Popüler kültürde artık medyanın güzergahı tamamen arz talep dengesine göre ilerliyor. Bu doğrultuda genelde ilgi çeken ve talep edilen yapımlarda cesur ve tesettürden uzak yapımlar rağbet görüyor, öyle ki, sırf güzelliği için meşhur olup inanılmaz zengin olan oyuncular var. Oyunculuk anlamında belki çok vasat biridir ama çok güzel yahut çok yakışıklı ise dizilerde aranan kişi olabiliyor. Hatta eskiden kabul edilemez hatalar yapanlar bugünlerde görmezden bile geliniyor ve kariyerine hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyor. Yani tüm mesele '' göze hitap etmek ''.
Neden mi böyle bir girizgah yaptım?
Çünkü tesettür demek ziyneti gizlemek, güzeli korumak demektir. Tesettürü hakkıyla taşıyan birisi nasıl kendisini sergileyebilir ki? Çünkü bugünün yapımları genelde sergilemek üzerine. Sergilemekten yana olmayan, salt sanat icra amaçlı yapımlar olursa belki tesettürlüler rol alabilir. Ben mesela '' Bir Başkadır '' dizisinin ilk sezonunu izlerken büyük keyif almıştım. Çünkü oradaki karakterler oyunculukları ile ve aktarılmak istenilenlerin ne denli güzel aktardıkları ile lanse edildi daima. Hoş olmayan kesitler de vardı ama baş rolün bir tesettürlü olması ve harika bir oyunculuk sergilemesi beni sevindirerek şaşırtmıştı.
Elbette bu istisnai bir durum, umarım gelecekte daha sık '' sanata dair '' yapımları görürüz ve tesettürlüleri de adabına göre izleriz, onlar da yaşamın bir parçası. Hem de bizim gibi Müslüman bir ülkenin hatıra sayılır bir kesimi oluşturuyorlar.
@0Pelin0 okumuyorum ama sen kaşındın, tüm detayları edindim. Kim olduğunu biliyorum. Yeni hesap açıp kandırabileceğini mi zannettin. Mahkemede titretmezsem insan değilim. Senin gibileri ifade verirken bile nadıl titrediğini iyi bilirim. Geçmiş olsun, görüşmek üzere😉
Daha önce bir erkek bu uygulamadan sormuştu çok dinli imanlı biriyim ama oyunculuk istiyorum ama günah olmaz mi diye yazmış çoğu kişi böyle düşündüğü için atılıyordu büyük ihtimalle ve bunu diyen kişi erkek kızların ailesi de izin vermiyor olabilir