Yani düşebilmem ihtimali çokça oluyor, senaryoyu uzatma monotonlaşması falan fistan. Ayrıca bazı dizilerde ise bu tam tersi , keşke uzun olsa diyebileceğim bir türden. Bence sezona göre değil de bölüme göre yorumlanabilir. 8 - 10 ila arası isterse 7 8 sezon olsun sırıtmaz lakin 20 üstü bölümlerle 10 13 arası sezonlar sıkıcı tarafları olabiliyor.
Kalite aslında sezon sayısından ziyade tüm sezonların baştan yapılmış belli bir plana göre gitmesiyle ilgili. Örneğin Breaking Bad 5 sezon, Game Of Thrones 8 sezon (son sezonu kötü olsa da) ama hepsi planlı bu yüzden kaliteli işler. Kimi diziler de var ki; 1 sezonluk konuyu beğenildi diye plansız programsız uzatıyor ve 2. sezonda bile vasatın altına düşüyor.
Ahahaha yok yahu ne yengesi , bir daha içersem sana şu olsun dedim. İçmiyorum kaç zamandır canım fena rakı çekiyor aksilik ya kaç tane rakı masasına yok çektim saymadım :D şeytan durtmuyor değil ama içsem dediğim şeyde olsa diye de şimdilik sözümüzu tutuyoruz :D
Bana göre burada en güzel örnek Supernaturel dizisidir. İlk birkaç sezonu harika gitti ama dizi ilerledikçe tekrara düştü ve kendini bozmaya başladı. Bilmiyorum ama benim için o keyfi kalmadı dizinin. Tadında bırakmaları gerekiyordu her türlü.
Ben şunu gördüm ki bir dizi en fazla beş sezon olmalı. 5 sezondan sonra kendini tekrarlamaya başlıyor, olur olmaz senaryolar ortaya çıkıyor. Bak Breaking Bad beş sezonu bitirdi paşa paşa final yaptı. Unutulmazlar arasına girdi, aynı şekilde Fringe dizisi de öyle mesela. Maksimum beş sezon ideal..
Sürükleyici yanları heyecan verici degisik konular içeriyorsa bence sıkmıyor.. Ama mesela Arka sokak dizisinden örnek veriyim hep aynı döngü olduğunda, artık kliselesiyor ve sıkılıyor insan böyle diziler oldu bıraktım mesela. Şaşırtmalı ters köşe yapmalı 😌
Dizi izlemeyi bu yüzden tercih etmiyorum. Ben bir an önce sonuca ulaşsın istiyorum. Devam ettikçe sıkılıp bırakıyorum zaten. Henüz bitirebildiğim bir dizi olmadı.
Diziye göre bu durumun değiştiğini düşünüyorum. Her dizide olmasa da bazı dizilerde sezon arttıkça dizinin kalitesi bölümden bölüme sezondan sezona düşüş gösteriyor. Bazı yapımları tadında bırakma en doğrusu.