Hepsi değil. Örneğin birçok Hollywood filmi ya da ortakları arasında CIA ajanlarının da olduğu Netflix'in kimi dizilerinde Türkiye aleyhine iddialar, örneğin Ermeni katliamı yalanı gibi kimi mesajlar, benim ve hiçbir Türkün hoşuna gitmez.
Ama bunun dışında, Türk kültürü ya da diğer referanslar hakkında kısa da olsa diğer sahneler ve ayrıntılar, evet hoşuma gider. Bunlardan sonuncusu, 2021 yapımı "Yarının Savaşı" filminde, TV ekranlarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösteriyordu konuşma yaparken.
Şu da var. Söylediğin filmde Türk kültürüne ait öğeler filmin orjinalinde mi var yoksa Türkçe dublaj sırasında araya sıkıştırılmış mı o da önemli. Ya da filmlerde geçen isimlerin orjinal mi yoksa çeviri olarak benzeştiği de önemli. Örneğin Narnia Günlüklerindeki Aslan ismi, orjinal filmde ne? Örneğin Van Damme'nin 1990 yapımı "Aslan Yürek" filminde gerçek ad "Lionheart"tır.
yani bazen ama seneler önce izlediğim bir dizide şunu fark etmiştim dizide İstanbul’dan bahsederken hala constantinepol diyorlardı adamlara öyle koymuş ki Fatihin fethi hâlâ İstanbul diyemiyorlar diye düşünmüştüm
Etmiyor. Genelde fesli sarıklı çürük çarık binalar gösteriliyor ki hedefleri de o. Yani sömürülmüş bitik afrika ülkesi gibi... Yoksa 10 milyondan fazla erkek! Göçmen niye gelsin.