Türkiye, dünyada en çok dizi ihraç eden üçüncü ülke olarak The Economist dergisinin yazısına konu oldu. Son üç yılın verileri, Türkiye yapımı dizilere olan talebin yüzde 184 arttığını gösteriyor.

Türkiye, dünyada en çok dizi ihraç eden üçüncü ülke olarak The Economist dergisinin yazısına konu oldu. Son üç yılın verileri, Türkiye yapımı dizilere olan talebin yüzde 184 arttığını gösteriyor.

Yerli dizilerin 2 -3 saat olmasının sebebi bu. Sattıkları ülkelerde tek bölümü ikiye bölerek yayınlıyorlar.
Sürekli dram, trajedi dizileri izlememizin sebebi de bu. Çünkü mizah lokal bir şey, global olarak anlaşılıp sevilmesi zor.
İşte bizim televizyonlarda sakız gibi çektikçe uzayan, şiddet ve trajedi dolu dizilere maruz bırakılmamızın sebebi bu. Satış yapılan ülkeler bunları istiyor çünkü.
Televizyonum yok. En son çocukken Sihirli Annem izledim herhalde, o kadar.
"Türk yapımı" diyerek düzeltelim. Çocukken aşırı derece de Türk dizilerini izlemişliğim oluyordu. Farklı hikâyeler vardı. Çeşit çoçoktuyine birbirine benzeyen vardı ama bu zaman ki kadar değil. Şimdi tek tük, bazen farklı bir projeye denk gelirsem izliyorum.
Hayır ben yerli dizi sevmiyorum ve izlemiyorum.. çünkü senaryolar aynı oyunculuk desen yok.. bütçeden çalıp saçma sapan dizi ve film yapıyorlar.. eskiden olsa kavak yelleri vardı en çok onu izlerdim.. ama bugünler de dizi konusu saçma sapan ergence aşklar aldatmaları konu alıyor sadece
Genelleme yapamayacağım sevdiklerim de oluyor sevmediklerim de. Uzun zamandır uzağım Türk dizilerine. Eski tadı olmadığı aşikar. Yeni çıkan Bahar dizisi dikkatimi çekti gidişata göre belki takipçisi olurum.
Cevap
29Cevap
Evet severim kaliteli dizileri izlerim gadası
İzleyemiyorum. Çoğunun konusu aynı, birbirine benzer ve dizi süreleri çok uzun. Bölüm başına 130 dakika ayıracak vaktim yok maalesef.
As as as bayrakları. Kızılcık şerbosu ve kızıl elmaları izliyorum ben de. Kaos, dram, entrika, şiddet gerçeklik ne ararsan her şey bizde. Kıymetimizi bilmişler
Ahsjs ben de izliyorum canım o başka
Yerli "eski" dizileri seviyorum evet ama şimdiki dizileri sevemedim bir türlü.
Yabancılar türk dizilerini izlerken
Şaşirmadim bekledigim bir sonuç bizim dizileri yabancilar bizden cok izliyor bizde genel olarak herhalde abd , g. kore, hint , tayland, çin dizilerinin skalasini artiriyoruzdur
Bahar isimli bi dizi başladı geçen hafta ilk bölümüne bayıldım, ikinci bölümü sabırsızlıkla bekliyorum muhteşem.
Eski diziler güzeldi fakat yeni diziler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hepsinin konusu aynı ve maksimum 3 bölüm izlemeye dayanabiliyor insan.
Yerli dizileri takipte tutuyorum Netflix özentisi olmaya da niyetim yok, yerli dizilerimizin başarısının farkındayım.
Evet yerli dizilerin bir kısmını izliyorum fakat eski diziler daha güzeldi. Şimdikilerin çok ahlaksız konuları var.
Ben artık yerli dizi izlememeye karar verdim dünden itibaren. Zaten kopma noktasındaydım Murat Sonwrin içerikleri sayesinde iyice soğudum
Bizim millet özenti olduğu için oturup Netfilix izlesin. Bence bizim de güzel film ve diziler var.
