Canımız Neslican'ımızın hayatını anlatan film bugün sinemalarda yayınlanmaya başladı.

Demir Kadın:Neslican
— Neslican Tay (@neslicantayy) January 26, 2023
27 Ocak’ta sinemalarda. pic.twitter.com/oQQddvAecu
Canımız Neslican'ımızın hayatını anlatan film bugün sinemalarda yayınlanmaya başladı.

Demir Kadın:Neslican
— Neslican Tay (@neslicantayy) January 26, 2023
27 Ocak’ta sinemalarda. pic.twitter.com/oQQddvAecu
İzlemeyi düşünmüyorum... Ülkemizde kanserle mücadele eden ve kanser yüzünden ölen binlerce insan var ve bu insanların çoğuda Neslican'dan çok daha zor hayatları olabilen insanlar. Eminim o da zorlu bir mücadele verdi bir kaç kere denk geldim çokta üzüldüm, iyileşmesini dilerdim. 1. Birileri üzerinden para kazanılmasını, bu kızcağızın ticari bir metaya dönüşmesini desteklemek istemiyorum. 2. Bu biyografi filmleri çok saçma geliyor bana (gerçi Türk film ve dizileri komple saçma geliyor) yaratıcı senaryolar yazılmalı, çekilmeli..
İzlemek isterdim ama başrolde olan kadın o dönem kötü kötü haberlere karıştı. Evli erkeklerle birlikte olmaya başladı ve bunu da kendisi çekip sosyal medya hesaplarında utanmadan gösterdi. Bu kadar iğrenç haberlere rağmen film yapımcısı falan sesini çıkarmadı oyuncuyu da değiştirmedi. Öyle bi kadının filmini izlemem ben.
İzledim, fevkalade güzel bir filmdi, herkese tavsiye ediyorum.
İzleyecek olanlara şunu da tavsiye ediyorum ki, ağlamak garanti, muhakkak yanlarında peteçe de bulundursunlar, insana umut aşılayan harika bir insan Neslican.
Ruhu şad olsun o güzel yüreğin
Ah, Mazhar Alanson'un şarkısı olan yaşın 19 şarkısı sanki Neslican için yazılmış.
19 yaş doğum gününü kutlarken ne kadar çok ağladım.
İyi ki bu dünyadan bir Neslican geçmiş
Bu kız kanserden mi? Vefat etmişti çok üzüldüm 😥 gencecik yaşta hayata gözlerini yumdu demek 😥 Rabbim sevenlerine yakınlarına sabır versin mekanını cennet eylesin izlerim (kanser diyince beni hep Çernobil şüpheye düşürür)
Cevap
26Cevap
Ben Neslican Tay'ın Ted X konuşmasını dinlediğimde çok üzülmüştüm. Bir de filmini izlersem hüngür hüngür ağlarım muhtemelen. Bu yüzden etkilenmemek adına izlemeyi düşünmüyorum.
Hayır izlemeyeceğim
Tabikide izlemeyeceğim tam bir enayi söğüşleme filmi. Türkiyedeki yapımcılar yolunu bulmuş. Ünlülerin hayatı bitti sıra vatandaşa mı geldi? Bıktık bu gerçek hayat hikayelerinden. 85 milyonluk ülkede bir tane senarist çıkmıyorsa hepimize yazıklar olsun. Türk sinemasında orijinal kaliteli bir senaryo izlemeyeli yıllar oldu. Nerde bir hikaye varsa üstüne çöküyorlar amerikalı sömürgeciler gibi. Ayla, müslüm, eren, dilberay, bergen, barış akarsu, naim... Sırada kim var tarkan falan mı? Aa pardon neslican varmış. Bu filme vereceğim parayla neslican için bir hayır işlerim daha iyi.
Resmen içimden geçenleri yazmışsınız ve geniş perspektiften bakan kişiler dediklerinizi anlayacaktır
Ülkemizde kanserle mücadele eden ve kanser yüzünden ölen binlerce insan varken ve bu insanların çoğunun Neslican'dan çok daha acıklı olabilecek hayatları olabileceği durumu da söz konusu iken bu kızın ve ailesinin kendilerini reklam etmesi, ailesinin hayatını daha doğrusu çoğunlukla kanser mücadelesini filme dönüştürerek (çoğunluğu hayal ürünü olacak olan bazı duygusal sahnelerle) para kazanacak olmaları ve kızın bu hastalığını ve yaşamını kaybedişini ticari bir amaç için kullanışlarını asla affetmemekle birlikte filme gidip bu duruma çanak tutmayı düşünmüyorum.
