Selâm, Muhteşem yüzyıl olsun bir çok ülkede yayınlandı ve hala yayınlanıyor Rusya'da, Diriliş Ertuğrul 60'tan fazla ülkede yayınlanıp 500 milyon izlenmeyi geçen bir dizi oldu, Çukur, Can Yaman'ın filmleri deli izleniyor. Yabancıların Türk dizilerini bu kadar çok sevme sebebi sizce nedir?
Yabancıların Türk dizilerini bu kadar çok sevme sebebi sizce nedir?
Yani bizim Türk insanının senelerce Brezilya dizileri izlemesi , milletçe Hint filmlerine olan düşkünlüğümüz de bir o kadar çok. Hint filmi değil ama zamanında Brezilya dizilerinin niye bu kadar çok izlendiğini hala çözebilmiş değilim. Şuanda da Netflix’te ülkece hep yabancı dizilere düşkünüz. Demekki başkasınınki daha çekici daha izlenir geliyor.
derin bir olay örgüsü yok. dizide olanları tahmin etmek zor olmuyo bir dark gibi ya da en basitinden lucifer gibi olay silsilesi kaliteli değil. Dürekli aşk meşk zenginlik keder hüzün tecavüz zorlama olaylar silahar gibi şeyler var. bir de türkler yabancıları dahaçekici bulsada türk oyuncuları gerçekten güzel ve yakışıklı katagorisini çekiyolar. kendilerine has bir uyum var insqnlarımızda yabancılarda uyum fazla yok. altın oranın türklerde daha çok olduğunu düşünüyorum. tabi bütün bu güzellik takışıklılık kuramları zorla bir kalıba konulmuş kavramlar. insan her şeyden öte bir ruha sahip olduğu için güzeldir özeldir baqşka bütün canlılar gibi. iyi ve kötüyü nasıl kalıplaştırdıysak güzellik ve çirkinliği de öyle kalıplaştırdık. sadece gittiğimiz yol için söylüyorum, yazık...
Farklı bir tanışma uygulaması yüklemiştim. Daha cok Arap kökenli kadınların olduğu. Ben hayatımda bu kadar Türk erkeğine aşık başka millet görmedim 😂 Sebebini sorduğumda da aldığım cevaplar Türk dizilerinde. Sanırım sokakta geçen erkeklerimizin hepsini o dizi karakterleri gibi zannediyorlar 😂
Beğeniriz beğenmeyiz ama bizim dizilerdeki mekânlar olsun konular olsun bir çok yabancı dizide yok. Belki de bu onlara ilgi çekici geliyordur, sadece bazı şeyler artık çok döndür çevir olmaya başladı o can sıkıcı oluyor.
Abi Muhtesem Yuzyil tamam. O iyiydi. Harbi sevmistim kalitesini, kadrosunu. Onu cidden sevip izlemislerdir.
Ama ben Dirilisi komedi niyetine izlediklerini dusunuyorum.
Ertugrul birini keser, elde kilic 18 dakika bekler ki kamera ceksin. Bunlar 3 kisi Mogollara akin yapar, Mogollar agaclarin arasindan cikar zilgit cekerek. Mogollar da max 4 kisi.
Komik. Harbi komik.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkülerin yaptığı bu içerik bizce iyi değil Çünkü sürekli aynı filimleri çıkartıyorlar Ama yabancılar için farklı bir filim çünkü onlarda seçenek yelpazesi geniş Türk dizileri belli biyerden sonra sıkıyor işi iyi yapıyoruz iyi duyguyu yansıtıyoruz ama Türk kitelersini bezdirdiler Yabancılar için farklı bir filim bende yabancı olsam izlerim ama 4 veya 5 diziden sonra filmler aynı şeyin tekrarı oluyor
Yabanciların dizilerinin bişeye benzememesi olabilir. Birde farklı olana ilgi duymak. Mesela bizim diziler yurtdışında çok satilirken benim ilgimi çekmiyor. Ama bende yabancı dizi izlerim. Belkide izlediklerim de kendi ülkesinde tutmayan diziler
komedide iyi oyuncular var evet komediyi iyi yapiyoruz ama kilic kalkani yapamiyoruz egturul osman gibi bir dizi heleki hep 10 15 kisiyle ordu kuruyorlar hic 400 kisilik bir ordu gormedim 😀