Ben bu aralar Hayat Bilgisi adlı diziyi izlemeye başladım. Fakat bu diziyi izlemeden önce, sadece komediden ibaret olduğunu sanıyordum. Sonradan öğrendim ki, eğitimci aileden eğitimci kız olan ve kendisini eğitimci olarak ifade ettiği için " hoca" lakabının kendisine yakışmadığını belirterek " hoca camide" lafını söyleyen Afet Güçverir adlı öğretmen ve öğrencisi, aynı zamanda annesi-babasından miras kalan beraber yaşayan öz kardeşi Kerem ile birlikte Anadolunun her tarafını dolaştığı için insanların türlü türlü hayatlarını, insan hayatının acımasız olduğunu keşfetmiştir. Son tayin yeri olan İstanbul'da bulunan Rıdvan Kanat Lisesinde ise, diğer yerlerde olduğu gibi bu yerde de insanların türlü hayatlarını keşfetmiş ve aynı zamanda Kardeşi Kerem ile birlikte orada bir aile kurmuştur. Bu dizi, bu yönüyle sadece Tarih bilgisi niteliğinde değil aynı zamanda hayatı tüm yönleriyle ve arkadaşlığın kutsal bir kavram olduğunu Türk Toplumuna öğretmiştir.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
OOO en sevdiğim dizilerden biriydi biraz izlemiştim de yarıda kaldı ortega sedat pikaçu kerem mennan falan vardı :D amirim diyip duruyordu sürekli
Hatta Mennan'ın şerefsiz amirim demesi...
Afet öğretmenin " hoca camide" tiplemesi, bence ülkemizde din ile her şeyin ayrı olması gerektiğinin göstergesidir ayrıca.
O anlamda değil ya hoca kelimesi cami hocaları için kullanıldığı için söyledi onu bir de inna sabirin vardı :d din hocası varya ismini unuttum edebiyatçı da komünist
O din kültürü öğretmeni iyi kalpli adamdı. Fakat genellikle ben şunu savunmuşumdur; her ülkede her dinin dersinin olması gerekir. Tek bir dini öğreten ders olursa, o ülkede din özgürlüğü yok demektir.
İyi de ilk önce kendi dinini öğrenmeden başkasınınkini ne yapacaksın sen batıda doğsaydın önce İslamı mı öğrenirdin yoksa hristiyanlığı mı
Ama doğuştan Hristiyan olan çocuklu bir aile düşünelim. Aile de Hristiyan. Bu aile Türkiye'ye göç ettiğinde çocuğun okuması gerekir. Fakat okulda İslam'ı öğreten ders var. Bu çocuk bu dersi görmezse, eğitim hayatı tehlikeye girer. Mecburen bu dersi görmesi gerekir. İşte tek bir din yerine başka dinleri de öğreten birden fazla din kültürü dersinin olması gerekir.
Aile Türkiyeye göç ettiğinde Türk vatandaşı olmuşlar ve çocuk daha 5 yaşında.
İyi de muaf tutulma diye bir şey var zaten girmeyebilir onun yerine felsefe alabiliyor. O söylediğin şey çok gereksiz çünkü özel okulda okuturlar zaten çocuklarını
ayrıca din kitaplarında İslamdan başka her şey anlatılıyor zaten git bak görürsün alevilik hinduizm budizm falan var
Ben kısacası her ülkede din değiştirme ve başka dinlerin yaşanma özgürlüğünün olması gerektiğini savunuyorum. Ülkemizde din özgürlüğü kısmen var. Fakat bu durum toplum tarafından hiç hoş karşılanmadığı için bu özgürlük kısmen kısıtlanmış oluyor. Ancak benim ailem öyle insanlar değildir.
Ancak en çok İslam dini öğretiliyor.
90 larda İslam düşmanlığı hat safhadaydı ülkede şu an biraz daha iyi durumda sırf örtülü diye okul birincisi olduğu halde konuşturmuyorlardı kızı
O, siyasi sebepten dolayı. O zamanlar durum daha kötüydü. Şimdi devlet değil de benim ailem hariç diğer insanlar kötü. Ben unutmadıysan Hristiyan oldum. Bunu öğrenenler bana baskı uyguluyarak saygısızlık yapıyorlar. Ben de onlara karşı saygısızlık yapıyorum.
Neyse yapacak bir şey yok hidayet meselesi diyelim
İslam dinine ait olan Kurban Bayramında ben hiç evden çıkmadım. Acil ihtiyaçlar hariç. Bu yüzden ailem hariç diğer insanlar beni dışladılar. Biraz zor oldu benim için. Ama ben hep o gün İsa Mesih'in yanımda olduğunun farkına vardım. Sonuçta ben bu dini hayatıma soktum.
Ailem bana karşı anlayışlılar. Ama diğer insanlar, onların dininden olmayanlara insan gözüyle bakmıyorlar.
İnsan gözüyle değil de ben üzülüyorum mesela sen de bana üzlüyorsundur
Finalde Afet hocanın, Kerem'in annesi çıkması..
Finalini bilmiyordum.
spoiler yedik :D yarıda kalmıştı
Bunu Kerem öğrendiyse, öğrendiği sahneyi bilmiyorum. Bana bağlantı gönderir misinin bununla ilgili?
Güzel diziydi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!