Çarpıtılma dolu
Türk tarih dizilerini sever misiniz?
Çarpıtılma dolu

Türk dizilerinin süreleri çok uzun. Senaryosu çok gereksiz derecede dolu. Basit bir bakışma bile dakikalarca sürebiliyor. Genel olarak sıkıcı geliyor. Aynı zamanda şişirilmiş ve gerçeği yansıtmayan şovenist milliyetçi bir tutum izlemiyor tarih dizilerimizde. Bu yüzden sevmiyorum.
Dizi değilde belgesel şeklinde olursa severim.
80 yapımı Kuruluş dizisi vardı mesela, o tarz seviyorum..
Şimdikiler reyting kaygısı ile çekilmiş yalan yanlış bilgi dolu, aslı astarı olmayan her şey ekranda..
Cevap
55Cevap
Hayır sevmiyorum çünkü reyting kaygısı ile olaylara günümüz bakış açısından yaklaşıyorlar. Ancak tarihi okumak ve kayda almak her şeyden önce tarafsızlık gerektirir. Keşke Osmanlı vakanüvistlerini biraz örnek alabilseler..
Eh işte yani
Kuruluş Osmanı izliyorum.
Bu ara çok tarih dizileri geliyor.
Kuruluş Osman, Alparslan Büyük Selçuklu, Destan, Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı.. Sanki mesaj veriliyor ama mesaj uyanış gibi.. Bu tür dizileri tüm dünya izleyip uyanıyor vesaire.
Özetleyebiliriz.
1 başrol.
3 ila 5 yoldasi.
Sürekli girilen saçma canım savaş sahneleri, ki bunları kadraja 3 kişinin girdiği çatışmada 50 ölü saydığımız sahneler olarak da bilirsiniz.
Asla çekilmeyen savaş sahneleri.
Saçma sapan ajan temalı aşklar.
Her filmde görülen rüyalar, istisnasız her fethi müjde alan komutanlar.
İstisnasız Müslüman olan Bizans komutanları.
İllallah ettim yemin ediyorum.
Ahaha 😂 özet oldu bu sjsj
Bu soruyu nasıl buldun kral
1 ay girmesen böyle olur 😃
Kaç tane var
Benim 6371 bildirimim var seninki iyi 😃
Bi ara 10 K oldu 😃 sonra sildim bir çoğunu jerdjej
TRT deki tarih dizileri güzel gerçekten... Ama ben izlemeyi sevmiyorum.
Bilmiyorum 😤
Millet inadına yamuk atmış sjsjsj
Ertugrulu izlemistim guzeldi ama anlatilanlarda hatalar vardi. Onun disinda osman ve digerlerini sevemedim. Ozellikle muhtesem yuzyil ve kosem gibi diziler neden yapildi anlamiyorum. Gercekle uzaktan yakindan alakasi yok. Tarihi dizilerden ogrenen bir kesim icin fazlasiyla yaniltici diyerek gorusumu noktaliyorum. ( sanki dizi film elestirmeniyim heee laflara bak 😂)
Giyisiler, dekor, müzik var ama kalite yok. Sahtelik boydan. Keşke aşk dizileri kadar başarılı olsalar. (Muhteşem yüzyılda kalite vardı ama tarihi olaylar azdı daha çok hareme yer verilmişti ama TRT1dekiler henüz çok berbat)
Hiç sevmem. Reyting için gerçeklikten çok fazla dışarı çıkılıyor.
Allah korusun hapise falan düştüğümde zaman geçirmek için izlemek zorunda kalabilirim onun dışında özgür bir insan 2.5 saatlik dizi izlemesi ileri derecede canımsın olduğunun tescilli kanıtıdır.
Pek sevmiyorum cunku olmayacak abartılar oluyor veya eş geçmeler.. Sirp bacım Hurrem muhteşem Müslüman gösterildi..
Hayır nefret ederim bilinçli kandırılma üzerine çekilmiş seneryolar.
Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor o yüzden pek ilgimi çekmiyor.
Tarih videoları izlemeyi seviyorum ama diziler acayip sıkıyor.
Tozkoparan İskenderi ful izledim 😀izlemek zorunda kaldım
Selçuklu güzel... Ama abarttı artık bu diziler ya. Ben skldım artık.
Yok Tvde izlediğim iki tane belgesel kanalı var başka televizyonun yüzüne bakmam
Özellikle takip etmiyorum ama arkadaşlarım izlerken sıkılmam.
Sevmem gandalfçım duyduğuma göre bir yakışıklı nasılım soracakmış ve yengeç burcuymuş bu sensin değil mi
Nasıl ya 😄 sjsjsj sen nerden biliyon
Yaştan anladın di mi sjsjsj
Tam bir dedektif sjsj
Biliyorum sjsjsj
Diriliş Ertuğrul da ilk zamanlar seneryo ve oyunculuk çok güzeldi sonra seneryoyu bozdu ama oyunculuk güzeldi
Kuruluş Osman saçma sapan oyunculuk sergiledi
Diğerlerinde ne oyuncu var ne ortada konu var 😃
Tv kanalları tarihi dizileri ard arda yayına koyuyorlar hiç bir geçmişi olmayan bu saçma dizilere bir düzen verilmesini düşünüyorum?
Tarih okur tarih izlerim lakin dizileri izlemem çünkü çok detay öğrendim
Ne bu günün siyasetine nede gerçek tarihe uymuyorlar
tarihi dizi izlemeyi the tudors’tan sonra bıraktım ben😌
Sevmem. Baktılar muhteşem yüzyıl tuttu sonrasında hadi bu modaya ayak uyduralim diye , diriliş , Osman, barbaros, Kıbrıs
Hayır Türk olarak başlayıp arap Bedevi’si olarak biriyiyorlar islam ağırlıklı hep
hayır bir çoğu çarpıtıyor ve mutlaka âsk meşk ekliyorlar... gerçeğe bağlı kalmıyorlar...
İzlemedim hiçbirini. Tarihi, açıp kitaplardan öğrenmeyi tercih ediyorum.
Hiç izlemedim. Dizi izlemeyeli uzun zaman oldu tv de
Türk tarihini daha çok okuyarak öğrenmeye çalışıyorum. Dizilerle pek aram yoktur. ✓
TRT de yayınlanan dizilerin hepsinden nefret ediyorum. Özellikle sürekli iktidar propagandasi yapan hortlamış Ertuğrul vs gibi diziler🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Yok hiç ısınamadım bir türlü mesela game of thrones hepsine bin çeker 😄
Sevmiyorum genelini. Sadece vatanım sensin ve bir zamanlar Kıbrıs ı izlemiştim onları da tam olarak bitirmedim.
Tamamen boş bir kısımda tarihi dizilerden öğreniyor 😂
Muhteşem yüzyıldan sonra hiç izlemedim en iyisi oydu😂
Evet severim ve izlerim de
Elbette çok severim tarih dizilerini👌
İlgimi çekmiyor.. Sevmiyorum.
Bir tek Payitaht güzel diğerlerini sevemedim
hayır hiç izlemedim aslında yerli dizi izlemiyorum
Hayır izlemiyorum ve sevmiyorum.
Ertuğrul iyiydi de sonra ki diziler fos
Gerçek tarihi anlatanları evet,
Bir bölümü 3 saat olmasa izlenilebilir.
Sevmiyorum, çok dramatize ediliyor.