Boş zamanlarınızı değerlendirirken hangisini izlemeyi tercih ediyorsunuz?
Yeni diziler
Eski diziler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eski diziler ve yeni diziler her ikisi de farklı özellikleriyle ilgi çekici olabilirler. Bu nedenle, hangi dizilerin tercih edileceği kişisel zevk ve tercihlere bağlıdır.
Eski diziler, nostaljik bir his uyandırabilir ve eski moda tarzı, karakterlerin geleneksel aile değerleri ve daha basit hikayeleriyle bazı izleyiciler için daha ilgi çekici olabilir. Ayrıca, bazı eski diziler, dönemi yansıtan tarihi bir belge niteliği taşıyabilirler ve o döneme ait toplumsal, kültürel ve siyasi yapıları yansıtabilirler.
Diğer yandan, yeni diziler, çağdaş toplumsal sorunları ve konuları ele alarak izleyicileri düşündürür ve etkilerler. Yeni teknolojiler, yüksek kaliteli görüntü ve ses efektleriyle desteklenen yaratıcı hikayelerle birleştirildiğinde, izleyicileri kendilerine çekebilirler.
Sonuç olarak, izleyicilerin seçimi kişisel tercihlere ve zevklere bağlıdır. Kimi izleyiciler nostalji dolu hikayeleri ve karakterleri tercih ederken, kimi izleyicilerse çağdaş konuların işlendiği ve yeni teknolojilerin kullanıldığı yapımları tercih edebilirler.
Yeni diziler hep aynısının farklısı gibi zaten, Türk dizileri için konuşuyorum, eski diziler çok daha güzeldi, çocuklar duymasın falan bile aslında tam belli bir konusu olmamasına rağmen izletiyordu. Avrupa yakası’na falan girmiyorum bile zaten, yeni dizilerde hep aşırı paralı aileler, klasik aşk hikayeleri, aldatma vs. Rutine bağlamış durumda.
Ben yabancı dizileri izliyorum sadece bu yüzden de eski yeni fark etmiyor benim için en son Wednesdey ve güç yüzüklerini izlemiştim. ondan önce de The Witcher izlemiştim. ama maalesef yerli dizilerin hiç biri güzel değil özellikle de yeni çıkanlar. tek konusu aşk ya da aile içi konular veya aldatmalar çünkü
Konu Türk dizisiyse eski diziler. Yabancı diziyse yeni diziler. Unutulmaz birkaç yapım hariç yabancı dizi sektörü her geçen gün iyi oluyor. Yüzüklerin efendisi dizisi hariç. Yapımcıdan yönetmene herkesin aklına tüküreyim o dizi için. Yazık ettiler bir şahesere...
Cevap
56Cevap
Eski dizilerde çok güzel, şimdiki dizilerde ama sadece Türk dizi sektörü hakkında bir şey diyeceksem eğer eki Türk dizileri açık ara en iyisiydi..
Yerli diziyse tercihim genelde eskiden yana oluyo. Örneğin Leyla ile mecnun çok güzeldi. Ama yabancıysa genelde hoşuma giden hepsini izliyorum. Yabancı dizilerden en sevdiklerim arasında The mandalorian, Lost ve Sherlock gibi diziler var.
Eski dizilerden Genco, Prison Break, Hustle, Monk, Boston Public ve Galip Derviş çok güzeldi. Yeni dizilerden Yüzyıllık Mucize, Güzel Günler ve Kızılcık Şerbeti en beğendiklerim... 😊
Yeni dizi ve filmlere yeterince bütçe ve emek ayırmıyorlar bence. Bir marvel tutturdular gidiyor, sadece oyuncuları ve ana karakterin adını değiştirip birbirinin neredeyse aynı onlarca film çekiyorlar. Herkes bıkana kadar bunun ekmeğini yemeye kararlı gibiler.
Uzun Avatar 2 çıkana kadar Marvel filmleri hariç ses getiren yüksek bütçeli film duymadım. Avatar 2'de zaten orjinal değil, devam filmi.
Haliyle eskiler güzel diyorum.
Diziler için de bire bir aynısı geçerli. Yeni diziler ya eski tutan filmlerden uyarlama ya da eski sitcomların yeni versiyonları.
