Malumunuz dizi ya da filmleri kalıcı kılan şeylerden biri kullanılan repliktir. Ben şuraya aklımda kalmış dizi repliği bırakıyorum.
Sizin aklınızda kalmış dizi ya da film repliği varsa yazar mısınız?"Ağam sahibine sadıktır ama, ittir nihayetinde havlar" (Ord. Prof. Dr. Abuzer KÖMÜRCÜ)"Cenaze evinde gülesi gelen Ulvi, cenaze namazına gidip tabuta çeyrek altın takan Ulvi" (Faydasız Cevahir KİRİŞÇİ)
Dinleyin sürüngenler! Sizler özel değilsiniz, sizler güzel ya da eşi benzeri olmayan kar tanesi de değilsiniz, sizler işiniz değilsiniz, sizler paranız kadar değilsiniz, bindiğiniz araba değilsiniz, kredi kartlarınızın limiti değilsiniz, sizler iç çamaşırı değilsiniz, sizler herkes gibi çürüyen birer organik maddesiniz! Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz! Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz! "Fight Club”
Çok sevdiğim ve doğru olan bir replik bana göre. Her zaman akılıma gelir. Ahh ahh.. Ne filmdi.
Ne kadar yemiş? ne kadar yemiş olabilir ki? (cenaze sahnesi gösterilir) Vay annesi pis çocuk bayağı yemiş. Gibi dizisinden çok güldüğüm sahneydi valla.
Kurtlar vadisinden ise, sen bu kayığa bindin ya, vermesen de verdi derler.
Kardeş payından, Ulan Metin, beni görüyorsun da gelip de Emrah abi cebime 20 lira koyda senin için adam pıçaklıyım demiyorsun.
Bu saadettin bunuyo mu bu ne lan bu?- Burhan altintop. Noldu beni bulamadin mi? Ara tirim tiris yok degil mi ama? Beni bulamazsin guluumm ben aslinda yoghuummm - Burhan altintop 😂
Zebanilere itaat etmeyin. Sizi küçümseyen, sizleri köle yapan, yaşamlarınızı sistematikleştiren, ne düşüneceğinizi, ne hissedeceğinizi, ne yapacağınızı söyleyen. Sizi terbiye eden, size koyun gibi davranıp savaşa gönderen bu insanları, bu doğa dışı adamlara boyun eğmeyin. Makina adamlar. Makina düşünceli, makina kalpli.. Sizler makina değilsiniz, sizler koyun değilsiniz. Sizler insansınız! Kalbinizde insanlık sevgisine sahipsiniz. Sizler nefret etmezsiniz. Sadece “sevilmemiş” insanlar nefret eder...
“Sakın tek bir kelime daha edeyim deme. Sakın tek bir yalan daha söyleme. Niye biliyor musun? Çünkü inanırım."
“Oysa herkes öldürür sevdiğini, kulak verin bu dediklerime. Kimi bir bakışıyla yapar bunu, kimi dalkavukça sözlerle. Korkaklar öpücükle öldürür, yürekliler kılıç darbeleriyle. Kimi gençken öldürür sevdiğini, kimi yaşlıyken. Şehvetli ellerle boğar kimi, kimi altından ellerle. Merhametli kişi bıçak kullanır, çünkü bıçakla ölen çabuk soğur. Kimi yeterince sevmez, kimi fazla sever; kimi satar, kimi de satın alır. Kimi gözyaşı döker öldürürken, kimi kılı kıpırdamadan. Çünkü herkes öldürür sevdiğini, ama herkes öldürdü diye ölünmez."
Bugün de ne çok replik sorularına denk geliyoruz arkadaş, neyse. Çukur dizisinde Vartolu karakterinin repliğini unutmadım. Leydiiiiss and gentilmınılarrr