Eski dizilerin nasıl bir tılsımı varmış. O zamanlar 11,12 yaşlarında bir çocuktum ve keyifle izlerdik.
Şimdi yine yıllar sonra izlemeye karar verdim, son bölümüne dek izleyeceğim.🥰🎈Ah Rutkay Aziz'de oynamış 🖤 Zaten diziyi izleme fikri de Rutkay Aziz'in bir filmini izledikten bir anda bir resim beliriverdi zihnimde. Tekin Hoca, Rutkay Aziz dedim birdenbire. Görsel hafızam o kadar da kötü değilmiş 🙃
Bu arada Candan Erçetin' de oynamış 🙃 Sadece ilk bölümde ama 🎈
Hoca camide 🥰 İnna sabirin (bu sözün meali sabır ver Allah'ım demektir, merak edip araştırıverdim) Son tahlilde 😊 Törpü 🤍 Barbie 💛 Kikirik ❤ Pikaçu 😊 Ortega 😊 Kopil 😊
Fevkalade bir diziydi ve ben fırsat buldukça izleyeceğim.. Sizin de izlemiş olduğunuz ya da izlemeyi düşündüğünüz eskilerden bir dizi/film var mı?
Hayat Bilgisi🥰 Hayatın taaa kendisi. Ben Hayat Bilgisi dizisine sardım. Sizin de izlemiş olduğunuz eski bir dizi var mı?
Aynı yaşlarda ben de çok severek hep izlerdim. O zamanlar küçüktük ama nasıl bir sevgi, güven sıcaklık hissi verirdi içime anlatamam. Gerçekten çok güzel bir diziydi. İyi ki hatırlattın. Uygun zamanlar buldukça artık ben de izlerim. 😊
Eskiden ne kadar insancıl ve insanı ısıtan güzel diziler yaparlarmış. İsim hafızam hiç iyi değildir ama, bu aralar süper baba dizisinin müziğini hep tekrar edip duruyorum kendime ☺ Bana bir masal anlat baba, içinde bütün oyunlarim, Kurtla kuzu olsun sekerle bal.. 😍😭 Aşırı severdim müziğini ya. Ne kadar bütünleyici, içimizi saran ve seven bir bakış açısıyla dolu güzel sözler. Süper babayı çok severdim.
Bizimkiler vardı eskilerden izlediğim. Ama onu çok iyi takip etmezdim. Biraz daha kaba gelirdi bana. Kaba olan şeylere kendimi fazla veremiyorum. Kendi başıma izlediğim ve okuldan gelir gelmez hemen tv açıp izlediğim bir dizi daha vardı. O zamanlar 5 veya 6. Sınıfa gidiyordum sanırım. Hemen eve gelir, yumurtamı kırar, ayranımı hazırlar tv başına geçip üvey baba isimli diziyi izlerdim 😃 Daha o yaşımda bir kızın ruhu, mücadelesi çabası, vicdanı, sorumlulukları beni çok etkilerdi. Onun gibi olmaya aşırı özenirdim. Onu göre göre kendi yemeklerimi yapmaya başlamış olabilirim 😄 Çok örnek olup etkilerdi beni. Çok ağladığımı üzüldüğümü falan hatırlıyorum.
Eskiden diziler daha mı güzeldi bilemiyorum. Şimdiler de takip etmekten keyif aldığım seyler hiç yok. Şiddet, haksızlık ihanet gördüğüm yer de bir diziden anında soğuyorum. Sarmıyor beni. Eskiden bir dizi daha vardı onu da çok severdim. Müziklerini pinhani yapıyordu. Her müziği yine ruhumu doldurur. Kavak yelleri isimli bir gençlik dizisiysi. 😊
Her birinin güzellikleri farklı ve yerleri ayrı ayrı tabi ama hayat bilgisi gercekten çok daha sosyal ve insanın içini ısıtan çok değerli bir diziydi. Oyuncular, kadrosu gercekten o kadar kaliteli ki. Sevmemek imkansız. 😊 Eskiler gerçekten ne kadar da güzellermiş. İnsanın ruhunu sımsıcak sarmayı hep bilirlermiş ☺
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
^^Bana Bir Anlat Baba^^ Aynı sınıfı paylaştığım Lisedeki bir tanıdık geldi aklıma. Onun telefonunun zil sesiydi, babasını kaybetmişti. O şarkının sözlerini geçtim, müzik ve ritmi dahi insanı alıp götürüyor 🎈 Süper Baba dizisini izlemedim ama onu da aklımın bir köşesine not ettim 📝 Üvey Baba dizisini bende izledim. Favori dizilerim arasındaydı, her pazartesi izlerdik ama bir pazartesi yayınlanmamıştı ve ben ağlamıştım o yaşımda 🙃
Şimdiki dizileri sarmıyor artık beni. İçtenlik yok ve senaryolar hep aynı.
