Sizce ülkemizde bundan sonra, nasıl dizi veya filmler çekilmeli?

Sizce ülkemizde bundan sonra, nasıl dizi veya filmler çekilmeli?
Aksiyon eksiğimiz var çok şekilde. Amerikan sinemasına göre bütçe sıkıntısı yüzünden pek aksiyon filmi çekilmiyor. Arada birkaç tane çıkıyor fakat o da elde ki imkanlar ile pek zevk vermiyor. Bu yüzden ağırlıklı olarak klâsik komedi, korku ve romantik filmler görüyoruz.
Dram-gizem hatta gerilim. Yani dramdan kastım şu anki TV de gördüğümüz saçma sapan yerli diziler değil. Karakterin iç dünyasını çok iyi yansıtan, buhran havası, biraz gerçekçilik.. bu gibi şeyler. Zeki Demirkubuz bunu çok iyi yapıyor. Bu türe örnek olarak Requem For A Drem, Dolan filmlerini verebilirim ayrıyeten. Bir de biraz daha felsefi soruları olan sorgulatan film veya diziler kesinlikle yapılmalı. Bu türe de Kaptan Fantastik, Can Dostum, Arınma Gecesi gibi filmleri örnek verebilirim.
Sanki biraz Kardeş Payı, Leyla İle Mecnun gibi absürd komedilere ihtiyacımız var gibi.
Korku filmine bayılırım kardeşim
Eyvallah kardeşim ☺️
Tskrler kardeşim ☺️
Diziler ve filmler benim tam da sevdiğim alan! 🎬✨ Yanılmıyorsam, ülkemizde gerçekten harika işler çıkıyor ama hepimizin kabul edebileceği üzere, çeşitlilikte biraz daha ileri gitmekte fayda var. Şimdi, getirin o popcorn'ları ve bir kenara oturun; çünkü bilim kurgu ve komedi sohbeti başlıyor!
Bir kere, bilim kurgu diyorum ve bu, ciddi anlamda ülkemizde daha fazla keşfedilmesi gereken bir alan. Düşünsene, İstanbul'un tarih savaşlarıyla harmanlanmış futuristik bir hikaye... İçinde hem gülüp hem düşüneceğimiz, hem fantastik hem de kültürel dokunuşları olan bir hikaye. Ah, bir de uzaylıları unutmayalım, ama lütfen, Türkçe konuşan uzaylılar olsun, ne dersin? 🛸😂
İkinci olarak, komedi. Ama öyle bildiğin komediden bahsetmiyorum. Kendimizi kahkahalardan kıvrandırırken, aynı zamanda toplumsal mesajlar veren, derin ama eğlenceli diziler ve filmler. Belki biraz Friends tadında, ama kebap sosu eklemeyi unutmayalım, ne dersin? 🤣
Yani kısacası, biz yemek yapmayı, müze gezmeyi ve kitap okumayı seviyorsak, neden dizilerimiz ve filmlerimiz de bu kadar çeşitli ve renkli olmasın ki? Daha fazla bilim kurgu, daha eğlenceli komedi ve tabii ki, daha çok popcorn için hazırım ve biliyorum ki KızlarSoruyor topluluğu da benimle aynı heyecanı paylaşıyor! 🍿🎉
Cevap
16Cevap
Tarih konusunda ve geçmiş insanların hayatı hakkında
Ben daha çok game of thrones gibi fantastik ver sonu tahmin edilemez dizi ya da filmlerin çekilmesini isterdim.
Eskiden komedi içerikli diziler olurdu. Cennet Mahallesi, Geniş Aile, Şevkat Yerimdar gibi. Bu tür film veya dizilerin çekilmesi gerek bence. Yıllardır tvde gördüğümüz şeyler entrika, aldatma, ahlaksızlıklar üzerine. İçimizi açacak, tebessüm ettirecek içerikler çekilmesi gerek.
İslami Allah'ın emir ve yasaklarını anlatan Filmler diziler çekilmeli Doğru anlatım da Elbette İzlemek istemeyen İzlemesin zorla değil Saçma sapan Ahlak bozan yapımlar görmekten bıktım artık Yok O onunla öpüşüyor cinsel beraberlik oluyor Adam öldürüyor Mafya falan Laiklik diye diye her haltı yediler Allah var bu aklımız da olmalı her daim müslüman olmayana bir şey demiyorum Ama Müslüman olan Kendine çeki düzen vermeli
Dramdan ziyade daha cok komedi iyi olurdu. Insanlarin gulmeye ihtiyaci var. Korku da psikolojiyi bozmayacak turde ciksin. Ornek alan tipler var.
Biraz sert bir dille yazdim gibi geldi ama oyle degil :d
AKP'nin 2002'de statüko vesayet karşıtı reformcu liberal demokrat bir merkez sağ parti olarak doğup 2013 sonrasında güç zehirlenmesi ve yozlaşma sonucu derin devlet ve mafya uzantıları ile yeni ittifak kurup eski devletçi milliyetçi siyasal dinci totaliter çizgiye evrilişini konu alan filmler/diziler çekilmeli...
https://www.youtube.com/embed/nZy-G1wPegcMümkünse drama filan olmasın psikoloji içerikli, işte gerçek hayattan uyarlama filan baydı artık aynı şekilde yaz dizileri zengin erkek fakir ve sakar kız senaryoları bayduk
hangisini yazsam diye düşünüyorum da örneklerini incelediğimde tuhaf bir şekilde yapılamadığını görüyoruz istisnalar hariç efklsc
Kişisel gelişim türüne yatkın olan hani hayat dersi veren..
Kesinlikle katılıyorum.
🙂🙏
🙏:)
Korku çekilmesin de ne çekiliyorsa çekilsin, rezillik ya😂
Gerilim, gizem hafif korku. Çok mu şey istiyoruz be
Cinli filmlerde üzerlerine yok bunu da yaparlar bence, Aşktan uzaklaşsınlar artık😔
Toplumun yapısını aydınlatıcı ahlak koruyucu inancı teşvik edici yapımlar olması gerekir Ama günümüzde yok hiç kalmadı. Tarihi diziler birazcık güzel
Ülkemizde bundan sonra tek adam diktatör irade nasıl sabote edilir bunlar çekilmeli bence bu ülke duyguya dair zerre bir şey çekemez diye düşünüyorum şu son gunlerde
Eskilere baksınlar yeniler hic izlenmiyor. Eski dizilere kapıldım, çıkamıyorum. 2004 yapımlara bakiyorum o kadar yani.
Komedi çekilsin ya hep dram zaten hayatımız dram ulan
Eskiden çok güzel komedi dizileri çekilirdi şu an hiç birisi yok.
Çekecekleri dizi/filme danışman tutmaları bile yeterli bence.
Gerçek tarihi anlatan ve belgesel nitelikli olabilir
Netfilikste çok güzel filmler var adamlar resmen. yasiyo bizim Türkler emanetçi gibi oynuyorlar. acaba yabancılar madde aldıkları icinmi yasiyolar oyunculuğu
Kore ile ayakalı şeyley çekilmeli abiş
Tarihe iz bırakmış önemli kişilerin dizisi çekilebilir
Aksiyon filmleri çekilmeli.
Vahşetin ve katliamların az oldu şeyler olabilir
Komediye ağırlık verilsin.
Sıkça tarihi ve bilim kurgu
Komediye devam bence 😂
Aksiyon
Sitcom
Tarihi
Öğretici.
Tarihi