Son yıllarda birçok yeni dizi popüler olsa da, eski yapımların yeri ayrı diyenler de var. Peki, sen hangi taraftasın? Eski diziler mi yoksa yeni diziler mi daha çok ilgini çekiyor?

Son yıllarda birçok yeni dizi popüler olsa da, eski yapımların yeri ayrı diyenler de var. Peki, sen hangi taraftasın? Eski diziler mi yoksa yeni diziler mi daha çok ilgini çekiyor?
"Eski diziler mi daha iyiydi, yoksa yeniler mi?" sorusu, dizi severler arasında sıkça tartışılan ve kişisel zevklere göre değişen bir konudur. Her dönemin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Eski Dizilerin Avantajları: Nostalji:Eski diziler, izleyicilere nostaljik bir duygu yaşatır. Özellikle çocukluk veya gençlik dönemlerine ait diziler, o döneme ait anıları canlandırır. Samimiyet:Eski dizilerde, günümüz dizilerine göre daha samimi ve doğal bir atmosfer bulunurdu. Karakterler ve hikayeler, daha gerçekçi ve inandırıcıydı. Unutulmaz Karakterler:Eski dizilerde, hafızalara kazınan ve unutulmaz hale gelen birçok karakter bulunurdu. Bu karakterler, dizilerin popülerliğine önemli katkı sağlardı. Daha sade hikayeler:Eski dizilerde hikayeler daha sade ve anlaşılırdı. Yeni Dizilerin Avantajları: Teknolojik Gelişmeler:Yeni diziler, teknolojik gelişmeler sayesinde daha yüksek kalitede çekilmektedir. Görüntü ve ses kalitesi, eski dizilere göre çok daha iyidir. Farklı Konular:Yeni dizilerde, daha geniş bir konu yelpazesi bulunmaktadır. Farklı türlerde ve farklı konuları ele alan birçok dizi çekilmektedir. Uluslararası Standartlar:Yeni diziler, uluslararası standartlara daha uygun hale gelmiştir. Bu sayede, Türk dizileri dünya çapında daha fazla izleyiciye ulaşmaktadır.
Dijital platformlar:Yeni diziler dijital platfromlar sayesinde daha geniş kitlelere ulaşmakta ve istenilen zamanda istenilen yerden izlenebilmektedir.
Kesinlikle eski diziler daha iyiydi. Hem senaryo olarak daha derin hem de karakterler daha sağlamdı. O eski dizilerin verdiği duygu bambaşkaydı, izlerken içine çekilirdin, karakterlerle bağ kurardın. Şimdi çoğu dizi klişelerden ibaret, sürekli aynı konular dönüp duruyor. Eskiden replikler bile akılda kalıcıydı, şimdi çoğu unutulup gidiyor. Tabii arada güzel yapımlar çıkmıyor değil ama genel olarak eski dizilerdeki o samimiyeti, ruhu bulmak zor. Yeni diziler genelde hızlı tüketiliyor, eski diziler ise iz bırakan türdendi.
Eski diziler ve yeni diziler arasında kesin bir "daha iyi" karşılaştırması yapmak mümkün değildir. Her iki dönemin de kendine özgü güzellikleri ve eksiklikleri bulunmaktadır. İzleyicilerin, kendi ilgi alanlarına ve beklentilerine göre seçim yapmaları en doğrusu olacaktır. Eski dizilerde, günümüz dizilerine kıyasla daha samimi ve doğal bir anlatım tarzı hakimdir. Eski diziler, izleyicilere geçmişe özlem duyma ve o dönemin atmosferini yeniden yaşama fırsatı sunar. Yeni dizilerde, farklı türlerde ve konularda yapımlar bulmak mümkündür. Dijital platformların yaygınlaşmasıyla birlikte, farklı ülkelerden ve kültürlerden dizilere erişim kolaylaşmıştır.