Kavak Yelleri 🎈 Pinhani'nin müzikleri 🎶 Lise dönemlerim 😊 Mazi canlandı gözümde. Uzun soluklu bir diziydi, yine yayınlansa fırsat bulsam izlerim. Çok başkaydı o dizinin atmosferi.
Ve Hayat Bilgisi dizisinde de öyle güzel mesajlar verilmiş ki.. Bazen bazı şeyleri unuttuğumuzu sansak da bir ses, bir görsel hatırlatıyor her şeyi. Y kuşağı olduğumuz için,90'lı yılların çocukları olduğumuz için oldukça şanslıyız🎈 Tüm güzellikler eskilerde kaldı sanki. Eskiye özlem duyuyorum
@suumisali_ Evet, maalesef gerçekten öyle.. O kadar güzel tarif etmişsin ki.. Yeni diziler de o içtenlik, duruluk, yakınlık, duygu hikaye ve anlatıma erişemiyor insan. Bize mi öyle geliyor, biz mi değiştik, o tat alma, bağlanma duyumuzu mu kaybettik diye bakarken; eskilerden bir kaç sahne görüyorum ve yine bağlanıp sevebildiğimi farkediyorum. Sorun gerçekten yeniler de. Her şey bir asosyallik örüntüsü içerisinde, bireyselleşmiş çıkar ve menfaatlerle dolmuş. 🙄
Yaaa evet, 90 lı yıllar da çizgi filmler bile bir başkaydı. Bakıyorum da hep konuları bile ne kadar güzel seçilmiş. Her biri başlı başına bir eser. İnsan bu yasında bile izleyebiliyor onları. Ve nasıl da zevkli geliyor halen bana ☺ 90 lı yıllar da çocuk olmak bir başka harikaymış. Hatırlıyorum da, ne kadar renkliydi sokaklarımız bile cıvıl cıvıl. Şimdi her yer beton, asfalt. Soğukluğun, mesafenin gri tonları insan ruhuna kadar erişmiş. Oynanılan oyunların bile hepsi dört duvarların içerisinde. Özgürce kanatlarını açabileceğin o doğa şehirlerde hiç kalmamış. Toprak sadece saksılarımızda 😔 Eskide olan o doğallık saflık özlenilmeyecek gibi değil ki. Eskiden yaşıyorduk diyorum, şimdi hayatımızı nerede kaybettiğimizi arıyoruz 😔
@suumisali_ Kavak yelleri gerçekten ne güzeldi ya değil mi. Reprenkli bir diziydi 😊 Sorunlarla hep başedebilme azmi ve cesaretini vurgulayan, bütüncül bir bakış açısı veren; şarkıları, sözleri bile bir umut kaynağı olmayı amaçlayan bir diziydi. 😊
Yaaa, insanı nasıl da bağlıyordu, sarıyordu eskiler. Bir bölümünün bile yayınlanmaması, gecikmesi bile bizler için ne büyük bir ayrılık demekti. Bir daha olup olmayacağını bilememek insanı nasıl üzmesin ki. Hemde o yaşta, o sevdiği, alıştığı, bağlandığı değer ve duygularla.. Üvey baba ki, zaten kendisine bağlıyordu her şeyi ile bizi. 🤗
Babasını kaybeden arkadaşına çok üzüldüm. O müziği telefonuna zil sesi yapmak bile, sevdiğinin kaybıyla nasıl yaralayıcı, nasıl büyük bir acı ve eksiklik. Başısağolsun, sevenlerine Allah sabır versin 🙏 Mekanı cennet olsun. 🙏 Huzur icin de yatsın 🙏
Demi? Çizgi filmler bile bir başkaydı 🎈 Tom ve Jerry, Taş Devri, Jetgiller, Şirinler, Şeker Kız Candy 🎈 Işınlanmak istiyorum o günlere ama ışınlanmasam dahi eski dizileri, filmleri izleyerek o günleri tekrar tekrar yaşayabilirim 😊 Sokakta oynamak yerine internette oynuyor maalesef çocuklar. Şimdi düşünüyorum da senin de dolu dolu ifade ettiğin gibi 90'lar da çocuk olmak başkaymış 😊
Yıllar geçse de bazı acıların izi hep aynı kalıyor, sadece insan acıyla yaşamayı öğreniyor.
