‘Mouse’ dizisininden ilham aldığım bir soruyla karşınızdayım. Dizi, psikopat insanları daha anne karnındayken belirleyen bir testin dünyada nasıl bir etki oluşturacağına ve "Karnındaki çocuğun bir psikopat olacağını bilsen, onu doğurmak ister miydin?" sorusuna odaklanıyor.
Peki siz olsaydınız ne yapardınız? Doğurur muydunuz, yoksa onu ölüme mi terk ederdiniz?
Karnındaki çocuğun bir psikopat olacağını bilsen, onu doğurmak ister miydin?
Bir kere bunu kimse bilemez. Eğitim, ailede başlar sözünden yola çıkarak cevap vereyim; ailede iyi bir eğitim alan hiçbir çocuk psikopat olamaz. Ne olursa olsun doğmasını isterdim. Zaten ona kaliteli bir eğitim sağladığımızda onun erdemli, bilinçli bir'ey olmaktan başka çaresi olamaz.
Ben kendini yetiştirmiş kişilerin ebeveynliklerinde çocuğuna da bunu yansıtacakları kanaatindeyim. Bu yüzden doğmasını isterdim ama kalıtsalsa ya da benim doğsa dahi değiştiremeyeceğim bir şeyse doğmasın. Çünkü onun doğması aynı zamanda bir sürü insanın hayatının mahvolması demektir. Yani duruma göre değişir cevabım ☾
Yasalar boyutundan konuya bakacak olursak bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren yaşama hakkı vardır. Tıbbi olarak ebeveyn adaylarının kararıyla belli bir süre içinde kürtaj yaptırmak da yasal. Madalyonun diğer yüzünden bakılınca, böyle bir durumda çocuğun ileride diğer insanlara vereceği acıyı göz önünde bulundurarak böyle bir karar vermek de hayatın olağan akışına uygun bir durum. Ama dini açıdan yaratılış felsefesine ters. Çok yönlü etkileri olan bir konu. Ben yine de böyle bir çocuğu doğurmak yanlış demezdim çünkü ruhsal tedavi metotları ile bir seviyeye kadar toplumla uyumu sağlanabilir. Ama şöyle bir fikrim de var. Yasal olarak tedaviyi kabul etmeyen ve topluma sürekli zarar veren bir birey de idam cezası ile cezalandırılabilmeli..
Psikolojik rahatsızlıklar genetik oluyor diye bir makale okumuştum... ve eğer çocuğum öyle olup insanlığa zararlı olacaksa dogurmamayi tercih ederim...
Öldürsün yaşam döngülerden ibaret doğal kaynakların tüketiminin kontrol altına alınması gerekiyor Corona normal bir virüs değil yaşlı kronik hasta insanları eledi nüfusu düzenliyor