Hayır, izlemeyi düşünmüyorum.
İnsanların yaşamlarından para kazanmak moda oldu. Müslüm Gürses, Bergen, Barış Akarsu... Daha bu liste uzar gider.
İnsanların yaşamları zor olabilir. Fakat bir insanın filminin yapılması benim hoşuma gitmiyor. 👎🏻
Gencecik yaşta hayata tutunmaya çalışmak ve sonunda yenik düşmek zor bir şey elbette üzücü ama sanki bu kızın ölümü çok abartıldı gibi yani hayatının baharında ölen çok var böyle, bu kız neden bu kadar pompalanıyor sürekli bir anlam veremiyorum. Saçma bence birileri kızın üzerinden primleniyor ben ailesi olsam bu filmin yayın yasağı için her yere başvururum kesinlikle izlemeyi düşünmüyorum.
Daha ne acı hayatlar var ayrıca toplumun gözü önünde olmayan
Evet görmüştüm bir kaç hafta önce hüzünlenmiştim kanserdi ve atlatamadı onun ki ağır bir hastalıktı o öldükten sonra ben kansere yakalandım kanser hastalığı başka hastalara benzemez çok ağırdır
Hayır, izlemeyeceğim. İlgimi çeken türde filmler değil.
Hayır. Biyografi filmlerini sevmiyorum. Aksiyon, macera ve korku tarzı filmler tercihim ¢
şu an öyle bir planım yok ama
Ted konuşması çok duyguluydu..🥺
Çok güçlü bir kızdı Allah rahmet eylesin..🙏
Nur içinde yatsın..
Kanser hastalığı çok fenadır maalesef bunu tecrübe etmiştim
Kıza üzüldüm ama izlemeyeceğim. Bu tarz filmler hep prim için yapılıyor gerek yok.
Dün ixledim hemen etkileyici film güzel ve duygusal anlar yaşadım ağlamamak için zor tuttum
Çok yankınen tanıdığım bir abimizin yeğeniydi. Çok çekti yıllarca. Mekanı cennet olsun.
Neslicanı severim ama izlemeyi düşünmüyorum
Bu dünyadan bir Neslihan geçti gitti çok üzücü gerçekten
Bunu evde izlerim. Neslican'ı görünce çok ağlarım dayanamam.
Allah rahmet eylesin çok üzülümüştüm bu kıza ilk yotubeden canlı çıkmıştı karşıma nasılda hayat doluydu
Hayır izlemeyeceğim. Kim ki hayatı filme konu oluyor? Enayi silkeleme filmi...
Yeterince derdim üzüntüm var açıkçası böyle şeylerden çok etkileniyorum
Keşke devamlı insanların duygularını sömürüp bunun üzerinden para kazanmak yerine arada üzerinde düşünülüp emek sarf edilmiş, özen gösterilmiş kaliteli yapımlar için de çaba gösterseler.
Gerek yok. Milletin üzerinden prim ve duygu sömürüsü yapanların safsata filmlerini izlemiyorum
İyi moda oldu herkese film yapmak. 😂.
Allah rahmet eylesin nur içinde uyusun
Herkesin filmini yapar oldular ne kadar saçma
Hayır izlemeyeceğim, gitmeyeceğim.
Fragmanını izledim güzeldi
Gerçek Polyanna bu kız olmali bence
Dramatik filmler psikolojimi bozuyor
İzlemeyi düşünmüyorum.
Nice daha dram hayatlar varken
Izlerim, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
filmin gelirleri nereye bağışlanacakmış?
İzlemem
İnşallah
İzlemicem
İzlerim
İzlemeyeceğim
Herşeyin filmi var artık. Sarmıyo
İzleyeceğim
Hayır
Hayır
Gereksiz
İzlemeyeceğim.
İzlerim