Psikolog Nefise, TikTok'ta paylaştığı bir video ile 'Aynı film veya dizileri tekrar tekrar izleyen birisiyseniz, bu anksiyeteniz veya geçmiş travmanız ile ilgili olabilir' dedi.
Demek ki bende de var bir şeyler 🙄

Psikolog Nefise, TikTok'ta paylaştığı bir video ile 'Aynı film veya dizileri tekrar tekrar izleyen birisiyseniz, bu anksiyeteniz veya geçmiş travmanız ile ilgili olabilir' dedi.
Demek ki bende de var bir şeyler 🙄
Bazı dizi ve filmler insanların güvenli alanı. Kimi anksiyete sahibi insanlar da yeni bir film izlemektense ilerleyişini bildiği filmleri izlemeyi tercih ediyormuş. Benim de arada yaptığım oluyor ama eskisi kadar değil. Boşuna terapi almadık o kadar 😂
Bence alakası bile yok. Uzmanlara kalsa her şey anksiyete, depresyon belirtisi. Ben inanmıyorum.
Kişi kendinden bilir işi. Ne yaptığını, nasıl hissettiğini, ne durumda olduğunu? Çoğu verilen bilgi insanıların kafasını bulanıklaştırmaya yönelik. İtimat etmiyorum o yüzden.
İnsan iyi hissedebiliyorsa iyidir. Birçok kez istediği filmi tekrar izleyebilir. Her bakışında daha farklı bir ayrıntıyı görebilir. Tüm bilgiyi tek izleyişte alamayabiliriz. Almak zorunda da değiliz. Film veya dizi izlemek görsel hafızayı güçlendirir. Görsel hafızası güçlü insanlar liderlik yapma konusunda daha başarılıdır.
Anksiyete tarafına değil de bu tarafına da odaklanmayı tercih edebiliriz. Belli mi olur belki çok güzel lidersinizdir veya çok iyi bir lider olabilirsinizdir.
Anksiyeteli biri olarak kendimde gördüğüm bir durum bu, herkes için geçerli değildir tabii. Aslında belirti olarak değilde farklı şekilde ifade edilse daha doğru olur gibi çünkü her şeye belirti demeleri sıktı. Şunu yapıyorsan şöylesindir, bunu yapıyorsan böylesindir falan. Millet özgüvensizliğine anksiyete vb. kılıfını yapıştırıyor artık bu paylaşımlar sayesinde. Güvende hissettiriyor sonunu bildiğim şeyleri izlemek. Bu tamamen kişiyle alakalı bir şey. Sonuçta normal bir insanın sevdiği şeyleri tekrar izlemesi ile anksiyeteli birinin tekrar izlemesinin sebepleri farklı olabilir.
Halt etmiş bence.. Sevdiğimiz dizileri veya filmleri tekrar izlemenin ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Ben bunu geçmişte o filmi izlerken hissettiğim güzel duyguları hatırlamak için yapıyorum mesela. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde bana uygun dizi ve film bulamıyorsam bu illa bir anksiyete veya travma belirtisi değildir..
Cevap
27Cevap
Ben tekrar tekrar izlemem sonuna kadar.. yani sadece sevdiğim bir kaç sahnesi vardır mesela beni etkileyen duygusal bulduğum bazen sakinleşmek için ya da kafamı dağıtmak için izlerim. ama aynı filmleri dizileri pek izlemem. zaten kaldı ki yeni film dizi izlerken bile sıkılıyorum artık..
