Toplum sağlığını ve psikolojisini zedeleyen gündüz kuşağı yayınlarının kaldırılması için Bu zamana kadar bir çok aktivist, politikacı, millet vekili türk meclisinde çaba sarf etmiştir fakat RTÜK de dahil bu programları Reyting ve Vergi kaygıları yüzünden Toplumun ruhsal sağlığını ikinci plana atarak kaldırmıyor öncesinde de Evlilik Programlarının kaldırılması baya uzamıştı Toplumun ahlaki değerleri üzerinden olumsuz etki bırakan bu programlar ayrıca insani değerlerinin de yozlaşmasına sebeb oluyor, Aldatma ve Sadakatsizliği meşrulaştırmaya çalışan bu programlar ne yazık ki Medya Okur yazarlığı zayıf olan Popüler Kültürün olumsuz etkilerini ayrıt edemeyen Türk toplumunu da oldukça etkilemiş durumdadır. Sırf Reklam, Sponsorluk anlaşamaları Reyting kaygısı yüzünden Ulusal kanallar bu durumu çok ciddiye almıyor ya da Bunlardan Vergilendirme neması elde eden Türkiye ise RTÜK ile bir Yaptırım yapmakdan kaçınmaktadırlar. Cinayetlerden, Boşanmaya, Aile içi şiddeti tetikleyen Gündüz Kuşağı Programlar için Hukuki bir girişim olumlu sonuçlanmadı
Tabi ki kaldırılmalı hiç bir faydası ve amacı yok gerçi kaldırılsa yerine belgesel gelmez daha da saçma bir formatı kopyala yapıştır yaparlar bu sebeple çok da emin değilim kaldırılması konusunda
evlilik programlarının kopyala yapıştırı demeyelim de farklı ama aynı versiyonu olan kayıpları bulmak, cinayetleri çözümleyen saçma programlar var içersinde aile kavgaları, boşanmalar marifetmiş gibi seneryo edilip türk insanının gözüne sokuluyor bir tarafa bakıyorsun gelinim mutfakdaki kurgusal gerçek olmayan aptalları avutan kavgalar sedanın programına katılan şaklaban çiftler bunlar evlilik programlarının evrimleşmiş hali kapattıramıyorsun işte kaç tane millet vekili mecliste kapanması için önerge sundu Basın Kartelleri, Sponsor olan firmalar AKP ile yakın oldukları için RTÜK DE zaten dikkate almıyor Kimse Toplumun ruh sağlığını d, kkate almaz önemli olan kartellerin çıkarı
Ne zaman açsam Şu şuna kaçtı bu buna kaçtı bu babasıyla evlendi bu ölen kardeşinin karısının baldızının kocasıyla evlendi... Uzayıp gidiyor. Bunlar hem ahlakı bozuyor hem de bunları normalleştiriyor. Ama tek suç bunu yayınlayanda değil izleyende de suç. İnsanlar da napsın izleyecek bir şey bulamayıp bu programlara kayıyorlar.
ücretli platformların izleyici sayısı arttığında bunlara itibar eden kalmayacak bu ahlaksız yayınlar yüzünden ben platform satın alıyorum izlememek için ama ne yazık ki izleyen büyük bir cahil kitle var bunları izleyenlerin zeka yaşı küçüktür
Annem de izliyor fakat televizyonda bir şey bulamadığını ve bunların ilgi çekici olduğunu söylüyor. Akşam kuşağı da aynı ama neyse. Belki de insanlar izleyecek bir şey bulamadıkları için veya ilgilerini çektiği içinde izliyor olabilirler. Çoğuda bundan etkileniyor.
sanırım öyle genel de orta yaşdaki kuşak platform izlemedikleri için bu faydasız kuşakları izliyor çok yakın zaman da onlarında ipini çekelerler kimse izlemezse kendiliğinden kalkar giderler
Kaldirilsin ya tv yi acmiyorum artik sacma sapan diziler programlar kim kime atladi kim kimi dolandirdi kim kimi öldurdu yan baktı gunduz programlari da diziler de bu yönde
bununla ilgili çok girişim oldu ancak RTÜK ve Hükümet dikkate almadı, Bilhasda Sabahların Sultanı Seda çıkan o birkaç çift varya sırf kurgu için kavga ediyorlar sırf SEDAnın Oynadığı reklamlar da ürünleri tanıtmak için Toplumun Psikolojisi ile oynuyorlar Millet bıkmış ama RTÜK bıkmamış yazın bu millete
Rtük zaten boş bir kurum benim gözümde dizilerde o kadar olmamasi gösterilmemesi gereken şeyler var ama engelleyemeyecekleri bir tepki ile karsilasmayinca ceza bile verilmiyor
geçmiş yıllarda evlilik programlarını kaldırmadan önce çok uğraşmışlardı şimdi format değişti neymiş cinayetleri kayıpları bulan, ya da evlenmek için düğün parasını beleşe getiren şaklaban çiftler çıktı umarım bunlar da kapanır ancak biraz uğraşacaklar çünkü Bazı Firmalar büyük reklam firmalar AKP ve TV kanalları ile çok büyük bir güç ve Hukuki olarak da kapattırmıyorlar birileri ekmek yiyor ama kimse Toplum sağlını düşünmüyor
Bundan 50 100 yil sonrasini dusunmek bile istemiyorum psikologlar ve toplumla alakalı arastirma yapan kisiler yakinda yabancı toplumlarda yasanan bir çok sorunu yasayacagimizi öngoruyorlar ve Şu an bu toplumsal yozlasma kulturel yozlasma degisim basladi bile sıkintı cikarmaya basladi bile eski insanlar kendilerini anlatamadikları için cahil onlar ne anlar ki genciz biz ileri gorusluyuz kafasinda cogu genç ve külturler arasi bir sikinti zaten oluyor olağan bir şey bir de z kuşagı ya da yaşlı insanlara karşi sen cahilsin catismasi da bu durumu daha da korüklüyor (ikisinin de hakli oldugu durumları gözardı ederek yaziyorum bunu)
amaçlarına ne zaman ulaşacaklar bilmiyorum zaten evlilik programları ile amaca ulaşanlar şimdi farklı versiyonla çıktılar Müge Anlı ve Esra Erol gibi Kadınların eşleri Büyük Kartetlin Başı Turkuaz medya ve AKP nin önemli Millet vekillerin de sözü geçen insanlar SEDA Sayan desen zaten önemli biri RTÜK müş Meclis de Kapatma önergesi güçleri yetmiyor adamlar açık açık sıkıyorsa kapatın diyor yemez diyor birileri çıkıp bunlara Hukukun ve Devletin gücünü göstermeli Toplum Huzuru, ve Adalet her zaman Birinci Planda olmalı