Deja vu yaşadınız mı, buna inanır mısınız?Bilmeyenler için : "Déjà vu, yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu. Anı daha önceden yaşamışlık hâlidir. Fransızca; déjà ve voir kelimelerinden oluşmaktadır."
Biraz önce o kadar net olarak yaşadım ki bunu... 🤦♀️
Bu kelimeyi bilmeden önce sürekli olarak ben bunu yaşadım sanki şimdi şu olacak derdim, olurdu da. Bu aralar yaşamıyorum. Ancak eskiden çok fazla yaşıyordum. Tedirgin etme noktasına kadar gelmişti.
Yaşadım. Çay bardağı kırıldı. Bardak kırıldığı an, o bardağın kırıldığını daha önceden gördüğümü hissettim. Bu aslında içgüdüsel olarak genlerimizde yer alan ama kullanılmadığı için zamanla körelmiş bir olgu olduguna inanıyorum. Bazen dejavu olarak yaşamasam bile 6. his dediğimiz olgudan dolayı o olayın geçrkleşeceğini, olay yaşamadan hissedebiliyorum.
Acaba yaşamayan var mı ki? Asıl sorulması gereken bu. Bende defalarca yaşadığım bir olay. Hatta bazen öyle bir an geliyor ki. Bir sonraki adımı bile tahmin edebiliyorum. Çok enteresan bir durum gerçekten.
Dejavu denilen şey aslında gördüğün duyduğun ya da hissettiğin olayın beynin o an iki kat daha hızlı çalıştığı aynı görsel ya da duyguyu saliseler içinde tekrarlanması olayıdır yani aynı filmi iki defa izlemek gibi ama bunun saliseler içinde gerçekleşmesi denilebilir
deja vu ve jamais vu çok çok çok fazla yaşıyorum sonuna kadar da inanırım, yapamadığım şey şu an gördüğümü reel hayatta değiştirememek, ufak ufak onu da zorluyorum :D
Bana çok oluyor hatta şimdi şu olay olacak diyorum oda oluyor dejavuyu yaşarken mesela 15-29 saniye yaşıyoruz ya bu 20 saniye içinde yaşarken bi şey olacak da diyorum ilginc şeyler ya oluyor bazen sanki tekrarlıyoruz o olayı 1-2 kere fazladan