Özellikle ben de geçmiş dizileri izlerim hatta 50 kere izlesem bile 51. yi izlerim. Bunun normal olmadığını düşünüyordum sonra psikolojik olarak açıklamasında geçmiş dizileri izleyen kişilerin geçmişi yoğun bir şekilde özlediği belirtilmiş o dizileri izleyerek geçmişe döndüklerini hissediyorlarmış ki ben de buna katılıyorum ben de geçmişi özleyen birisiyim geleceği parlak görmediğim için :D
Yeni dizi aramaktansa sevdiğim eski dizileri izliyorum bazen ve keyif alıyorum. 5-6 defa izlediğim anime diziler var. Bence saçmalık ama buna bakarak şayet anksiyetem varsa bana hava hoş. İzlemeye devam 😅
Şimdi oturup netflixte yeni diziye başlasam yeni sezon Allah bilir ne zaman gelir geldiğinde izlediğim bölümleri unutuyorum.. artık eskisi gibi de sarmıyor güzel kaliteli diziler pek yok olanlar genelde 10 bölümlük mini dizi tadında oluyor.. çabuk bittiği için sıkılıyorum ben de eski dizilere yöneliyorum şimdi anksiyetem mi olmuş oluyor?… Saçma 🤷♀️
Narkos'u da kaybettik. Hakîm beyden tik tokçu Narkos'a transfer ediyorum seni.
Psikoloğun aklına hiç acaba bu dizileri sevdiğimiz içinde izliyor olabileceğimiz aklına gelmiyor mu? İlla bir teşhiş. İlla bir travma.
Şahsen uydurma yapan bir kişiye de gitmezdim. Ben de olumsuz etki yaratır. Doktorluk ilkesine önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çok mutsuzum psikolog bey. Ne önerirsiniz?
Seni denedim. Maalesef, olmadı. Mutsuzluğa devam. Mutluluk uğramaz bir süre daha. Belki hiç.
Ay ne ilgisi var yaa yok artık. Valla bende izliyorum çok beğenirsem defalarca aynı filmi izlediğim oldu.
Ben izlemek istemiyorum ama tv de karşıma çıkınca başka da seçenek yoksa izliyorum. Eğer beğendiğim bir filmse
Anksiyetemin olup olmadığını bilmiyorum ama varsa bile onla alakası olduğunu düşünmüyorum eski dizi film nadiren izliyorum zaten
Keşke dizi filmle olacak bir şey olsa anksiyete olduğunu düşünüyorum 😒
Sanmıyorum, insan geçmişi hatırlamak ister, eskiden neyle mutlu olduysa yine onu tekrar yaşamak ister böyle düşünüyorum. Ayrıca şimdiki diziler çok fazla kavga, kaba kuvvet, şiddet, öfke , kin düşmanlık içeriyor. Eski diziler pozitifti
Tekrardan avrupa yakasına başladım ankastrem varsa da memnun olurum
Yemek yaparken yarım bölüm izledim
Sanki kaliteli şeyler yapıyorlarda ondan eskiye dönüyoruz.. Çok saçma. insanın kalite algısının azalmayıp gerektiğinde popülasyona rağmen geçmişe dönüp kaliteyi kendine bişeyler katan keyif veren şeyi bulabilmesi eksi değil artıdır..
nefes almakda şizofreni belirtisiymiş öyle dediler şlkadfjklşsdfkşasdfksdaf
dizi film falan kolay kolay izlemiyorumda, izlediğimi de mümkünatı yok tekrar izleyemem ya işkence gibi geliyor walla
Bence ilgisi yok sevildiği için tekrar izleniyordur
Evet o ben… genel yaygın anksiyete tanımda var hatta doğruluk payı olabilir… 😅
Bazı dizileri izlediğim doğrudur, anksiyetem olduğu da öyle.
Eski dizileri izledim bir kaç defalarca jdjf
🚬
Aynı soruyu bende sormuştum @вуηαяcσѕ bence bu görüş doğru değil
Avrupa yakası bittiğinden beri her gün mutlaka en az birkaç sahnesini tekrar izlerim evde teksem mutlaka tam bölümlere devam ederim artık kaç kere döngüye girdi bilmiyorum
Avrupa yakasını kaç kere izledim hatırlamıyorum.
