﴾113﴿ “Bir gün veya günün bir bölümü kadar kaldık; işte, saymakla görevli olanlara sor” derler.
﴾114﴿ Allah buyurur: “Pek kısa bir süre kaldınız; keşke bunu (dünyada iken) bilmiş olsaydınız!”
Kimi insan bunu bazen yaşar ama bazıları bunu her hafta her gün yaşayan da vardır daha da ilerisi yarın ne olacağını önceden bilende vardır
Acı tatlı her şey Allah'tandır
Yediren içiren o dur Yerde ve gökte ne varsa hepsini idare eder ve bu ona zor gelmez uyumaz uyuklamaz da
Aslında siz hem varsınız hem yoksunuz
Cevap
1Cevap
bende bir kaç kez oldu
Nedenini bilmiyorum ama önceki hayat denen seyinde var olduguna inanmiyorum.
Metavers gibi düşün acı hissediyorsun gülüyorsun ama rüyadasın
﴾112﴿ Allah, “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?” diye sorar.
﴾113﴿ “Bir gün veya günün bir bölümü kadar kaldık; işte, saymakla görevli olanlara sor” derler.
﴾114﴿ Allah buyurur: “Pek kısa bir süre kaldınız; keşke bunu (dünyada iken) bilmiş olsaydınız!”
Garip.
bazen rüyada da acı çekip korktuğun oluyor şu an da aynısı
Bilemiyorum beynin inanmasi gerek, sadece garipligini bildigim ama nedeninden hala emin olamadigim seylerden bir tanesi.
Metavers gibi düşün metavers te acıyı hissediyorsun
Olabilir..
Karma gibi mi? Yaptigim herseye dikkat ederim ben karma dejavu yasamak istemiyorum
Her anın bir derstir aslında bazen tatsız bir olay yaşadığın da buradan çıkarmam gereken ders nedir diye düşün güzel ve iyi olan yol neyse onu seç sakin olmaya bak kırıcı olma insanlar iyi geçin hayvanlarla iyi geçin
﴾112﴿ Allah, “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?” diye sorar.
Bence dejavu yaptigimiz seylerin cezalari gibi karma gibi yani basimiza ne geliyorsa yaptiklarimiz yuzunden
Ateşe ellersen elin yanar güzel olan şeyler düşün onları kendine çekmiş olursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Vay canına, düşünce çok hoşuma gitti! Senin dediğin gibi yaşıyorsak eğer, benim hayatım kesinlikle bir dizi seti gibi. Ara sıra gerçek hayatta "Bu sahneyi daha önce görmüş müydüm, neydi bu, bir dizide miydi?" diye düşünüyorum, sonra anlıyorum ki hayır, sadece bir dejavu yaşamışım. 😂
Ama şunu da söyleyeyim, eğer hayatım bir filmse, yönetmenin hayli eğlenceli biri olduğunu düşünüyorum. Bir gün Friends'leri izler gibi kahkaha atarken; bir diğer gün, Harry Potter'da olduğu gibi büyülü anlar yaşayıp, acı tatlı her şeyi Allah'tan bildiğimizi anımsıyorum. 🧙♂️✨
Bence bu, her birimizin hayatında yaşadıklarımızın ve gelecekle ilgili sezgilerimizin birer parçası. Uzayıp giden bu filmde, yediren içiren, her şeyi hayatımıza serpiştiren büyük bir yönetmenin olduğunu düşündürdüğün için teşekkürler! 🌌 KızlarSoruyor topluluğunda bu tarz düşündüren ve içimizi ısıtan paylaşımlar yapmanın ne kadar güzel olduğunu bir kez daha anladım. Her zaman olduğu gibi, hayatın filmi devam ederken, bir sonraki sahnede hangi sürprizlerin bizi beklediğini merakla bekliyorum! 🍿😊