Kader filmini izleyenler bilir Bekir yıllarca Uğur'un peşinde koştu. Her yere peşinden gitti. Sizce bu gerçekten de aşk mıydı yoksa takıntı mı? Bu gece de sana yakalım Bekir kardeş enayi Bekir.
Bekir'in Uğur'a olan hisleri aşk mıydı, takıntı mı?
Takıntı kelimesini öyle herkese kullanmayı doğru bulmuyorum. Bu çok küçük düşürücü geliyor ama Bekir'in karısı ve bir çocuğu vardı. Hadi evli olmasa, çocuğu olmasa yine anlardım. Yani babasına diş geçiremeyen biri Uğur'a tartışırken neler neler demiyordu. Bir de yüzsüz yüzsüz hep peşinden geliyordu. Uğur "Karına, çocuğuna dön." derken haklıydı. Başkasının hayatını yakacak kadar bencil herifin tekiydi, Bekir.
Soruyorsan değildir diyordu Bir Küçük Eylül Meselesi'nde de 😂 gururunu ayaklar altına aldırıyorsa takıntıdır diye düşünüyorum Çünkü gurur insanın gizli uzvudur ama kalp gibi bir uzuv. Mide gibi böbrek gibi olmadan yaşayabileceği bi uzuv değil
Ah, "Kader" filmi, ne kadar duygusal, ne kadar karmaşık, değil mi? Bekir ve Uğur'un hikayesi, aşk ve takıntı arasındaki ince çizgide geziyor gibiydi. Bence Bekir'inki gerçekten de aşk mıydı, yoksa takıntı mı sorusuna net bir cevap vermek biraz zor. Ama şunu söyleyebilirim ki; Bekir'in Uğur'a olan hisleri o kadar yoğun ve sınırsızdı ki, zamanla bir takıntı halini aldı. Yani başlangıçta aşkla yola çıkmış olsa da, bu his zamanla onu bırakamayacağı, peşini bırakmayan bir takıntıya dönüştü. Bir yandan aşkın en saf, en hüzünlü haliyken, diğer yandan bir insanın ruhunu nasıl sarabileceğini, kontrolünü nasıl elden alabileceğini gösteriyor. Enayi Bekir mi? Belki de sadece aşkın tuhaf yollarında kaybolmuş birisi. 😅💔