O tanıdığım kişi de o acıyla yaşamaya alışmıştır. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir acı. Amin diyorum 🤲🏻 Mekanı cennet olsun inşallah 🤲🏻
Hafızalarımıza kazınmış fevkalade bir diziydi. Gençlik dönemleri bilhassa lise dönemleri Kavak yelleri misali.. Pinhani'nin müziklerini her yaş grubu severek dinliyordu, şimdi bile dinliyorum.. Ruhumuza dokunan, güzel gelen her şeyi seviyoruz 😊 Ruha dokunan her şey güzelliğini koruyor üstünden yıllar geçse de.. Tıpkı Pinhani'nin şarkıları gibi ve hâlâ özlemini çektiğimiz her şey gibi 🎈
@suumisali_ Yaa ben halâ heidi izliyorum 😃 Arada bir kaç bölüm bir kaç bölüm hep izlerim. Çocukluğumu hatırlatır, yeniden yaşatır bana. Çok mutlu edici duygular sağlıyor gerçekten. Şu sıralar, sezonu bitip finale gitmesin diye with an a anne isimli dizimi de yarı da bıraktım. İzlenmesini çok tavsiyenedebileceğim harika bir hikayesi var 🤗 Üstelik kitabı da var. Yeşilin kızı anne... Şu kitaplar bu kadar pahalı olmasa alıp okumayı çok istiyorum. O kitapları eğer alabilirsem gerçekten mutluluktan havaya falan uçacağım 😃
Şeker kız candyi hatırlıyorum yaa.. 😍 Ne kadar güzel çizgi dizilerdi değil mii. Şirinlere bayılırdım. Bazen iki bölüm bazen tek bölüm verirlerdi. İki bölüm üst üste gelsin diye dualar ederdim 😃 Şirinler her bittiğin de beni duyacaklarmış gibi hemen koşup televizyonun hoparlörüne lütfen bir daha gelin derdim 😄 Bir gün hastaydım, yataktaydım. Kalkamıyordum. Annemi televizyonun yanına kadar götürtüp lütfen bir daha gelin dedirtmiştim. 😂 Sonra snopy vardı, sevimli bir köpüş 😃 Casper vardı.. Hahaha şimdi hatırladım garfield vardı 😂 Yaa dolu doluydu gerçekten. O dönemler her yerden bir cevher çıkıyordu. Ne güzel bir dönemde büyümüşüz bence, bize çok güzel örnek olan eserler varmış hep hayatımızda ☺ jetgiller, taş devri, simba, simbat, aslan kral, sylvan.. Pocahontes.. Peter pan.. Ve niceleri 🤗
@suumisali_ Maalesef yaa.. Şimdiler hep ekran karşısında oyun başında. Çabuk sıkılan, her şeyi değiştiren, çabuk vazgeçen.. Yemek yerken bile aldığı tatlara değil ekrana, oyuna odaklanan 😮 Sürekli kendisine hazır sunulan görsellerle günlerini geçiren bir durumdalar. 🙁 eskiden oyunlarımız bile karşılıklı bir çaba ve emeğin ürünüydü. Bir şeyler yapardık. Efor harcardık, zahmete girerdik, yorulurduk ve çok keyif alarak mutlu ayrılırdık. ☺ Şimdi yine öyle keyifle oynamak istiyor içim. Büyümüşüz izin vermiyor hayat 😩 saçmalık.
