Türk dizi tarihinin en çok sevilen ve iz bırakan dizilerinden biri olan Ezel'in baş rollerinden biridir Eyşan (Cansu Dere tarafından canlandırılmıştır).
Eyşan, kız kardeşi Bahar'ı kurtarmak için (Sedef Avcı tarafından canlandırılmıştır) kendisini seven Ömer'e (İsmail Filiz canlandırmıştır) ihanet etmiştir. İyi yürekli ve izleyicilerin sevgilisi Ömer, hem sevdiği kadın hem de can arkadaşları tarafından ihanete uğraması nedeniyle hapse düşmüştür. Bu nedenle Eyşan hem nefret edilen hem de aşık olunan kadındır.
Eyşan'nın bu ihanet izleyeciler arasında traji komik benzetmeler yapılmasına neden olmuştur.. Bunları hepimiz biliyoruz =) Hatta birine ihanet eden ya da ayıp eden kişiye "Eyşan mısın?" denmektedir.
Peki aslında Eyşan isminin anlamı nedir?
Eyşan, dizide de olduğu gibi "güzelliği ile nam salmış, herkesi güzelliği ile büyüleyen kişi" ye denir.
Ezel dizisinin fon müziğini adı da Eyşan - Unutamıyorum dur.
"Eyşanlık Yapma", "Herkes Eyşan Olmuş" Ne Demek, Ne Anlama Geliyor?
Yukarıda da yazdığım gibi Eyşan kendisine aşık olan Ömer'in yani Ezel'in zaafını kullanarak ona ihanet etmişti. Bu ihaneti sıfatlandırmak ya da tanımlamak için "Eyşanlık yapma" deyimi kullanılır.
Eyşanlık yapma,
bana ayıp etme
ihanet etme
sevgimi kullanarak kendi menfaatine beni kullanma gibi anlamlara gelir.
Bir de bunun çoğul hali vardır :) "Herkes Eyşan olmuş" yani topluca bir ihanet varsa bu deyim kullanılmaktadır. Bir arkadaş grubunun size ihanet etmesi ya da yakınınıza gibi durumlarda kullanılır.
Ezel dizisinde Cansu Dere'nin canlandırdığı Eyşan karakteri dillere düştü, sosyal medyada çok ses getirdi :) Türk dizilerinin kötü kadın karakterlerinden biridir. Ciddi anlamda izleyicilerin nefretini kazandı, özellikle de erkek olanların :)
Eyşan'ın anlamı ne?
Eyşan'ın anlamı: Güzelliği ile ünlü olan, şanlı bir güzelliği olan kişi demektir.
eyşan karakteri
Eyşan aslında kötü bir karakter değildi, dizi akışı boyunca onu kötü olmaya zorlayan pek çok şey yaşadı ama gel gelelim bu insanların ondan nefret etmesine engel olmadı. Kocası Cengiz ve Ömer'i bir arada idare etmesi ve Ömer'in sürekli sırtından bıçaklamaya çalışması sosyal medyada #orospueşyan hashtaginin çıkış noktasıdır. Hatta kocası karakterindeki Cengiz dizide der ki; "Eyşan nakit para gibidir, herkes ona sahip olmak ister!" :)Bu nedenle erkekler, kötü karakterli ve şeytani kadınlarla denk geldiğinde artık Eyşan diyor o kadınlara. Onaylamıyorum ama hikayesi bu :)
ezel diye dizi vardı baya eski dizi orda eyşan karakteri vardı iki oğlanı oynanıyordu sonra oğlanı hapise düşüyordu sonra öteki oğlanla zengin hayatı yaşıyordu
Eyşan ezel dizisinin kadın karakteridir. Ve ordaki karakter kötü ve fahişe ruhlu olduğundan dolayı gerçek hayatta ki bu ruha sahip kızlara eyşan denir.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya diziyi hiç izlemedim ama biliyorum kötü karakter diye bilmiyordum ama ilginç
En İyi Cevaplar