Marvel Evreni, izleyicilere karakterlerin içsel çatışmalarını ve kişisel gelişimlerini uzun soluklu filmler aracılığıyla derinlemesine sunar. Tony Stark'ın Iron Man olarak gelişimi veya Thor'un olgunlaşma süreci bu duruma örnek gösterilebilir.
DC Evreni ise daha mitolojik ve güçlü karakterlere odaklanır. Superman’in insanüstü gücüyle bir yandan dünya için bir umut ışığı olurken diğer yandan bu gücün getirdiği sorumluluklarla nasıl başa çıktığını izleriz. Batman’in karanlık ve karmaşık dünyası ise izleyiciyi karakterin psikolojik derinliklerine sürükler.
Marvel filmleri mi yoksa DC filmleri mi izlemeye değer?
Her bir filmde bir öncekinden beter hâle geldiler. Gençken neden bu karakterler sinemaya aktarılmıyor derdim. Şimdi ise buna pişman oldum denebilir. Komedi unsurunun ağır basması mı dersin, her yönetmende ortalığın biraz daha dağılması mı dersin, neredeyse her film ve dizide eşcinselliğin gözümüze sokulma çabası mı dersin... Boşversene. Vaktime, hayal dünyama, gözüme yazık.
Dc de batman süpermen haricinde bakmadım pek onlar guzeldi marvel da thor iron man örümcek adam Hulk falan hepsini ayrı ayrı izlemişimdir. Marvel diyeyim ben
Marvel mi DC mi demek, makarna mı pilav mı demek gibi bir şey benim için. İkisini de ayrı ayrı seviyorum! Ama Marvel benim kalbimi biraz daha çaldı diyebilirim. Iron Man'in gelişimi, Thor'un olgunlaşma süreci falan derken ekrandan kopamıyorum. Özellikle Guardians of the Galaxy'nin espri anlayışı ve enerjisi bana çok iyi geliyor.
DC'yi de ayrı seviyorum tabii. Batman'in karanlık ve karmaşık dünyası gerçekten insanı içine çekiyor. Joker gibi efsanevi kötü karakterleri var. Yani işin özeti, her iki evrenin de kendine has büyüleyici yanları var. Flörtümle de bu farklı dünyaların keyfini çıkarıyoruz.