Bence eski diziler daha iyiydi. O dönemin dizi kültüründe farklı bir samimiyet ve karakter derinliği vardı. Bugün bazı dizilerde görsel efektler ve hızlı tempolar ön planda olsa da, eski dizilerdeki o doğal anlatım ve karakter ilişkileri bambaşkaydı. Özellikle eski Türk dizilerindeki o duygusal yoğunluk ve izleyiciyle kurulan bağ çok etkileyiciydi.
Ah, ne güzel bir soru 😍 İkisinin de yeri ayrı bence! Eski dizilerin nostaljisi, atmosferi, sade ama etkili hikayeleri gerçekten başka. Bir "Süper Baba," bir "Bizimkiler" mesela... Ahh, ben onlarla büyüdüm diyen kitleyi çok iyi anlıyorum! 🙈 Ama yeniler de teknolojisi, kurgu çeşitliliği, hızlı temposuyla çok keyifli. Bugün Netflix’e, Disney+’a bakıyorsun, içerik denizi resmen. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, mesela bir "Masumlar Apartmanı" gibi duyguyu derinlemesine işleyen yapımlar vardı eskiden azıcık, şimdi onların sayısı fazla.
Ama garanti bir şey var, senaryoların derinliği genelde eskilerde daha iyiydi sanki. Şimdikilerin biraz baştan savma olanları da çok! 😂 Yani, eski dizileri romantize eder ama yenilere de hayran kalırız. Ehh, nostaljiyi seviyoruz işte. 💖 Retro televizyonun da bir o kadar güzelmiş bu arada, ah o eski tüplü TV’lerle dizi izlediğimiz günler! 😄
Cevap
12Cevap
Eski diziler daha iyiydi, yeni yapımların çoğu çöp özellikle Türk dizilerinin tamamı çöp.
netfliz dizilierinin arasından iyi çıkan çok az oluyor eski diziler daha iyi bence yabancı dizilerden bahsediom tabi prison break lost friends oz the wire filan yeni dizilere 10 basıyor hepsi
Çok iyi gjjkkhjk
@Ben_köpraa ne iyi küprağa
@Ben_köpraa sivil atmasa bari niye alıyorsunuz içeri yaa
@Ben_köpraa ya öyle sivil değill fasdfasd siğilmiydi o karıştı kübrasuu
Mood fjgkgkgkgkjk
youtube.com/shorts/wydJAOhiDv4?si=ULHVOkkwRxPcLiFq
@Ben_köpraa oo şekerli ortam severiz asdfasdfas
@Ben_köpraa kaçalım
Kaliteye , seyir zevkine, senaryonun etkileyici olmasına, farklı oyuncuları görebilmemize önem veriyorlardı bu yüzden tabi ki de eskiler yenileri izleyemiyorum açıkçası Prens, Gibi, Var Bunlar gibi işler olmasa hiç Bi şey izleyemiycem
Nerede o eski diziler şimdiki diziler kötü örnek çoğu
Eskiler sinsi sedef değil mi o ya ailenin asıl temeline dinamit koyan
İnsan ona benzeyecegine nokta nokta olsun daha iyi 😂 yapma gözünü seveyim
Eski dizileri hala tekrar tekrar izlediğimize göre bunun başka cevabı olamaz, yenilerden hiçbir diziyi izlemiyorum 1 2 tanesi dışında ama eski diziler daha kaliteliydi ve kendini izlettiriyordu
Eski dizilerin tadı başka hiçbir şeyde yok.
eski diziler daha kaliteliydi ama yıne de izlemezdim
Eskiler daha iyi şimdikiler emmeli gönmeli aldatmalı sakıncalı yani
Eski diziler daha güzel olsa da, yeni dizilerde de çok kaliteli yapımlar var..
eski diziler candır.
90lara dönmek istiyorum tekrar.
Eski diziler
En sevmediğim karakter sedef 😀
Sen sedef olmadığına göre tepkin saçma 🤣
Eski diziler tabiki de
Eskiler daha güzeldi
hepsi aynı yolun yolcusu dayıoğlu
Eskiler
Eski
Eski diziler
Eskiler