90'ların romantik filmlerini sever misiniz, favoriniz hangi filmdir?

90'larda romantik ve romantik komedi denilince aklıma hemen Meg Ryan geliyor. Maalesef sonrasında sinemadan çekildi kendisi, tam romantik filmler için biçilmiş kaftan karakteri ve oyunculuğu bence.

Joe Yanardağa Karşı, filminden.
Joe Yanardağa Karşı, filminden.

Bu hafta Joe Yanardağa Karşı filmini izledim kendisinin, Tom Hanks ve Meg Ryan'ın ilk önemli filmlerinden, ikisi de bilinmiyor bu filmde. İşin ilginci, en bilindik filmlerinde de böyle rol yapıyorlar, yani bugün ikisi yine bir filmde oynasa, bence aynı performansı sergilerler.

Film ise çok klişe, çoğunun sevmeyeceği düzeyde hareketsiz, ama ben sevdim. Sleepless in Seattle ve You’ve Got Mail ’in eşsiz yıldız oyuncularının ilk defa buluştuğu filmde Hanks, uç noktada bir beyin hastalığına yakalanan, artık işin sonuna gelmiş, kaybedecek hiç birşeyi olmayan Joe rolünde karşımıza çıkıyor. Filmde de Meg Ryan ona 3 farklı rolde eşlik ediyor. Önce iş arkadaşı, sonrasında patronunun şehirde yaşayan kızı (üstteki görselde), sonrasında da yatla onu alıp volkana götürecek olan diğer kızı (sarışın ve buraya eklediğim görseldeki) rolünde.

90ların romantik filmlerini sever misiniz, favoriniz hangi filmdir?

Neden mi sevdim bu filmi?

Filmde müstehcenlik üzerine abartılar yok, açıklık üzerine gözlerimizi kör edecek yerler yok ama filmde saf aşk arayışı, masumiyet, insanların duygu ve aşk için nelerden vazgeçebileceğine dair çokça mesaj var. Ve 90'lı yıllardan sonra, neredeyse 2010'lara değin yapılan romantik komedi filmlerindeki ortak nokta gibi, absürd olayların içerisindeki aşkla dış dünyadan soyutlanan iki kişi tasvir ediliyor filmde. Her yerinden ders çıkarılabiliyor ve elbette harika bir finalle bitiyor. Favorim olamaz ama güzeldi...

90'ların romantik filmlerini sever misiniz, favoriniz nedir?

90'ların romantik filmlerini sever misiniz, favoriniz hangi filmdir?