Sobacı, TRT’nin 2023 yılında Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini, gençlik platformu kuracağını ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ülkede ülkenin yapacağı işlere soğuk bakmak bir ayrıcalıkmış gibi bir algı mi var yoksa ben mi yanlış anlıyorum yav.
Netflix dizilerine bakıldığında son zamanlarda zaten öyle şahana işleri de yok hani. Kimse kusura bakmasın ama TRT'nin şu an Ali televizyon projeleri çoğu özel kanaldan çok daha iyidir ama yine de sosyal platform dizileri kadar iyi değil.
TRT yeni oluşturacağı platformda eğer saçma canım aşk, meşk dizilerine yer vermeyeckse güzel olabilir. Milli değerlerimizi yüceltecek işler yapılırsa ve bu yurtdışında rağbet görürse neden iyi olmasın.
Başka ülkeler olmayan kahramanları yaratıp bize izletirken bizler var olan kahramanlarımızı canlandırıp neden bir proje yapmayalım?
TRT'nin tek sevdiğim yanı en azından Ahlaki çerçevede dizi yapması. Muhteşem Rezalet gibi tarihimizin En büyük İsimlerinden biri olan Sultan Süleyman'ı resmen cariye peşinde koşan biri gibi gösterdiler. Oysa İlber Ortaylı Hoca, Kanuni Sultan Süleyman tek eşle vakit geçirirdi. Zaten hafızamızda, bu yüzden Hürrem dışında hiç bir eşi ve ya cariye ismi yer etmez demiştir. Zaten Türkler de tek eşlilik esastı gelenek olarak İslam öncesinde bile. İslâm davası için Savaş sonrasında kimsesiz kalan kadınlara destek olup, onları İslam'a davet etmek için Kur'an cariyelik hukuku getirmiştir. Mesela Çanakkale'de biz yenilmiş olsaydık ben kadınlarımızın yaşayacak rezaletini düşünmek bile istemiyorum şahsen. Ama Kur'an bize siz onlar gibi olmayın. Onlara sahip çıkın diye ahlâk dersi vermiş bir kitaptır resmen.
Bu tarz platformların tutması için bağımsız olup birçok farklı konuyu iyi şekilde işlemesi ve büyük bütçelere sahip olması gerekiyor. Ben TRT'nin bunun üstünden kalkabileceğini pek sanmıyorum. Yani dizilerinde savaş sahnelerinde dahi 3 5 asker kullanıp sürekli aynı adamların öldürüldüğü sahneler var ki bu diziler en popüler olanlar ve dışarıya sattıkları diziler.
Bilim kurgu vb alanlarda zaten şu güne kadar elle tutulur bir filmimiz, dizimiz dahi yok yani mümkünse bize yeni vergiler çıkartmasınlar.
Netflix platformunun da eski şaşalı günlerinde olduğunu düşünmüyorum çünkü o platformda artık belirli düşünceleri dayatmaya ve can sıkmaya başladığından eskisi kadar abonesi yok.
Ya arkadaş ne 2023 müs bütün projeler bütün adımlar temeller hep 2023'te yapılacak. Ben mevcut yönetim ile TRT'nin herhangi bir şey becerebileceğini düşünmüyorum. Ancak tarih çarpıtan yine beylik dizileri falan yaparlar ancak
Cevap
73Cevap
Hedef 2023😂 Bende 2023 hedef listemi değiştirsem iyi olacak. 🤪
TRT son yıllarda aile ile izlenebilecek güzel diziler yapmaya başladı bence. En azından bu tarz olmasına dikkat ediyorlar. Netflix ile yarışabileceğini düşünmüyorum çok. Belki kendini geliştirebilir ama Netflix gibi olmaz. Tarih filmleri ve belgesel ağırlıkta olur bence.
Alparslan, Uyanış gibi diziler yapacaklardır ki ülkede bu tarz dizileri takip eden çok kişi var. O dizileri seyrettikten sonra sokağa atla çıkıp dört nala koşturan mı dersiniz, eline kılıcı alıp tv ye vuran mı dersiniz ne ararsanız var 😀 Bana göre değil bu tarz yapımlar. Belli bir kitle oluşturacaktır ama taraflı olduğu için netflix e asla rakip olamayacaktır.
O kadar kötü olur ki. En basitinden Netflix bütün görüşlere, dinlere, dillere, yönelimlere saygılı ve normal olduğunu gösterme çabasında olan bir platform.