Yemek yerken açık olmazsa doyduğumu anlamıyorum 😀
Psikologlar yine ekmeğinin peşinde :)
Bunu okuyup bende sorun var diye gidecek baya insan vardır :D
Benim Kurtlar Vadisi Sayın Karahanlı ölüm sahnesini 10 kez izlemem hangi anksiyete'mi tetiklemiş olabilir merak ettim şimdi
Tekrar tekrar izleyenleri çok sonradan anlamaya başladığım için bende de sorun olduğunu düşünmeliyim bilemedim.🙄
Cok sacma… avrupa yakasini veya aski memnuyu kac kere izledigimi hatırlamıyorum hep ayni zevkle izliyorum…ve gayet normalim🤔
İyi hissetmek istediğimde izlerim, ama aradan bir bölüm seçer öyle. Bu sadece bir dizi için geçerli ama. Keyfim yerine gelsin diye
@kafasıkarışık131415 bir gunde kirilmasaydim
@sAmetYamann nasıl yani
Ülkenin en az %60'ı Kurtlar Vadisi'ni defalarca kez izlemiştir. O zaman ülke'deki insanların %60'nın anksiyetesi var.
Tekrar izlediğim diziler ve filmler var. Anksiyetem zaten var ama bu bilgiyi bilmiyordum
Bazen izliyorum. Bende bundan daha kuvvetli belirtiler de mevcut. Eski dizileri izlemem bununla alakalı mıdır bilmiyorum.
Avrupa yakasını defalarca izledim. Anksiyetem olabilir :D
Jason Statham filmlerini tekrar tekrar izlerim ama anksiyeteden değil, sarıyor filmleri.
Ben izledigimi bi daha izlemem okudugumuda bi daha okumam. Nutuk icin gecerli degildir.
Her halta anksiyete demesin ya izleyecek bir şey yok diye izliyorum
Yahu bende ankastre bozukluğu var ama tekrar tekrar izlemeyi sevmem 🤔
Bir tek kanıt izlerken kaçıncı tekrar olduğunu düşünmüyorum.
İzlemiyorum benden beter de anksiyetesi olan insan yok yeniden araştırsınlar😅
Normalde tekrar hayatta bir diziyi izlemem ama Doktorlar bende bağımlılık yapmış durumda.
Daha önce izlediğim dizi filmleri asla izlemem ya zevk vermiyo dkkf
Hayır izlemem eskiden yayınlanan ama eskiden hiç izlemediğim bir dizi vardı onu izledim geçenlerde
Sebebi bilinmezliğin korkutuyor olması, bilenen film dizilerin konforlu gelmesi.
Çok sevdiğim 3 5 film hariç izlemem zaten izlemişim ne olacağını biliyorum sıkılırım ben
Baştan başlayıp izlemem ama ara sıra birkaç bölümünü açar izlerim sevdiğim dizilerin.
Oo Tiktok'da demişse kesin doğrudur o zamaan
Yaşiyorum aynı şeyleri tekrar izlemek safe hissettiriyor
Bir defa izlediğim bir diziyi asla tekrar 2. defa izlemem fakat Friends konudan münezzeh
Yani doğruluk payının olması ihtimali yüksek
Baştan izlemiyorumda Tv'de görünce izliyorum , oda arada bir oluyor hergün değil
Çok beğendiğim film ya da diziyi tekrar tekrar izleme potansiyelim var..
Anksiyete var zaten sorun yok yani :)
İzliyorum. Eski diziler daha komikti
Avrupa yakası her sabah izlerim
İzlerim. Ezbere bildiğim filmler var
Hanfendi ben deliğyiim
Titaniği tekrar tekrar izlerim.
Şuna cennet mahallesini tekrardan izliyorum
İvet ijliyoyum
İzleyemiyorum, eski tadı vermiyor.
İkinci kez asla izleyemem
Tekrar izlemek için uğraşmam denk gelirse izlerim
Ne alaka 🤷♂️🙄 benim öyle bir şeyim yok