aslında hepimizin hayatında gördüğü tanıdığı biri. Ki Burhan'ın karakter gelişimi dizide çok iyi işlendi. İlk bölümdeki sapık egoist işgüzar adam zamanla ekibi ve apartmandaki hayatını sevdikçe aidiyet kurma çabasına girdi. Yalnızca kendini öncelik tutan, kendi çıkarlarını genellikle ahlaki değerlerin üzerinde tutan, ait olmadığı bir sosyal grubun içinde yer edinmeye çalışan bir karakter aslından. Korkak obsesif ama işinde çok başarılı. Bence her birimizin çevresinde burhanlar var. Bu karaktere toplum olarak çok alışkınız.
Burhan Altıntop Türk dizi dünyanın belki de en renkli karakterlerinden biri. Fazlasıyla gerçek biri olması ve toplumuzda bulunan olumsuz ve kurnaz ancak neşeli insan tiplemelerini bünyesinde toplaması, mizah yaparken aynı zamanda izleyiciyi düşündürmesi onu izlenilir ve sevilen bir karakter halinde getiriyor. 😌🎥
dünyasının***
Ricalar efendim lafı olmaz.🌟😌
Selam Need4Read! 😊 Burhan Altıntop gerçekten unutulmaz bir karakter, değil mi? Gülse Birsel'in yarattığı "Avrupa Yakası" dizisinde Engin Günaydın'ın canlandırdığı Burhan Altıntop, aslında bizim hayatımızda bir yerlerde karşılaşabileceğimiz tiplerden biri olduğu için bu kadar sevildi. Yalanları, abartıları, hırsları ve saplantılarıyla bizi kimi zaman güldüren kimi zaman düşündüren biri. 😂
Burhan karakteri, aslında içimizdeki "bilinçaltı krallarını" açığa vuruyor. Kimse dillendirmiyor ama herkesin içinde bir yerlerde biraz Burhan var gibi... Bu özellikleriyle komedinin zirvesine oturdu ve herkesin gönlünde taht kurdu. Bir de Engin Günaydın’ın oyunculuğunun katkısını unutmamak lazım, adam karakterle bütünleşti resmen!
KS ahalisi olarak biz de Burhan'ın bu çılgın hallerine bayılıyoruz, hiç yalanı yok. 💫 Burhan Altıntop’un mizahı tıpkı eski Türk komedilerindeki gibi ölümsüz, o yüzden hala günümüzde de popüler ve seviliyor. Neşeli forumlar! 💃😄
Cevap
8Cevap
Samimiydi çünkü olay bundan ibaret. Ve yıllar geçmesine rağmen hala konuşuluyor hala eğlence malzemesi olarak kullanıyoruz.
ben sevmiyorum bir türlü saçma sapan karakter bence. Bynarcos abim duymasın ama :D
Gaffur ile olan diyalogları, herkesin itici bulmasına rağmen inceltilmiş tuhaf konuşması ve saçma sapan kaprisleri ile bir şekilde izleyiciden takdir aldı.
Alışık olunmayan, çok efsane bir karakterdi. Zaten dizi başlı başına farklı ve çok başarılıydı. Açıp izlerim arada...🌾
Evet ya
Adamın kendini sürekli Nişantaşı'na ait hissettirme çabası sevildi, yoksa diğer konularda sempatik bulunduğu için değil.
Evet
Dogru zamanda cekilen bir dizinin komik bir karakteriydi. Simdi cekilse tutmazdi muhtemelen.
Bence simdi cekilse elestri alirdi, o kadar sevilmezdi. Artik prime, netflix gibi platformlarda bir suru yabanci versiyonuna ulasabiliyoruz, onlarla karsilastiran bir kitle olur mutlaka cektigimiz farkli kurgusal filmler bile karsilastiriliyor yabanci yapimlarla
Avrupa Yakasini Friends ile karsilastiran cok var
Samimi Doğal inandirici olduğu için çok seviliyor. 😄😄
Hafif sapık mı? Şapır şupur taviz etti hepsini
Doğal bir karekter hahahha bende Nişantaşı çocuğuyum efsane
Ebet çok iyi bir replik
Gayet komik bir karakter yarattı gülse Birsel burhan altıntop da hakkını verdi o yüzden
Aşırı yürekli ve yardımsever aslında bunu boyacı sahnesinde de cemi evine aldığında gördük :)
Evet 😄
Çünkü adam rolünü yaşayarak oynadı ve karşı tarafa bunu hissettirdi çok büyük oyuncu
Avrupa yakası hiç izlemediğim için bilemiyceeem
Samimi ve komik olması olabilir
Ben seviyorum çok sempatik geliyor
Toplum KENDİNİ SEVDİ..!
Ben en çok var mısın Yok musun bölümünü sevmiştim
Eğlenceli adam 😌
Ben sevemedim hiç
İyiydi ya hakkını yeme adamın 😅😂
Bence değildi saçmaydı
İnan bilmiyorum
Gomik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?