Muhteşem Yüzyıl, Diriliş Ertuğrul... Şu sırada ise Destan, Alparslan: Büyük Selçuklu gibi diziler var. Bazen sarıyor. İzlemesi keyifli ama eleştireni de çok fazla. Sen seviyor musun?
Ben aralarından sadece Muhteşem Yüzyıl'ı izledim. Tarihi çok seven ve araştıran biri olarak söylüyorum aslında bu dizi çok da fazla tarihi gerçekleri yansıtmıyordu. Hatta gerçekler bi yana dursun duygular, kişililikler, varolan kişiler bile kimizaman gerçekçi değildi. Sadece kronolojik sıra doğruydu ve onda bile ciddi hatalar vardı. Ama senaryo olarak seçiyordum diziyi.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şey çok komik ya Osmanlı dizilerinde hep yükselişini anlattılar ama çöküş dönemini göremedik ona ne oldu ahshahs hani bilimde sanatta sosyal hukukta geri düştüğümüz o dönem vardı ya onu sanırım hafızalardan silmeye çalışıyorlar. Osmanlı boşuna yıkılmadı, ama yıkılma sebebini görmezden geliyoruz artık galiba.
Sana cevap vermeye bile değmez, Elin gavurunun tarihi olsa hadi ya dersiniz, Bizim tarihe gelince çok komik. Tarihin bir bütün olduğunu anlamayacak kadar cahilsiniz
@kilicbk pardon siz ne diyosunuz? ben dizilerde buna yer verilmiyo diyorum komik olan bu. hani sadece iyi yönleri gösteriyolar. tarihin bütün olduğunu söyleyen benim zaten. madem savunma yapacaksın isabetli yap bari.
En basiti Sultan Abdülhamid, yıkılış dönenini anlatıyor, Önce tarihinin büyüklüğünü anlatırsın sonra gerisini işlersin, Yeni nesil daha doğru dürüst tarihini bilmiyor, Osmanlı sultanları onların gözünde kadın düşkünü saraydan çıkmayan entrikalar içinde olarak öğretilmiş, Sizde çıkmışsınız kötü yönleri gösterilmiyor. Her dönem kendine göre değerlendirilir, Bu dönemde o şartları bilmeden geçmişe ait şöyleydi böyleydi demek sadece aptallık olur
biz tarihimiz de ayıplanacak ve utanacak bir şey yapmadık, osmanlı da bizim tarihimiz bir devlet düşün 624 yıl avrupadan anadoluya, asyaya, afrika kıtasına kadar hüküm sürmüş bir imparatorluk düşün gururlanıyor insan değil mi? çöküşümüze yakın çok arbede yaşadık günümüzde yaşadığımıza benzer,15 20 çakal arasında kapana sıkışmış aslan gibi planları başarılı oldu 624 yıllık imparatorluk kül oldu ama biz yaşıyorduk, osmanlının torunları yaşıyordu ve onlarda bir devlet inşa ettiler küllerimizden doğduk o kadar badireler atlattık o kadar şey yaşadık ve geldik sktiğimin günümüze ne osmanlıdan ne tarihinden ne de dininin güzelliklerinden nasibini almamış değişik bir çağdayız. Ya şu an biz tarih yazıyoruz, ya da tarih oluyoruz. Hadi hayırlısı.
Bir kere Muhteşem Yüzyıla Tarih dizisi demek tarihimize hakarettir onun gibi dizilerle osmanlıyı yabancılara yanlış tanıttılar, sorunuza gelirsek beğendiğim iki yapım var;