Evet, yıllar ağır ağır demliyor bizi. Çökeliyor içimize alışıyoruz hep acılara. Ama her anı yeniden kazanmak, içimizi capcanlı ve güzelliklerle doldurmak yeniden bizim elimizde. 🙏 Farkedelim yapalım, cesaretimizi kullanalım yeter ki. Kendimize fırsatlar verdikçe yeni umut ve mutluluklar yeşerecek her zaman geleceğe 😊
Heidi 🥰🎈 Denk geldikçe bende izliyorum. Hatta şarkısını da mırıldanırım. ^^Karlı dağın zirvesinde sevimli bir kız var adı Heidi, Heidi.. Büyükbabanın yanında köpeğiyle alplerde yaşar Heidi, Heidi.. Güneş gibi sıcak Heidi, hep dostun kalacak Heidi, mutlu olalım senle, mutlu olalım senle mutlu olalım senle^^ Heidi samandan yatak yapmıştı kendine ve bende aynısını yapmak istemiştim Çocukken. Şimdi de yayınlanıyor olması çık güzel 🎈
Casper ve ifade ettiğin gibi diğer çizgi filmlerin atmosferi çok başkaydı. Cedric vardı ve ben sekiz yaşındaydım onu izlediğimde. Bizim dönemimizde olan çizgi filmler bir başka güzeldi. Şirinlere bende bayılırdım, ordaki şirine olarak görürdüm kendimi 💙
Bazı diziler öyle güzel ki insan izlerken sonu gelsin, bitsin istemiyor. With an a Anne bende izleyim, merak ettim 😊 Sorma yaa her şeye zam geldiğini kitaplardaki pahalılıktan anladım. O kadar canım sıkıldı ki. Ben genelde internetten üzerinden kitap siparişinde bulunuyorum, daha uyguna geliyor ama ciddi anlamda kitaplara zam gelmiş. Nadir kitap var, orada ikinci el kitaplar satılıyor ve temiz geliyor. Geçenlerde bir kitap almak istedim, sipariş vereceğim. Baktım almak istediğim kitabın fiyatı 55 lira, kargo da bedava, yani kargo bedava olsun. Sonra nadir kitaptan baktım, kitabın fiyatı 5.90 kargo fiyatı 11,50 Toplam fiyatı 17.40 Ordan alacağım kitaplarımı artık. Eğer sende nadir kitaptan almayı düşünürsen kitap değerlendirmesi kısmına dikkat etmeni tavsiye ederim. Kitap değerlendirmesi kısmında 4,5 yıldız varsa ve yeni gibi, çok iyi yazıyorsa almanı tavsiye ederim. Yeşilin kızı Anne kitabını bende okurum, güzel bir tavsiye oldu bana 😊 Yeşilin kızı Anne kitabı Nadir kitap da kargoyla birlikte fiyatı 16.50 Bu arada senin tavsiye ettiğin kitaplardan birisini aldım, bayağı kalın. Diğerlerini de alıp okumayı düşünüyorum 🌺
Şimdiki nesli görünce bende buruk oluyorum. Oldukça şanssızlar maalesef. Teknolojinin zararı mı desem ne desem bilemiyorum. Ama bu dönemde çocuk olmadığım için şükrediyorum ☺
Kesinlikle katılıyorum her anı yeniden kazanmak ve kişinin kendisini inşa etmesi gelecek için yapılacak en güzel yatırımdır 🌺
@suumisali_ Yaa Heidi nin şarkı sözleri bile ne kadar sevgi dolu değil mi. İçinde hep bir umut var, yaşam var, dostluk ve beraberlik var ☺ O kadar güzel ki. İnsana terapi gibi 🤗 Keşke filmler diziler hayat ve her şey hep böyle güzel örneklerle devam etse.
