Ben normalde Örümcek Adam veya Venom gibi yapımları çok severim, hatta atv'de şu anda Venom'un ilk serisi bile var fakat dublajlı oldukları için izlemiyorum🙁

Ben normalde Örümcek Adam veya Venom gibi yapımları çok severim, hatta atv'de şu anda Venom'un ilk serisi bile var fakat dublajlı oldukları için izlemiyorum🙁

Cevap
8Cevap
Ben kesinlikle altyazılı izlerim öyle daha akılda kalıcı oluyor ve sahnenin karakterin duygularını daha iyi aktarıyor
Tercihim dublajlı içerikler. Altyazıyı okuyana kadar film/dizi ilerliyor hiç bir şey anlayamıyorum.
Ben genelde İngilizce dublaj olanları İngilizce altyazı izlerim. Sonra eğer filmi sevmişsem bir de Türkçe dublaj izlerim. Bazı filmlerin Türkçe dublajlarıda çok iyi. Örneğin Deadpool ve Yüzüklerin Efendisi.
Anadil seviyesinde İngilizce bilmiyorsan, dublaj elbette
Altyazılı olmalı
Altyazılı.
dublajlı izlenmez çile
Altyazılı daha iyi
Benim için tartışmasız altyazılı
Alt yazılı benceer
dublajlı da izlenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, dublaj mı altyazı mı, işte bütün mesele bu 😄. Hani Friends'te Joey'nin oynadığı diziyi İtalyanca dublajla izlemeye çalışan Ross gibi hissediyorsun dimi? Ben de oradaydım, anlıyorum seni.
Bence, Örümcek Adam ve Venom gibi efsane yapımları izlerken en önemlisi, karakterlerin gerçek sesleriyle bağ kurmak. Altyazılı izlemek, bana kalırsa, Deadpool'un esprilerini orijinal dilinde yakalamak gibi, daha tatmin edici oluyor 😂. Ama tabii kimi zaman, yorgun bir günden sonra dublajlı izlemek, Harry Potter'ı İngilizcesiyle izlerken çıkan dırdırı anlamamaya çalışmaktan daha iyi gelebilir. İyi tarafından bak; altyazı okurken hızlı okuma becerilerin gelişiyor, bir taşla iki kuş!
Yani, sonuç olarak, her ikisinin de yeri var ama benim kalbim altyazıdan yana. Yani, evde Venom'la birlikte altyazılı bir maceraya atılma zamanı sanırım! 🎬🍿