En azından %50 olarak alınması gerekmez miydi? Neden erkekleri ölüme terk ettiniz :D

En azından %50 olarak alınması gerekmez miydi? Neden erkekleri ölüme terk ettiniz :D
Çocukların öncelikte olması gerekir, çocuklar genelde annesine daha bağlıdır (anneler daha fazla ilgilenen her bakımdan daha fazla yakın olan taraf olduğundan ) çocukları tek başına gönderemeyeceklerine göre böyle bir öncelik tanınmış olabilir. Bu tamamen benim düşünceme göre böyle, altta centilmenlik demişler belki de ondan kaynaklıdır
Bunun 2 cevabı var.
1 - O dönem deniz Kanunlarında, Kadınlar ve Çocuklar bu tür durumlarda öncelikliydi.
2 - Kaptan'ın '' Önce Kadınlara ve Çocuklara öncelik verin '' cümlesi, mürettebat tarafından yanlış anlaşılmıştır ve '' Önce Kadınlar ve Çocuklar olarak '' algılanmıştır. O sebeple de neredeyse tüm filikalara Kadın ve Çocuklar doluşturulmuştur. Bu gerçek, daha sonraki mahkeme süreçlerinde ortaya çıkmıştır.
Kadınlar bir neslin koruyucularıdır. Titanikde yapılan şey insanoğlunun aslında neslini korumak amacıyla kadınları korumaktan başka bir şey değildir. Gemi batmış sonuçta. Filikada olup hayatını kaybeden çok insan da oldu. Bence yapılabilecek en asil davranış yapılmış.
Cevap
6Cevap
Bence centilmenlik olması içindi yani kadınlara ve çocuklara yer vermek genelde yolculuk sırsında da öyle olur mesela giderken kadınlara yer verirsiniz. bence haksızlık değildi yani en azından benim için. hatta bakarsak orada kadınların yerini alan erkekler bile vardı... çünkü adil değildir bazı insanlar. kadınlar genelde daha hassas ve erkeklere göre daha kırılgan oldukları için olabilir.. bende olsam böyle yapardım
Yani bu değil filmin zaten ben fazla abartıldığını düşünüyorum bazı şeylerde algı yapıldığını düşünüyorum tabii ki kadınlara öncelik çocuklara öncelik verilmesi normal bir de şundan kaynaklı olabilir erkek kuvveti diye bir şey vardır hani belki acaba orada bir kurtulma durumu erkekleri ne bileyim titanik'e müdahale etme durumu olabilir mi diye düşündüler bilemiyorum ama üzerinde çok da durmaya gerek yok
Çocuklu anneler , anne adayları.. savaşlarda da bu böyle.. annesiz bir çocuk bir tarafı eksik gibi yaşar. Olağanüstü tüm durumlarda.. dünyada bu durumun böyle olması kadına verilen değerden değil.. çocukların çocuk kalplerine verilen en yüce değerdir.
Duygusal değil de mantıklı düşünürsek kadınlar neslin devamını getiriyor. Ondan savaşlarda ve bu tür olaylarda kadınlara öncülük tanınır. Bir erkek birçok kadını hamile bırakabilir ama birçok erkek bir kadını sadece 9 ayda bir hamile bırakabilir. 😅
Doğanın bir şeyi var ve diğer canlılarda bu var.. önce kadınlar korunmaya alınıyor Yaradanın bize verdiği bu iç güdü bence.. hayvanlarda da var bu olay önce kadınlar çocuklar
Kadın yapı itibariyle daha kırılgandır erkekler güçlüdür ya😉kadın erkek eşitliğini savunmuyorum hiçbizaman çünkü yaratılış farkımız var
Hayatın gerçeği bu, her durumda ayni pozitif ayrımcılık yapılıyor ama sorsan hep kadınlar mağdur 🙄
Cekinin ölmeside haksızlıktı. Filikaya ilk cek binmeliydi. Öylesi yakışıklı, tatlımsı insanı okyanusa nasıl bıraktılar öyle ahhh içim parçalandı🤧. Türünün son örneğiydi belkide😄
Çocuklar, anneler ve kadınlar öncelikli olmalı. 50 erkek yerine 70..80 can kurtulabilir. Ama Titanicde panik ve insanların batma riski görmemesi nedeniyle flikalar doğru düzgün kullanılmamıştır
Centilmenlk asıl zor anlarda belli olur
Ayrıca kadnlar ve cocuklar önceliktr cünkü herkes fedakarlk yapmak zornda birbirine karsı karın ölürken sen filika da olsan ne olmasan ne
Kesinlikle haksızlıktı. Ama Azrail'in görevini de düşünmek lazım demek ki erkeklerin yaprakları daha çok düşmüş önüne 😂
Bunu mu dert ettin? Boş ver oldu bitti artık öyle bir şey olma olasılığı olduğunda erkekler kadınlara yer vermez.
Herkesin yaşamaya hakkı var tabiki kura ile yapılabilirdi
Her zaman bir kural vardır kadınlar ve çocuklar önden 😅
Hakajsj keşke bu hassasiyeti farklı durumlarda tam tersi için de gösterseniz
Kadınlar ve çocuklar varken erkekler mi kurtulsaydı bence doğru bir karar 😄
Doğru karar. Kadınlar tek başına kurtulamazdı. Erkekler de kurtulamadı ama olsun. 😂
Keşke hep böyle olsa😄
bu devrin erkekleri sıktı artık ya.
Erkekler ölsün mü? Feministler: evetttt xd
Erkeklerin suçu günahı daha çokmuş o yüzden
Ben haksızlık olarak görmüyorum ama
Kadınlar ve çocuklar öncelikdir
Bunu bende düşündüm izlediğimde 😄
kadın olmasa Dünya yok olur onçüün 😀
Büyük haksızlık bence de
Öyle valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?