İzlemek ile duymak arasında çok fark var. Mesela kişi diyebilirki filmin sonunda şu şu ölüyor. Soğumam izlerim. Nerde nasıl ölüyor, kim öldürüyor? Ölürken yanında kimler var vsvs. İzleyince o atmosfer farklı oluyor. Ve ben bazen spoiler isterim hoşuma gider.
Benim karşımda hele hele spoilerden nefret ettiğimi bile bile birisi yılışarak filmin, dizinin sonunu söylerse çok kötü bozarım. Buna kimsenin hakkı yoktur, neden bilir misiniz? İnsanlar kitapları finalleri için okurlar, filmleri ve dizileri sonları için izlerler, en keyifli ve en kalıcı kısımları daima finalleridir, karşıdaki kişi bunu söyleme edepsizliğine sahipse yanımda da duramaz zaten.
Spoiler biz küçükken yenilmesi gereken bir şeydi, şimdiki gibi keyif kaçırmaz aksine öğrenmek için can atardık. Çünkü tek kanal dönemleri ve tekrarı olmayan yapımlar vardı. Radyo ve tv programları İzlemeyen izleyenlere anlatırdı, yorum yaparlardı. Herkesin evinde tv yoktu olanın evine konu komşu toplaşır bakardık. Haftada bir.
En nefret ettiğim şey. Biri izlemediğim film ile ilgili bir şeyler anlattığında sinirleniyorum. Yapmayın bunu 😑 İzleyelim ondan sonra konuşalım. Aceleniz ne yani 😒 Sonra izlerken sıkılıyorum. Sarmıyor film.
Duymaktan hoşlanmam ama kendi kendime çok merak ettiğim bi film dizi varsa sürekli bişeylerini araştırıp baktığım için ve dayanamadığımdan illaki spoiler yiyorum bi şekilde ama çok düşürmüyo beni yine aynı heycanım oluyo soğuma olmuyo
Diziye karşı merakımız azalır aynı hileli oyun gibi mesela hileli oyun oynayınca zevki kaçıyo onun zevki kendin oynamanda filmin zevkide kendin izlersen gelir