Hahaha evet ya ne güzel, küçükken bu benim de hayalimdi 😃 Samandan yatağını yapıvermişti kendisine ☺ Pratikliği, elinde ki malzemelerden araçlar yapabilmeyi çok güzel gösteriyordu. Çözümleri bulabilirsin, her şeyi başarabilirsin mesajını da çok güzel veriyordu. ☺ Gercekten harika örnekleri ve çok sade bir anlatımı var. Böyle dizi ve filmlere aşığım ☺ Anne with an e isimli dizi de öyle bir dizi. Hayal gücünün, üretkenliğin, sevgi güven ve dostluğun yeşerdiği çok güzel bir dizi. Bence insanın kendi ruhunu keşfedip besleyebileceği güzel değerler bunlar. 😊
Yaa evet, bizim burada da doğru düzgün hiç kitapçı yok. Bir tane kitapçımız var. Almaya değil sadece görmeye gidilebilir cinsten 🙄 Etiket fiyatlarından gram indiremiyorlar. O kadar pahalılar ki. O nedenle her gittiğim de beğendiklerimi tek tek listeleyip sonra hepsini İdefix, kidega, kitap yurdu, kitap kurdu gibi sitelerden alırdım. Üşenmeden her birini sepete ekleyip en ucuzunu karşılaştırıp alırdım birde 😃 İnternetten almak, burada mağazadan almaktan yarı yarıya daha uyguna geliyor yaa 😃 Oysa tam tersi olması lazımdı. 😃 Esnaflardan alışveriş yapamaz hale geldik.
@suumisali_ Aa harika, buna çok sevindim yeşilin kızı anne nadirde çok uyguna bulmuşsun. Bu harika, kesinlikle alacağım 🤗 Çok mutlu oldumm 😍 Yaa bu harika oldu. Nadirden aratıp bakmak aklıma hiç gelmemişti. Süper 🎈🤗🎈 Tavsiyen için kesinlikle çok teşekkür ediyorum ☺ Çok haklısın. Nadir kitabı biliyorum. Bende sıklıkla oradan kitap almıştım. Çünkü bir süre sonra, daha önce okudugum önerdiğim paylaştığım bazı kitaplar yeni basıma girmeyince hiç bir yerden bulamaz olmuştum 😵🤦♂️ O zaman da söylediğin gibi internette hep nadir kitap karşıma çıkıyordu 😄 Nadir kitapta, ikinci el bile olsa gerçekten tertemiz kitaplar oluyor. Hatta kapağı bile hiç açılmamış kitaplara da denk gelmiştim. Dediğin gibi alırken puanına bakıp iyisini tercih etmek güzel oluyor. ☺ Önerin için çok teşekkür ederim. Bundan sonra nadir kitabı daha sık ziyaret edeceğiz gibi duruyor 😃 Böyle giderse ikinci el almaktan başka seçeneğimiz kalmayacak gibi. 🤦♂️
Aaa hangi kitabı aldın. Şey mi, ilişkilerin psikolojisi. Sanırım içlerinde en kalını oydu 😃 Çok tebrik ederim ☺ Ama geniş punta olduğu için okuması kolay ve hemen faydalanılabilecek bir kitap. Psikoloji ye ilk o kitap ile girmiştim. Çok çok güzel ve faydalı olduğunu düşündüğüm bir kitap. Kişinin kendisini tanıması, duygu ve düşünceleri anlamlandırması için geniş bir imkan sunuyor 😊 çok güzel bir kitap tercih etmişsin, dilerim beğenirsin. 🙏 İçlerinden en çok, kişilik bozukluklarının bilişsel terapisi Litera yayıncılık, ikili ilişkiler de duygusal manipulasyon İletişim yayın evi, zor bir ailede büyümek iletişim yayınevi ve bağlanma korkusu stefanie stahl isimli kitapları tavsiye ediyorum. ☺ Her biri çok değerli bilgilerle dolu. Dopdolu hatta 😃
@suumisali_ Yaa evet şimdiki nesil, teknolojinin kötüye kullanımına giriyor biraz sanki 😃 Teknolojiyi üreten değil, daha çok tüketen konuma hep alıştırılıyorlar. Hepimiz bu teknolojiyi kullanıyoruz, ama nasıl üretildi, biz neler yapabiliriz düşünmüyoruz 😃 Oysa gelecek düşünen, tasarlayan, üreten insanların ellerinde şekilleniyor ☺ Özellikle de kendi yaptığın bir şeyleri dilediğin özgürlükte kullanabilmek, kendi ihtiyacına çözümler üretmek gibi eğlenceli ve zevkli başka bir şey de yok gibi 😊
