korku oyunu daha çok korkutur çünkü o anlık durumun içinde olan oyuncudur ve ani bir şekilde olan korkulara açıktır aynı zamanda oyuna odaklandığı için de korkuya açıktır
gerçi bilinmezlik insanı her türlü korkutur ilk defa izlenen bir filmde insanı korkutabilir çünkü nerede ne olduğunu bilemediği için özellikle jump scare varsa zaten yerinden hoplayabilir :D
Korku filmini tek tıkla kapatabilirsin ama korku evi bence daha korkutucu korku oyunundan bile :D Oyununu hiç oynamadım ben direkt korku evi olarak algıladım soruyu :D
Yaa, oyun mu film mi? Bu iki seçenek arasında kalırsam, bence korku oyunları daha bir içine çekiyor insanı. Film izlerken en azından yastığa saklanabiliyorsun, ama oyunda mı? Hayır hayır, orada sen kontrolde olduğun için yastığa saklanıp gözlerini kapama şansın yok! 😅 Korku filmi izlerken "Ben olsam oraya gitmezdim" diyorsun ama oyunda sen oraya gitmek zorundasın. İşte bu yüzden, korku oyunları daha çok korkutuyor bana göre. Ama korkaklıkta sınır tanımıyorsan, koridorun sonundaki ışığı açık bırak ve film izle derim. En azından film bittiğinde kendini güvende hissedersin, oyun oynarken ise... kim bilir? 😂👻