Merhabalar Herkese 🎬

Oyuncu, oyunculuk, görüntü, senaryo, yönetmen vs.
Sence en büyük etki hangisinde?
Bana kalırsa her şey senaryonun kurgusunda yani işleniş şeklinde bityor. Bir filmi rezil de eder vezir de.
Merhabalar Herkese 🎬

Oyuncu, oyunculuk, görüntü, senaryo, yönetmen vs.
Sence en büyük etki hangisinde?
Bana kalırsa her şey senaryonun kurgusunda yani işleniş şeklinde bityor. Bir filmi rezil de eder vezir de.
Merhabalar,
benim için bir filmin başarını kesinlikle senaryosu ve hikaye anlatımı etkiler. yani oyuncuların oyunculuğu ya da yönetmenin filmi nasıl kurguladığı bunlar da oldukça önemlidir benim için. mesela bir film eğer iyiyse bu iyi bir senaryo ile yazıldığı içindir.. daha bir çok konu var tabi ki de. Aynı şekilde İyi performanslar, bir filmin inandırıcılığını ve etkisini artırır. Yetenekli oyuncuların karakterleri canlandırma becerileri, izleyicilerin empati kurmasını ve hikayeye bağlanmasını sağlayabilir. Bir filmin yönetimi, filmdeki görüntülerin, sahnelerin ve performansların etkili bir şekilde bir araya getirilmesini sağlar. İyi bir yönetmen, vizyonunu yansıtan ve izleyiciye duygusal bir deneyim sunan bir film oluşturmak için çeşitli unsurları ustalıkla birleştirir. Filmde kullanılan görsel unsurlar, atmosferi ve görsel çekiciliği belirler. Set tasarımı, kostüm, makyaj, ışıklandırma ve kamera çalışması gibi faktörler, bir filmi görsel olarak çekici ve etkileyici kılar. Film müziği, atmosfer yaratmak, duygusal tepkileri tetiklemek ve hikayeyi desteklemek için kullanılır. Ayrıca, ses tasarımı ve ses efektleri de film deneyimini etkileyen önemli unsurlardır. Bir filmin pazarlama stratejisi ve dağıtımı, başarı açısından kritik bir rol oynar. İyi bir pazarlama kampanyası, izleyicilerin filmi keşfetmelerini, ilgi duymalarını ve sinemada veya diğer platformlarda izlemelerini sağlayabilir.
İyi bir hikaye ve güçlü bir senaryo, bir filmin temel taşlarıdır. İzleyicinin ilgisini çeken, duygusal bağ kurmasını sağlayan ve akılda kalıcı bir hikaye, filmin başarısını önemli ölçüde etkileyebilir.
İyi bir oyuncu performansı, izleyiciyi filme çekebilir ve onları karakterlerle bağ kurmaya teşvik edebilir. Kaliteli oyunculuk, karakterlerin inandırıcılığını artırır ve hikayenin gücünü destekler.
Bu çok önemli bir konu. Hepsi birbiri ile bağlantılı. Benim için önce senaryo gelir. İlgimi çekmeyen bir konuyu izlemek istemem açıkcası. Sonra oyunculuk geliyor. Oyuncuların performansına bakarım ve incelerim. Bazen sadece başrolde ki oyuncular için bile izlemişliğim vardır filmleri çünkü adamlar filmi başka bir yere taşıyorlar. Bu 2 şey ilk başlar da geliyor diyebilirim.
Ahh teşekkür ederimm
Bence bu konuda en etkili konu, oyuncuların kimyasının birbiriyle iyi uyum sağlıyor olması. Ki bence iyi yönetmen de; bu kimyayı oluşturabilecek kimyager gibi oyuncuların birbirine uyumunu öyle iyi ayarlayan kişidir ki; insan o kimyayı görünce o filmi izlemeden geçemez.