Tabii ki eskiler.
https://www.youtube.com/embed/w88o_Ndx1yABu sahneyi çekebilecek öngörüye sahip hiçbir dizi yok şu anda.
Anlık, Kurtlar Vadisi'nin Polat'ın Baron olduktan sonraki konseyle görüşmesini izliyorum.. :)) Bir dizi bu kadar mı iyi olabilir?
Eski diziler çok daha iyiydi. Avrupa Yakası, Tatlı Hayat , Bir demet Tiyatro çok güzeldi. Bazen tekrar izliyorum onları
Yeni dizilerde bakılıcak bir şey göremiyorum siz görebiliyor musunuz?
Internet dizilerinden hoşuma giden oluyor. Televizyon dizileri 2 saat falan sürüyor. Konuyu sevsem de izleyemiyorum ama internet dizileri genelde daha az ve öz.
Eskiler daha güzeldi bence ya. Zaten şu son yeni çıkan dizilerin hiçbirini izlemiyorum. Bilmiyorum ama denk gelip bakıyorum kötü.
Eski diziler tabi.
Yeniler çok basit; para, güzel kızlar, gayrimeşru ilişkiler, para, para, para.
İkisinde de başarılı diziler var Kavak Yelleri İçerde
Kavak yelleri 💗💗💗
Mine ve Deniz 🥰🥰
Eskiler tabiki en son oturmuş pis yedili izliyordum uzun zamandır yeni diziler sarmıyor
Daha samimi senaryo ve oyuncular vardı etikti kısmen
Eskiler güzel de genelde yenileri izliyorum eskilerin kesitlerine bakarım zaman zaman
Yenilerden de iyi olanlar var ama eski diziler nir başka 😎
Özellikle Türk dizilerinin yenileri katlanılmaz cidden
Eskiler güzeldi şimdi dizimi var önceden TV keyfi bile güzeldi
özellikle yeni Türk dizileri çöp üstüne para verseler izlemem
Konusu herdalda geçen kişiler ve yaşam aşk savaş üzerine kurulmuştur eski diziler !
Eskiler gibisi yok ya hersey de olduğu gecen her yılı özlüyoruz
TV seyretmiyorum YouTube dan film bazen
Eskilerin tadı tuzu başka oluyor
Eskiler tabiki dost. Ayrılsak da beraberiz, En son babalar duyar, 7 numara, Ezel, Kurtlar vadisi:))
yeni diziler, dizi değil çok saçma sapan şeyler işleniyor en azından eskilerde didaktiklik vardı ve hos
Eskiler ne güzeldi ya , insanlık ilişkilerinin daha güzel olduğu teknolojinin hayatımızda daha az yer kapladığı yıllar daha güzeldi.
Eski dizilerin yeri güzel bence. Deri Yürek Kurtlar Vadisi Aşka Sürgün falan
Kurtlar Vadisi Pusu dururken yeni diziler de neymiş
eskiler daima daha iyiydi..
Her şey eskiden güzeldi
Eski dizileri sürekli izlerim
dönem dizilerini severim
Tadı kaçalı coook oldu bu dizilerin
Eskiler daha iyi genelde
Eskilerin tadı güzel ama kalitesi kötü
Eski diziler kesinlikle
ay kız tabiki eski diziler
Eski olan her şey bir başkaydı.
En iyisi kurtlar vadisi
Şu günlerde sıdıkayı izliyorum çok mutlu oluyorum
Eskilerin tadı Yenilerde yok
Kalite farkı var. İkiside bence
Eski diziler daha güzel
Yeni dizilerden en son Last of Us izledim..
Yeniler daha teknolojik
Her şeyin eskisi daha güzeldi sanki ya (:
Eski ama bazen yenilerden güzel çıkıyor
Yedi numara yılan hikayesi ve en son babalar duyar
Eski diziler daha düzgündü
Eskilerin yerini tutmuyor yeniler
Yeniler hiç iyi değil ki
eski diziler daha güzeldi bence.
Daha çok samimiyet vardı
Eskiler daha iyi
Eski yabancı diziler
Kesinlikle eski diziler