Netflix'te dünyanın dört bir tarafından çekilen diziler, filmler, eşcinseller, birçok dine özgü dizi var. TRT'nin bunu layıkıyla yerine getirip başarabileceğini düşünmüyorum. Çünkü türklerde işi iyi yapmaktan çok işin dinen neye uygun olup olmadığına bakılıyor öncelik olarak. Ben tutamayacağını düşünüyorum.
Doğru olanını yapıyor insan iman ettiği Dine önem vermesi baya önemli. Dünya da netflix gibi platformların dayattığı fikirleri kabul etmeyecek insanlar da var
Sırf sen müslümansın diye senin kendi kurallarına göre sunduğun programlarıda biz izlemek zorunda değiliz. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyi ve kendiniz gibi yapmaya çalışmayı bırakın artık
Trt Türkiyenin kanalı ve Türk insanının dini ve örfüne göre yayın yapması çok doğal senin işine gelmezse izlemessin
İtiraz edebilirsin vergi için. Hakaret edenler daha ahmaktır bu arafa
Sonuç alanlar oluyor. Hakaret etmeye devam edin seviyenizin belli olması iyi bir şey.
Ben kesin sonuç alabilirsin dedim mi ki. Bu kadar zoruna gidiyorsa mahkemeye gidebilirsin dedim.
Dünyanın her yerinde her dininde her ırkında her türlü insan mevcuttur. İyisi de vardır kötüsü de. Genelleme yapmak ne kadar doğru bilemedim.
Türkler pek bir şeye çabalamasın basarcaklarını zannetmiyorum
Pembe dizi kuşağı hastası teyzelerim abane olur net😅
Bende pek ümitli değilim :(
Tutsun isterim ama tutmaz. Hele ki trt gibi devlete bağlı bir kurumda. Bu tür şeyler özgür olmalı ama devlete bağlıyken ne kadar özgür olabilir? Hem trt her şeyden zaten vergi alıyor yapacaksa cidden sağlam olmalı ama biliyorum ki paramızı çarçur edecekler. Yönetim kurulunda hilâl kaplan'ın oldığu şeyden hayır mi gelir?
Neyse kötü düşünmeyelim japon yetişkin filmleri de gereksiz sansürlerle dolu ama izleyeni çok xd nasrettin hoca misali ya tutarsa?
Tutar ve tutacak ayrıca küresel çapta bir proje olacak Netflix gibi yani sadece Türkiye olarak düşünmemek lazım. Türkiye dizi ve sinema sektöründe dünya ikincisi zaten tutmaması şaşırtıcı olur. Türkiye dışında başta İslam ülkeleri Türk cumhuriyetleri olmak üzere bütün dünyaya hitap eden bir proje olacak.
Ezik ruhlu mankurtlar nasıl da havlamis...
Bu ülkede dikili tek bir ağaçları yok
Tek becerileri eleştirmek
Oto boku..
Her şeyi.
Omurgasız sürüngenler...
Trt yaparsa güzelini yapar
İnanıyorum ülkeme ve devletime...
yani çok farklı ve milli düşünceyi kutluyorum ama bu sağlayıcı için diğer türk yapımı dijital platformlar gibi 1980 yapımı 240 p film ekleyecekse gerek yok yani. ama kaliteli içerik gelirse oooo as bayrakları as as as
Yapsın. Elimden geldiğince destek olur satın da alırım.
Netflix le yarışmaz. Çünkü kulvar farkı var.
Yarışmaz çünkü Netflix dünyaya hitap ediyor. TRT ise Türkiye 'ye
Soruların önüme düşmüyor ki. :)
Exxen çok başarılı oldu da kıçı kırık trt alternatif olacak. Amazon bile alternatif olamadı senin neyine alternatif olmak TRT?
Ben o zaman abonelik alırım işte. Netflix gibi toplumu ve gençleri zehirleyen bir platforma alternatif olmasından memnun olurum.
İçki şişelerinin buzlandığı, öpüşme sahnelerinin bile kesildiği, bol abdestli bayağı bir islam propagandası dışında hiç bir şey yapamazlar. Kimse de paeasını buna yatırmaz.
Devlet tabanlı yapıların pek tutacağını zannetmiyorum çünkü sansür uygulanıyor. Özellikle gençler de sansürsüz içerik istediği için bu projenin tutma olasılığı çok düşük. Acun bile cesur değil.
Sansürsüz yayın olabilecek mi? Her konuda yayınlar olabilecek mi? Asla tutmaz gençler zaten başka platformlarda TRT nin izleyici kitlesi tv izleyicileri yaşlılar genelde.
Netflix bu günlere 3-5 10 yılda gelmedi :)
O yüzden hayır en azından kısa süre için alternatif olamaz.
hem içerik olarak hem dijital kullanılabilirliliği olarak yapılamaz.
