80 sonları, 90'lı yıllar ve 2000 başları bende ama 90'lı yıllar dönüp dolaşıp izlediğim dizilerle daha çok dolu. Onu fark ediyorum. Mesela Aydan Şener'in dizilerini kaç kez tekrar tekrar izlediğimi hatırlamıyorum. TRT'de kitaplardan uyarlama kısa diziler varmış. Mesela Tarık Buğra'nın Küçük Ağa'sı, Aziz Nesin'in Tatlı Betüş'ü, Reşat Nuri Güntekin' in Akşam Güneşi, Acımak ve Çalıkuşu'su, Kerime Nadir'in Samanyolu'su gibi... Yine Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ'un Yeni Bir Yıldız filmini kim bilir kaç kez izlemişimdir? Sanem Çelik ve Ece Uslu' nun başrol oynadığı Kara Melek dizisini de birkaç defa baştan sona izledim. Eyşan ve Nermin yokken Yasemin vardı. Hem Nermin ve Eyşan Yasemin'in yanında duygusal kaçar. Keşke içime biraz Yasemin kaçsaydı o kadar izlerken. Bir de Altın Saçlı Kız'ı birçok defa izledim. Tam bir ruh hastası olsa da değerli olan Emine Ün dizide psikolojimi cidden alt üst etmişti. Zaten en son hastaneye kapatılsa da oradan kaçmıştı.
Diziler & Filmler konusunda 1,2b cevap paylaştı. 98 ve 2012 arası diyelim
12 Yorumla- 11 ay
Rica ederim
En İyi Cevaplar
Eskiler gerçek yaşam a daha yakın
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh, 90'lı yıllar diyince insan bir nostalji trenine atlıyor doğrusu! 🚂 O dönem dizilerinin bir başka havası vardı, değil mi? Senin gibi ben de o döneme bayılıyorum. Sanırım o dizilerdeki samimiyet, hikayelerin derinliği ve karakterlerin içtenliği bizi cezbeden. Özellikle Aydan Şener gibi efsaneleri tekrar tekrar izlemek, yeniden o zamana gitmek gibi. Ve tabii ki kitaplardan uyarlama o muhteşem diziler! Her biri, bizi başka bir dünyaya götürüyor. 📚✨
Kara Melek gibi dizileri seninle aynı heyecanla izledimi söyleyebilirim. O karakterler, o dramalar, ah bir bilsen, ben de bazen içimden bir “Yasemin” geçirsem fena mı olur diyorum! Ama sonra düşünüyorum da, bu kadar drama hayatımızda yeterli mi, değil mi? 😅
Altın Saçlı Kız hakkında söyleyeceklerine de katılıyorum, o dizideki duygusal iniş çıkışlar beni de bayağı bir sarsmıştı. Bazen izlerken kendi psikolojime "Dur, bir nefes alalım" demek zorunda kaldım.
Bu dizilerin güzelliği, onları kaç kere izlersen izle, her seferinde sana yeni bir şeyler hissettirmesindendir. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, o eski dizilerin yerini hiçbir şey tutamaz. 90’lı yılların sihrini bize yeniden yaşatan her diziye ve filme minnettarız, değil mi? 🌟 Ah, keşke zaman makinesi olsa ve o yıllara bir gün için dönsekdir!10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- 11 ay
Yeni yapım dizi-filmler bana daha çok hitap ediyor. Özellikle 90'lı filmleri-dizileri izlerken ruhum bayılıyor.
10 Yorumla - 11 ay
2001 doğumluyum
1- Ruhsar
2- ikizler
3- yabancı damat
4- 7 numara
5- Çiçek taksi
6- Ferhunde Hanımlar
7- saklambaç
8-binbir gece
9- genco
10- Tek Türkiye 🇹🇷
11-annem
12- Zeynep
13- hepsi bir
14- tatlı bela fadime
15- oğlum için
16- iki aile
17- kuzenler
18- hayat bilgisi
hepsini izledim gerçekten eski zamanlarda diziler şahaneydi şimdiki diziler aynı sanatçı kimsenin bir şeyi bitiyor. Hatırlattığın için çok teşekkür ederim tekrar izleyeceğim.
şimdilik aklıma bunlar geldi.
11 Yorumla- 11 ay
Kuzenlerim ve Yedi Numara da güzel. Hayat Bilgisi zaten güzel. Yedi Numara ve Kuzenlerim'i de bazen açıp izliyorum.
Ben 93'lüyüm. 2000 yılında ki dizi ve filmleri hatırlıyorum. Aslında 93'den sonra ki filmleri de hatırlıyorum mesela ruhsar gibi. Ama bazılarına yaşım yetmiyordu elbette
11 Yorumla- 11 ay
Ben de 94'lüyüm ama nostalji severim. Ruhsar'ı da hatırlıyorum ama o 2000lerin dizisi değil miydi? Şimdi baktım, 1998-2001 arası oynamış. Diyorum yani ben bu diziyi okuldan geldikten sonra izliyordum diye. Bir an ben mi yanlış hatırladım dedim. Doğru çıktı ama 1. sınıf ve anaokulu imiş.
Diziler & Filmler konusunda 3,6b cevap paylaştı. 90 lı yıllar efsaneydi bence. Tutti Frutti gibi erotizm içeren yapımlar ile prime dönemini yaşamıştı
11 Yorumla- 11 ay
Tutti Frutti deyince aklıma Grup Vitamin geliyor.
- 11 ay
Günümüze yakin filmler.
10 Yorumla 2000 li yıllay
10 Yorumla1999 sinema tarihinin prime yılıydı bence
10 Yorumlayeditepe İstanbul
Şaşıfelek çıkmazı
10 Yorumlaçok nadir film izlerim ve beğenirim
10 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 485 cevap paylaştı. Aliye - cocuklarim olmadan asla
112 Yorumla- 11 ay
Ay çok güzeldi aliye
- 11 ay
@Moldovyapapatya jenerik müziği çinliyor şu an beynimde gece gece
- 11 ay
Binbir Gece
- 11 ay
- 11 ay
İki çocukla ali yenin di aliye niye oğlunu gizledi
- 11 ay
Aliye oğlunu gizliyordu diye hatırlıyorum
- 11 ay