Bizimkiler izliyorda ben anca 2 veya 3 saniye dayanabiliyorum. Nedendir bilmem lanet gibi bir şey mi acaba
Önceden çok dizi izlerdim artık izlemiyorum tv açmıyorum bile eski diziler iyidir her zaman
Yerli dizileri izlemiyorum çok ahlaka aykırı yapımlar hepsi.~☆
Resmen dünya düzenini bozan bir dizi satıyoruz dünya'ya yani
Saçma sapan diziler yerine daha başka, faydalı şeyler ihraç etseydi ülke şu an ilk 10 daydı aw
Dolar halen nasıl 100 lira olmadı sanıyorsunuz? 😃😃
Evet, yerli dizi izliyorum. Yeni yayın döneminde başlayan dizilere de bazen şans veriyorum.
Bazılarını. Behzat Ç. , Kurtlar Vadisi, Kanıt falan
Sevmem televizyon da izlemem bu saçmalıkları bünyem kaldırmıyor artık 🙄😂😂
Dünya'nın komple ahlakını bozacağız diye yemin etmişler Türkiye yetmemiş adamlara.
Bir kaç yılda 1 dizi izlerim onlarda uzun sürmez...
Seviyorum şu an takip ettiğim 3 dizi var zaten
Eskiden her güne dizim vardı ama her şey gibi onun da tadı yok artık.
Hayır yerli dizi izlemiyorum Netflix de Amerikan dizilerini izliyorum
Yerli diziden, kopyadan, yapmacılıktan uzak duruyorum.
Dizilerimiz çok uzun gereksiz diziler çok uzuyor
Geçen yıl biten Gelsin hayat bildiği gibi güzel diziydi.
Latin Amerika ülkeleri ve Arap ülkeleri bizim dizileri çok seviyor.
çok kaliteli dizilerimiz vardı ama yeni dizileri izlemiyorum artık
Yeni diziler hoşuma gitmiyor, izlemiyorum da. Sevdiğim eski yerli dizileri izlerim genellikle.
Yabancı dizi genelde ama yerlide bazılarını izlerim Behzat Ç gbi ikonik dizileri
Ben izlemiyorum süreler çok uzun geliyor ama sosyal medyadan birçok yabancı insanın bizim dizilerle ilgili paylaşımına denk geliyor ismini bilmediğim kişiler bile ünlü yurtdışında
Bunu hemen cumhurbaşkanına söyliyelimde dısardan alalim.
Evet yani daha çok eski diziler muhteşem yüzyıl, yaprak dökümü ve aşkı memnun gibi
Türk dizilerini hiç sevmiyorum.
Ben izlemiyorum
Çok nadir sevdiğim diziler var..
Sevmiyorum izlemiyorum
Eski dizilerin manyağıyım
Eskiden güzeldi şimdi ki diziler tırt
Nasıl ya gerçek mi bu pek inanasım gelmedi
2. numaradan 3e mi düşmüş. 2. di bugüne kadar oysa
bu arada hayır dizi izlemem, sevmem
Kaliteli yapimlar oldu
Eskiden izliyordum. Artık izlemiyorum
Yerli / yabancı dizi sevmem
Komedi olursa izlerim
Tv dizilerini hiç izlemiyorum çoğunun konusu aynı
Bilemedim ki şimdi bir sürü var
Az çok seviyorum
En sevdiğim Aşk-I memnu
Birinci kim? Dördüncü de hindistan mı?
İkinciydik ingilitere kapmoş yeri
Sevdiklerim var tabi
Genel olarak eski dizilerimiz çok iyiydi.
muhteşem yüzyıl efsanedir!
seviyorum
sevmiyorum ihraç ettiği ülkelerde zaten araplar
Dizi izlemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?