Trt payını veriyoruz zaten, ücretsiz olarak kullanalım bari
TRT son zamanlwrda çok kaliteli film, çizgi film ve belgesel sunuyor ben begeniuorım tutacağını umuyorum
Zarara girer bence. Zaten TRT payı alıyorlar, kim TRT izler ki para verip?
Yaş olarak 45 mi? Benim çevremdekiler öyle para vererek bir şey izlemiyor. 😀Hele şu ekonomide millet netflixinş dondurdu
Akepeli koyunlar hücum eder. Netflix e aynı katagori sınıfta değerlendirip sorma da ayrı komik umarım ironidir.
Uluslar arası digital platform çıkarsın ben TRT payını tekrardan ödemeye razıyım. Yeterki birşeyler üretelim bizlerde.
Türkiye her zamn teknolojide geriden gelmiştir ve yine bir örneği. Herkes araba biz at arabası kullanmaca
Exxen bile tutmadı TRT ne kadar iyi yapabilir ki devletin parasını gereksiz şeyler için harcamasınlar
Daha küfürü, sigarayı, alkolü sansürleyenler Netflix'e nasıl rakip olacaklar? Tutacağını sanmam bu projenin
Selam,
İçerikleri güzel olursa tutabilir. TRT'nin güzel işler çıkaracağını düşünüyorum bakalım hayırlısı.
çöp bir yatırım olur, örnek verdikleri çıtalardaki şirketlerle kapışmayı bırak aynı yerde dahi bulunamazlar
Netflix filmlerinde kısıt yok, TRT ahlak kuralları uygulamaya kalkarsa tutmaz
Netflixin yanından bile geçemez hele ki RTÜK denetimde kurulucaksa direk batar yani.
İmkansız onun tutması. Faturalardaki TRT payına "rağmen" öyle bir şey yapmaları kelimenin tam anlamıyla İM-KAN-SIZ
Nihat Hatipoğlu, Hz. Yusuf devam bölümleri falan hep orada yayinlanir artik
İnşallah vazgeçer. Yoksa acısını bizim faturalardan çıkarırlar
Sanmam ama denemekten zarar gelmez. Devir internet devri ise kursunlar bakalım
TRT zaten yaşlılara hitap eden bir kanal. Yaşlılarında Netflix le pek işi olmuyo. Tutmaz bence
Oooo devletin parasını cebinize koymanın başka yolunu da keşfetmişsiniz, hayırlı işler trr
kılıç kalkan balta üçlüsüyle beynimizi âmcıklatırlar
TRT önce bir Türk Milleti'nin kanalı olsun. Hükümetin prangası altından çıksın sonra bakarız.
günahımı vermem trt ye zaten zorla vergi alıyorlar orası ayrı zıkkım olsun ama üye olmam
Netflix beklemeyin Trt devlet kanalı gidipte küfürlü erotik film dizi yayınlamaz platformunda
Anlık tepkim💩💩💩 1 Nisan şakası sanırım bu fakat geç kalmış birazcık
Yeni audi a8 alacaklarına en azından bir girişim yapıyorlar bu da bir şeydir
TRT önce yandaşlık zihniyetinden çıksın. Ondan sonra Netflix'e rakip olacağım falan desin. Saçmalık! İyice şaşırdılar..
Ancak kendileri izler. Adı da buzflix arabflix falan olur
Görmeden birsey diyemeyiz exxen iyi olmaya başladı
Evet exxen e iyi diyorlar ama ben bir tek leyla ile mecnun ve konuşanları ara ara izliyorum.
Offf netflixi cok kıskanıyorlar ya. Bir şeyler uapacaklarsa ozentılıkle degıl doğallıkla yapsınlar
neden lan her şey 2023 neden şimdi değil neden 2023
Kim neden izler bunu herşeye sansür uygulayan bir yer
Ankara’da gördüm binasını
Netflix
Müslüman yapımı bir platform, p*rnografinin normal karşılandığı bir dünyada ne yayınlayıp göze girmeye çalışacak?
TRT Dinle gibi kaliteli bir şey olursa neden tutmasın?
Tutmaz gibi duruyor ama şaşırtabilirde
Ucuz olursa tutar
netflix'in bundan haberi var mı sjjsd
Bütçe ve tecrübe ile tutar
Tutar güzel işler yapıyorlar
İnşallah tutar ne diyelim
Vatandaştan alınan vergilerle kursunlar bakalım
İyi olur. Arapların hepsi üye olur.
Tutar ama neyi tutar bilemem.
Gerisini Netflix düşünsün. Ne rakip be.
Blutv dese anlarımda netflix ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?