Oldum olası korku filmlerini seven bir insanım. Her zaman birinci tercihim bu tür olmuştur. Fakat korku filmi izlemeyi seviyorum diye psikopat yaftası yemek gerçekten sıkmaya başladı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Heyecan vericidir gerilim olarak hoşuna gider insanın zevkine uygundur izler tabikide, hatta kendinde tamir etmek istediği birtakım duygu durumlar vardır insanın bu geçmişte yaşadığı ya da güncel bir olay sonucu bazı duygu durumları bastırma eylemi gibidir olumlu yanlarıda vardır bu sadece pozitif yönüdür, burada önemli olan filmin konusudur, kanlı bıçaklı cinayet içerikli her filmde de olumsuz bilinç altı oluşabilir insanlarda ve öngörülü yaklaşılmaya müsait tabikide, konusuz kurgulu rastgele filmler insanların duygu durumlarına etki edebilir bir zaman sonra, nasıl mafya karakter filmler insanlarda bilinç altı oluşturuyorsa bunun insan psikolojisi üzerine kötü etki edebileceği izlenimi ve ön yargısı vardır bazı durumlarda da aksine olumlu etkileride var buda ayrı bir konudur fazla açamayacağım.
Kendimden örnek vereyim;Vakti zamanın da çok feci şekilde çocuktan erişkine kadar kötü şekillerde naaşlar görmüş birisiyim kimisine istemeyerek dokundum kimisine meraklı olarak, bazen korku filmleri izlerken anında aklıma o günler gelir ve hissizleşirim aşırı derecede de sinirlenirim, ayrıca cinayet tarzı filmleri izlediğimde de çok aşırı sıkılabilirim ve sinirlenebilirim, bu yüzden ne heyecan duyarım, nede keyif amaçlı gerilim yaşarım. Bendeki etkisi de budur.
Aslında tam tersi güzel oluyor kalabalıkken. Kim gerçekten korkuyor korkmuyor onları seyrederdim. Tek başıma izleyemem mesela yalan yok korkuyorum. Hele ki zamanında başımızdan geçen ufak tefek olaylar yüzünden şahit olduğum bazı şeylerden sonra ne tek başıma ne de kalabalıkta izlemiyorum uzun zamandır. Ha izlesem ruh hastası mı olurum hayır tabi ki. Çünkü o an onun heyecanı oluyor ne kadar psikopatça gözükse de sadece keyif alıyoruz o heyecandan. Adrenalin yükseliyor meraklanıyoruz.
Bağlantı kurmakla alâkalı bir durum. Mesela dram üzerine film izleyenleri de çok dramatik sanıyorlar. Aslında hiç de öyle değil. Sadece bakılan filmle, okunan kitapla, dinlediğimiz müzikle bir insan hakkında sadece bir fikir ediniriz onu da o tarz filmlere bakıp onu sevdiğini düşünmeliyiz. Bağlantı kurmak her zaman doğru sonuç vermiyor.
Karşımızdaki insana önyargılı yaklaşmamıza çoğu zaman neden oluyor😄
Ben ruh hastasıyım var mı yani :D Kimin ne dediği umurumda değil çünkü her koşulda her konuda söyleyecek bir şeyler buluyorlar :D Ben istediklerimi duyar istediklerimi görürüm bu kadar basit.. Keyifli geceler..
Teşekkürler canım ☺🖤
Cevap
11Cevap
Valla neden öyle görürler bilmiyorum ama ben izlemeyi severim bunun ruh hastası olmakla uzaktan yakından alakası yok.
7 yaşından beri tek başıma korku filmi izlerim. Annrm bana kaset kiralardı açar giderdi ben de izlersim. Çok sevdiğimi ve korkmafığımı biliyordu. Pazar akşamları Parliement sinrma kuşağı olurdu onu ds beraber izlerdik. Hey gidi günler hey. Akıl sağlığım yerinde bu arada 😊
Merhaba beyefendiciğim👋🌹
Cesaret işi falan diye düşünüyorlar ama aslında izleyenler de geceleri donuna bırakıyor. Korkarsk izliyorlar😂
Saçma bakış açısı bana göre.
Korkan insanların çıkardığı söz diye düşünüyorum 😃
Kişinin tercihine kalmış Korku, komedi, aşk, aksiyon herkes tek bir konuda kalması çok saçma ve mantıksız oluyor zaten.
#Pskopatdeğiliz xd
Hangi akıllı durduk yere kendini korkutur ki
Korkan insanların uydurduğu kelimelerdir. Normalde gerilmek ve o hissi yaşamak güzeldir. Güzel senaryolu, Kaliteli ve görsel efektleri güzel olan her film benim için izlenebilir potansiyeldedir.
Psikolojik sorunlu sanıyorlar evet. Ben de dönem dönem sarıyorum. Bu aralar korku filmi izleme havam yok.
Demekki bu ara psikolojim bozuk değil.😄
Bi ara psikoloji üzerine bi belgesel izliyordum ve orada da korku türü film sevenlerin alt bilinciyle ilgili şeyler anlatıyordu shshs üzgünüm ama bilimsel olarak ta böyle 👀
Bana ruh hastaligi gibi gelmiyor. Komedi sevenler, dram sevenler normal, korku filmi sevenler mi ruh hastasi?
Konuş bee terazi 😄
Korku filmi seven biri olarak o insanları umursamıyorum, böyle saçma insanların kalbini kırdığımda doğrudur..
Bana biraz mazoşitçe geliyordu önceden ama aslında bu duyguyu da yaşamak gerektiğine inanıyorum ben de izliycem bundan sonra. Varsa öneri alabilirim.
Ben çok korkuyorum ama izlemekte istiyorum daha çok korkmak için psikopatim heralde
Dram sevenler de 7/24 depresyonda o zaman Nalaka yani.
Bundan bende sıkıldım.
Kendileri korkak pısırık olduğundan böyle diyorlar bence.
Psikolojik filmlere bayılırım ama korku bana yapay geliyor. İzlerken canım sıkılıyor
Alakası yok bende çok severim asıl sessizlerden aşk meşkcilerin cinnetinden korkucaksin..
Korku filmi severimde korkmuyorum ki hiç hem aşk dizileri izleyen ruh hastasıdır aşk mantık işimi yahu 😂
hsyır tabiki ysv jerkrsin kendi zevki
bende severim ayrıca
Ruh hastalığı olarak mı görülüyormuş, bunu öğrendiğim iyi oldu. Bilmiyordum..
Ben şahsımca görmüyorum herkesin açısı farklı dır
Ruh hastası gibi gelmiyor ama asssla izlemem
ben pek sevmem :) tercih meselesi :)
Türkiye’de her şey yanlış anlaşılıyor zaten
Evet ruh hastasısınız jsjsjsj
Çok severim özellikle de yerli korku filmlerini
Ven severek izliyorum ama piskopata baglamiyorum
kim yaftaliyorsa kendisi komik
Çünkü öyle 🤣
Alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?