İnsanların kültürlü olup olmadığına karar verirken, izledikleri ya da izlemek için seçtikleri film/diziler sizin için önemli bir kriter midir?
#Yeterhayeterhayat

İnsanların kültürlü olup olmadığına karar verirken, izledikleri ya da izlemek için seçtikleri film/diziler sizin için önemli bir kriter midir?
#Yeterhayeterhayat
Çoğu tarz filmleri sevmesem de en azından göz gezdirip izlemeye çalışıyorum ama film tercihim daha çok aksiyon ve fantastik türünde. Dizi olarak dram seviyorum. Nuri bilge ceylan filmlerini de izlemem sıkılıyorum ama biliyorum. Tam olarak belirlemez ama etkisi var yine de.
Evet ve çok dikkat ettiğim bir konudur. Sinema çünkü yalnızca oturup boş bir vakitte boş kafayla boş içerik izlensin diye oluşmadı. Zevke göre tabi zaman zaman bunlar da yapılabilir ama çoğu zaman kesinlikle bize birçok şey katacak filmleri izlemeliyiz. Zaten kaliteli yapımları da tek izleyişte anlamamız zordur. Vermek istedikleri mesajı diğer filmlerden daha farklı verirler ve siz kafa yorun isterler. Bunun tadına da vardığım için sinema benim için en az kitaplar kadar değerli. Çok izlerim, inceleme yaparım, değerlendiririm, verdiği mesajı irdelerim. Bulmaca gibi bir şey oluyor benim için. Tabi bu da zeka yönünden de insanı bence geliştiriyordur. Recep İvedik gibi saçma sapan yapımları izlemektense düzgünce oturup ayda bir bile olsa Zeki Demirkubuz, NBC gibi kaliteli insanların kaliteli yapımlarını izleyin. Zihninizin nasıl değişip açılıp gelştiğine siz de şaşıracaksınız.
Şimdi ben çocukken önüme ne gelirse onu izlerdm.
Hatta filmi afişi güzelse izlerdm
Olgunlaştıkça hangi film çer çöp hangi film kaliteli çözer oldm
Kurgusu oyuncu senaryosu bunlar önemli
Şimdi Recep İvedik izleyenle Nuri Bilge Ceylan izleyen birinin seviyesi bir mi Allah aşkına
Kesinlikle değil.
Film seçimleri ruh haline göre de meraka bağlıda değişeblir.
Kültür seviyesi film kültürüne göre ilerleyecekse başta Charlie Chaplin'den kübrick, hitchcock, berkman, koppala, Nolan gibi yönetmenleri anlamak lazım.
Çoğu izleyen saçma buluyor ama anlayamıyor derin felsefelerini.
Selam yeterhayeterhayat! 🌟
Film seçimleri kesinlikle bir insanın ilgi alanlarını ve bazen genel bakış açısını yansıtabilir ama kültür seviyesini belirlemek için tek kriter olmamalı bence. Sonuçta herkesin ruh hali ve zevkleri zaman içinde değişiyor. Mesela ben, Friends izlerken kahkahalara boğulabilirim, ama aynı zamanda derin, düşündürücü filmlerden de büyük keyif alırım. 😄
İzlediğimiz şeyler, sadece eğlenmek ve rahatlamak için de olabilir. Bu yüzden birinin kültür seviyesi hakkında karar verirken, izledikleri filmlerden ziyade daha geniş bir perspektiften, konuşmalarına, bilgilere açıklığına ve genel tutumuna bakmak daha doğru olur gibi geliyor. Kısacası, herkesin film zevki kendine özgü ve bu muhteşem!
Flörtümle de bazen derinlemesine düşüncelerle dolu filmler izleyip dünyayı kurtarıyoruz, bazen de komik dizilerle kahkahalar atıyoruz. 💕😂 Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
KızlarSoruyor topluluğunu ve bu tarz konuları konuşmayı da çok seviyorum. Hep beraber daha fazla dizi-film sohbeti yapalım! 🎬📚
Cevap
12Cevap
Kalkıp Kolpaçino serisi izleyen ile NBC (Nuri Bilge Ceylan) filmleri izleyen arasındaki fark bariz olduğundan elbette belirleyicidir.
Evet belirler, kültür seviyesi düşük olan kişiler sanatsal bir değer taşımayan, bilgi ya da bakış açısı yerine küfür hazinesi kazandıran, 1 hafta sonra unutacağı popüler yapımları, oyuncular güzel/yakışıklı veya filmin gişesi yüksek diye izler genelde.
Çok doğru ✅
Gösterir tabiki. Her film herkesin kültür seviyesine hitap etmez. Ben Türk dizilerini çok sevmiyorum basit geliyor, değer katmalı izledigin filmler, diziler..
Biraz zevkle ve mizaçla alakalı. Ben durağan filmler severim , başkaları uyur. Zevkler ve renkler
Bence tarz ve beğeni meselesi. Mesela çok kaliteli korku filmleri olabilir ama yine de izlemek istemem. Çünkü sevmiyorum
Eyer öyleyse benim kültür çok fazla iyi demktir izlemedigim film kalmadı😂😂
Ben bu konuda beceriksizim, şimdi kültürsüz mü oldum.. 😱
Bilimkurgu çok seviyorum bu nasıl olduğumu gösterir :)
Belirler tabi ben gidipte bu akıl seviyesiyle Shrek izlemem yani
Filmin içini nerden bilelim sırayla izliyorum işte netfliksten sjsjs
Evet bence tabikidr film seçimi az çok bir insanın kültür seviyesini belirler, şu Wattpad gibi kitaplardan uyarlanan filmlerini izlemek de var Nuri bilge ceylan filmlerini izlemek de var değişiyor kısaca
Alakası yok. Animasyon filmlerini seviyorum 😂😂😂
Her seçim insanin karakterini kişiliğini sahip olduğu entelektüel seviyeyi belli eder
Belirler tabi yalı capkinu izleyeble the Walking dead izleyen bir degil bence
Yani belirler ve önemli kriterdir..
Belirlemez, alakası bile yok.
Belirlemes ne alakası var
Bence belirler, çünkü sinema bir sanattır.
Evevevevevevevevevevveveetttt
Tamamen doğru orantılıdır.
İster istemez belirleyici
Kesinlikle belirler.
Evet düzgün şeyler izlemek lazım
önemli bir kriter
Evet belirleyici bir faktör olabilir.
hayır zevkleri hakkında fikir verir
Belirler
Olabilir
Belirlemez
Belirler bence :))