Yaaa Anne with an e yi kesinlikle çok tavsiye ediyorum. Eski bazı kelimeleri sevdiğini öğrenmiştim. 😊 Dizi bu tür kelimeleri anlatım içeriğini zenginleştirmek için sıklıkla kullanmaya çalışıyor ☺ Gerçekten çok hoşuma giden bir tarzı var 😃 Zaten konusu, sıcaklığı, umudu ve mutluluğu ile insanı kendisine hemen bağlayan sevgi dolu bir dizi 😍 Keyifli ve güzel seyirler diliyorum ☺ Mutlu, sağlıklı keyif dolu güzel haftalar. 🎈☺
Bazen Heidi şarkısını söylerken buluyorum kendimi 🤭 bende çok seviyorum böyle yıkıcı değil de yapıcı olan filmleri/dizileri. Pozitif olan, insana güzellik katan her şeyi seviyorum 😊 Ah keşke her şey böyle güzel örneklerle devam etse. Ne yapalım kitaplarımız var bizim de 🎈😊
Anne With An E dizisi de izleyeceğim diziler arasında yerini aldı. Şimdiden çok merak ettim 😊
Maalesef ya kitaplar esnaflar da bir hayli pahalı. Geçenlerde ikinci kitap satan bir yere girdim. Sadece baktim ve çıktım, onun için rotamı artık belirledim. Nadir kitaptan alacağım artık kitaplarımı. Orası da olmasaydı ne yapardık. Ciddi anlamda kitapların fiyatı artmış, ağlamak istiyorum. Önceden çok kolaydı kitap almak. Şimdi zorlaştı. Nadir kitap da olmasa ne yapardık ya. Yeni kitaplar da bulunuyor Nadir kitapta. Mesela şu an başka bir kitap satan yere baktım, aradığım kitabın yeni hali en uygun fiyat olarak 49,5 Nadir'den baktım yeni kitap olarak baktım fiyatı kargoyla birlikte Camdaki Kız kitabı 30.5 Bu kitap bende var ama merak edip bir bakayım dedim, gerçekten fiyatı çok uygun, bu pahalılıkta çok çok uygun. Resmen internetten hangi sitede kitap daha uyguna gelir diye araştırma yapıyorum :D
Evet ilişkilerin Psikolojisi kitabını aldım 😊 Özellikle de tavsiye ettiğin diğer kitapları da alacağım, başlıkları çok dikkatimi çekti. Yayın eviyle birlikte vermiş olduğun tavsiyeleri göz önünde bulunduracağım kitap alırken 😊 Dopdolu, değerli bilgilerle dolu olduğuna kuşkum yok 😊
Çok doğru söyledin teknolojinin varlığı kişiye üretkenlik katmalı. Gelecek kesinlikle üretken insanların ellerinde şekilleniyor ve öyle insanlar umut oluyor herkese.
O zaman harika. Anne With An E dizisi benim için tadından yenmez bir dizi olacak, Eski kelimeleri çok seviyorum ve eski bir kelime duyduğumda, öğrendiğimde heyecanlanıyorum 🥰 Teşekkür ediyorum, sana da mutlu, keyifli günler 😊
Birkaç ay önce bir TV kanalı "vay anam vay" adlı diziyi yayına almıştı. Sevrek takip ettik yine. Dizinin konusunun saçma olması falan önemli değil, sırf o eski günlerin havasını yeniden hissedebilmek için bile izlenir.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende çok severek izlerdim o diziyi. Hayat Bilgisinin öğretmeni Hidayet Hoca da yine benzer karakter de Vay Anam Vay dizisinde oynamıştı 😊
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Hayat Bilgisi🥰 Hayatın taaa kendisi. Ben Hayat Bilgisi dizisine sardım. Sizin de izlemiş olduğunuz eski bir dizi var mı?