Cevap
14Cevap
Önce en etkililre bir göz gezdirelim örneklendirerek;
Oyuncuların mimikleri ve duyguyu yedirebilmesi (türk filmlerinde Kemal Sunal, yabancı mesela Russell Crowe , Ben affleck ,) , müziğin konu ve akıcılıkla uyumu (özellikle hans zimmer usta bu konuda ) , senaryonun sonunun tahmın edılemıyor oluşu (örnek olağan şüpheliler , zindan adası) , birden fazla ülkede çekilmesi ve yüksek bütçe (misal yüzüklerin efendisi, tenet ) , yönetmenin o filmin çekim teknikleri konusunda ustalaşmış olması ( misal james cameron, quentin tarantino, nolan ) , filmin gerçek hayattan uyarlanıyor ya da biyografi oluşu ( titanic, pearl harbor, The hurricane vb.) , özgün bir konusunun olması (inception , yıldızlarası, esaretin bedeli ) yani daha mutlaka aklıma gelmeyenler vardır kategorize edilebilecek maddelerden...
Lakin en önemlisi bunlardan benim için oyuncuların mimikleri ve duyguyu yedirebilmesi ile müziğin filmdeki uyumu... ikisi olmazsa olmazım. Yabancı filmleri altyazı ile tercih etmemin sebebide bu dublajda o duygular kayboluyor.
İyi bir hikaye ve güçlü bir senaryo bir filmin temel taslaridir. Oyunculuk performans gibi şeyler çok iyi olmasa bile en azından verilmek istenen mesaj seyirciye verildikten sonra gerisi önemli değil. Yani mesela filmde kişinin ne dediğinden çok ne demeye çalıştığını anlamak gerekir..
Aynı günü tekrar eden filmler yani düşük bütçeli filmler de iyi ve güzel yapabilir. Önemli olan verilmek istenen mesajı anlamak, ondan keyif almak..
Senaryoya göre en uygun oyuncu ve yönetmen seçimi ile o yapım şaheser seviyesine ulaşabilir. Mesela yapımcı Yüzüklerin Efendisi'ni çekmeye karar veriyor diyelim. Bunu hiç kitaplarla gram alakası olmayan bir yönetmene verirsen ağzına eder kaba tabirle. Örneğini dizisinde net bir şekilde gördük.
Hikaye ve senaryo. Bir film ne kadar başarılı bir hikaye ve senaryoya sahipse antipati kazansa bile uzun yıllar geçse bile konuşulmaya devam eder
Aslında hepsi birbirine bağlı oyuncu, oyunculuk, senaryo çok iyi olması lazım ki hepsi birbirini tamamlasın. Bunlardan ziyade bide üstüne ekstra oyunculuk eklenirse o film bambaşka bir hal alır.
senaryo önemlidir ama bu senaryoyu en iyi şekilde oynayan oyuncu ve bu oyuncunun oynadığı rolü en iyi görüntüleyen yönetmende film başarısında önemli bir etkendir
İlk önce oyuncular sonra senaryo sonra yapım şirketi.
Film seçerken hep bu sırayla bakıyorum ben. Hangi oyuncular var? Konu neymiş? Hangi film şirketiymiş?
1. Senaryo
2. Oyuncular
3. Yönetmen
4. Filmin müzikleri
Zaten filmlerin temelini bu 4'ü oluşturmakta.
Konusuna, kalitesine ve oyuncuların yeteneğine
Öncelikle kurgu önemli tabiki oyuncuda o duyguyu izleyice geçirmeli
Hissettirdikleri ve oyunculuklar.. Keyifli günler..
Konunun ilgi çekiciliği ve oyuncuların başarısı, enerjilerinin tutması.
Budur.
senaryosu , oyuncuları , yönetmeni , senaryoyu ekrana aktarabilmiş olmaları , akıcı ve sürükleyici olması.
Senaryosu ve gidişatı
Bu adama hastayım. No country efsanesi
Pazarlama ve reklam başarısı derim✔️
Hikayesinin gerçekliği
Senaryo önemli. Bir de oyuncunun yeteneği.
Senaryo ve oyunculuk.
Oyuncu ve konu
Sürükleyicilik
senaryo
Konusu
Müzikleri bence
Soundtrack
Gerçekçilik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?