Azkaban Tutsağı filminde Hermione ve Harry zaman döndürücüsünü kullanmışlardı. Peki neden Melez Prens'te Dumbledore için kullanmadılar? Hortkuluk da zaten sahteydi.
▪︎J. K. Rowling: Çünkü ben öyle istedim.
Zaman döndürücü ile Dumbledore kurtarılabilir miydi?
Yani aslında evet kurtulabilirdi lakin , kitaba göre çekildiği için Rowling istememiş yapacak bir şey yok. Ama herkesin bir ölüm fermanı vardır diye düşünüyorum bazı film ve dizilerde. Daha çok etki bırakır öyle karakterler ve gerçekte öyle kalmalıydı.
Kurtarılabilirdi evet ama laneti vardı elinde o yüzden kurtarılsa dahi kendisi ölecekti lanetten kaynaklı, Snape'nin Voldemort'un güvenini kazanması gerekirdi ve bu yüzden Snape tarafından öldürülmesi çok daha mantıklıydı
Zaman döndürücü ile ilgili olarak son kitabı okumanı tavsiye ederim Lanetli Çocuk, orada zaman döndürücü ile ilgili yaşanan kötü hadiselere çok yer verilmiş :)
Eğer bu mantık ile düşünürsek o zaman Harry Potter kendi annesini ve babasını da geri getirebilirdi. Dumbledore çok güçlü bir karakterdi ve ölmesi öteki karakterlerin kendi başının çaresine bakmasının önünü açacaktı. Aslında burada çok zekice kurgulanmış bir senaryo var.