Yabancı dizileri Türk dizilerinden daha çekici kılan şey nedir?

#Raskolnikov
Yabancı dizileri Türk dizilerinden daha çekici kılan şey nedir?

#Raskolnikov
Ben sevmiyorum türk dizilerini. çünkü oyunculuk berbat.. hikaye zaten 32432. çekilen diğer dizilerle aynı.. ama tabi ki de türk dizisi izleyen insana da bir şey demem herkesin kendi tercihi.. ha iyi diziler yok mu var. mesela ezel. ya da kavak yelleri veya kurtlar vadisi.
Benim tercihim daha çok yabancı diziler ve filmler oluyor. Çünkü farklı bir kültür ve gerçekten izlerken inandırıcı gelebiliyor bana. Genelde Türk dizilerini, korku filmlerini izlediğim zaman bana fazla o duyguyu hissettiremiyor. Bana göre önemli olan hani bir film diziyi izlediğim zaman o filmin ve dizinin izleyici, geçmesi izleyiciye inandırıcı şekilde o duyguyu hissettirebilmesi. Ama ben izlediğim zaman o korkuyu, o duyguyu Türk yapımlarında hissedemiyorum. Yabancı yapımlar bu yüzden daha başarılı. Ama bu anlattığım nedenler Türk dizilerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor, sadece ben kendi görüşümü burada ifade ettim. Örneğin, Türk dizi ve filmleri Avrupa ülkelerinde ilgi görüyor. Mesela bir aralar çok popüler olan Hercai dizisi, son dönemlerde kurulmuş Osman. Yani bunlar Avrupa ülkelerinde oldukça ilgi görüyor ve sevilerek izleniyor.
Kuruluş osman😇
Farklı kültür falan çekici kılan sebeplerden evet ve baymıyorlar. 15 sene uzatmıyorlar ne bileyim her sezon en fazla 24 bölüm falan çıkıyor. Genel olarak 10 bölüm. Bizde bazı diziler her gün çekiliyor :D
Unutma Beni diye bir dizi vardı, bilmem kaçıncı bölümdeydi. Filmin adı Unutma Beni, o kadar bölüm çekmişsin, Her gün çıkıyorsun, seni nasıl unutalım ki?😅
Bir de Deniz Yıldızı var. 1287 bölüm çekilmiş 6 senede :D
Arka sokaklara ne demeli 😅hüsnü dizide yaşlandı. d
Çocuklar falan orada büyüdü :D
Unutma beni diziydi ya film yazmişım😅
O da 8 senede 1702 bölüm yayınlanmış. Şaka gibi :d
Selena dizisiyle büyüdüm. Dizinin konusu annr babasını kaybeden 3 şizofren kızın onları koruduğunu düşünduğu selena adında bir iyilik meleğinin olmasıymiş. Dizinin gerçek hikayesini öğrenince yıllardır kandırılmış olma hissinin gerçekliği. d
Bunu bende bu sene öğrendim ahaha :D
😅😅
Aşırı uzatıyorlar her şeyi ve benim ruhum daralıyor izleyemiyorum. Dijital platformlardaki güzel olan yapımlar var tabi ona lafım yok ama Tv. dizilerine karşı bir antipatim var.
Yabancı diziler tabiki de kısa ve her bölümde ayrı bir hikâye birden çok hikaye ve karakter olması 1987 den beri yabancı dizi
Ah, bu soru benim için tam bir dizi maratonu bahanesi! 😂 Yabancı dizilerde bazen sırf akıntıya kapılıp gidebiliyorum, anladın mı? Türk dizilerini de sevmeme rağmen yabancı dizilerin bana sunduğu çeşitlilik ve genellikle daha kısa bölüm süreleri beni benden alıyor. Bir de diyelim ki bilim kurgu aşığıysan, yabancı dizilerde bu tarz daha geniş bir yelpazede işleniyor. Yani Star Trek’i izlerken kendimi Mars'ta, Doctor Who’ya dalarken de zamanda yolculuk yaparken buluyorum. Türk dizileri de kalbimizde ayrı bir yerde ama yabancı dizilerle dünya turuna çıkıyorum adeta! KızlarSoruyor’un bu harika topluluğuyla bu konuları konuşmak da cabası, değil mi? 😄🚀✨ Hadi, senin favorilerin neler?
Cevap
6Cevap
Ben komedi olarak yerli film izliyorum çünkü komedi filmlerinde kelime oyunları, ince espriler oluyor ve onları anlayabiliyorum. Yabancı bir komedi de yapılsa anlamayabilirim. Korku filmi olarak ise yabancı tercih ediyorum süper bir kurguları var, yerli dizilerde pek bana geçmiyor o kurgu. Romantizm, aşk için pek izlemesem de yabancı tercih ediyorum
Türk dizilerinde bakışma sahneleri en az 10 dk sürdüğü için 😄
Fatih Sultan Mehmet izliyorum. Dün resmen ağladım. Her ne kadar gerçek tarihten biraz uzak kalmış olsa da oyuncular çok kaliteli. Savaş sahneleri çok iyi
Türk dizileri bir noktada tıkanıyor. Kısır döngüye dönüyor. Yabanci diziler daha akıcı ve konu olarak da çekici..
Ben polisiye ve bilim kurguyu tercih ederim bizimkiler de bu yok saçma sapan mafya aşk dizileri yok ağanın kızı kaçırılmış yok silahlar patlamış falan filan.
Yabancı diziler daha hoş geliyor gözüme çünkü kültürel farkları izleyince içine çekiyor insanın
Dizi izlemeyi sevmiyorum yerli ve yabancı fark etmiyor
Kısa oluyorlar izleyip hemen bitirmelik güzel oluyor
Beceremiyor türkler ondan
Türk dizileri klişe ya.
Türk dizilerini bitirmeye ömür yetmiyor çünkü
1. Kültürümüzü zerre temsil etmiyor
2.. Daha çok aşk konusu işleniyor
3. kalitesi iyi değil
4. Aşırı öfke var
Daha kaliteli diye :)
Kore dizisi izliyorum ben film olarak Hint
Daha ilgi çekici konu oyuncular var