Dublajdan nefret ediyorum, o hissi, duyguyu tam geçiremiyor bana. O yüzden tercihim hep altyazı oluyor. Ara ara izlerken yemek yiyorsam takip etmekte zorlanmamak adına dublaj açıyorum kısa süreliğine sadece.
Anlıyorum genelde İngilizcesi ama eğer böyle anlamadığım yerler olursa da kafamda belli bir şekilde biçim alıyor zaten ya dublaj izliyorum ya da anlıyorum zaten altyazı pek kullanmıyorum
teşekkür ederim
Kendi adıma filmlerin alt yazılı izlenmesi taraftarıyım. İnsanların gerçek seslerini duymak bana göre filmin içine girmek demek. Seslendirme, o an ki duyguyu veremiyor.
Heee bazı filmlerde güzel oluyor 😁😂😂😂
Hangilerinde 😂😂
Söyleyemem hesabım kapanır 😂😂
artı kaç oluyor bu filmler ismi bile hesap kapatıyorsa 😂😂
İstersen paylaşayım bir örnek 😁😂😂
yok şimdi boşuna hesabından olma 😅😂
Cevap
17Cevap
evet tercihim her zaman alt yazılıdir
Asıl dublajlı çok kötü filmin kalitesini çok düiürüyor. Altyazıya alıştığınız zaman zaten asla dublaj izleyemezsiniz
Evet izlerim. Önceliğim dublajlı olması ama çok merak ettiğim izlemek istediğim bir filmse alt yazılı da izlerim.
Dublajlı izlemek leş türkçe altyazılı izleyip oyuncuların gerçek seslerini duymak aksanlarını duymak daha güzel daha keyifli
Evet, altyazılı izlemediğim zaman konsantre olamıyorum telefonla ilgileniyorum o yüzden altyazılı izliyorum genelde..
Altyazılı sevmiyorum ben. Yazıyı okusam sahne kaçıyor, sahneye odaklansam yazılar kaçıyor sjs
Dublaj candır 😃
Altyazılı izliyorum herşeyi. Dublajın hiçbir tadı yok adamların ağız hareketleriyle çıkan konuşmaların alakası yok çünkü.
Altyazı olmadan film izlenmez. Dublaj ne yahu diyenlerdenim.
Altyazılı izlerken sahne kaçırmıyorum.
ingilizce ise film altyazıya ihtiyacım yok zaten
diğer dillerde ise altyazı rahatsız etmez filmi kaçırmam
İzliyorum.. seviyorum da.. bence asıl altyazılı filmlerde duygu kaybı olmuyor. ses tonundan hissedebiliyorsun.
Altyazı izlerim. Oyuncuların ses tonlarını, duygularını daha güzel ve net hissedebiliyorum.
genelde alt yazılı izliyorum zaten seviyorum alt yazılı filmleri
İzlediğim dizinin Türkçe dublajlı izliyim bitireyim dedim yapamadım. Altyazılı filim candır.
Bana daha güzel daha hoş geliyor en azından Türkçemi daha çok geliştiriyorum.
Aksine Türkçe dublaj izleyemem. Bana aynı duyguyu yaşatmıyor. Dublaj oyunculuğu bitiriyor.
orjinal dilinde izlerim kore-danimarka-arjantin filmlerinide öyle
Bazen cümleler çok hızlı değişiyor. Öyle olunca izleyemiyorum. Bir de filmden biraz kopmama sebep oluyor ama işte, Türkçe dublaj olmayınca mecbur böyle izliyorum. :)
Aslında bunun da birkaç faydası var. Hem İngilizce öğrenmene yardımcı oluyor (tabi merakın varsa), hem de Türkçe dublajlarda kelimeler doğru yansıtılmıyor. Aslında orada başka bir şey diyor ama dublajdan dolayı başka bir şey aktarılıyor. Bu anlamda kötü işte. Sözleri doğru yansıtmıyorlar. Bu sebeple altyazı daha iyi oluyor.
Hep altyazılı izlerim hatta 2x olur hep (alışkanlık) Allah'tan hızlı okuyorum
Evet genellikle ingilizce izleyip İngilizce alt yazılı izliyorum
Izlerim ama alt yazısız olanları daha çok severim
Altyazılı çok özledim hala izlerim
Dublajdan daha iyi oluyor benim için.
Dublaj kötüyse altyazılı izlemeyi tercih ediyorum.
Evet hatta altyazı tercih ediyorum.
Evet tabikide kaçırdığımıda düşünmüyorum okadar.
Evet izlediklerim oldu
Alt yazı tercih ediyorum
Dublaj uğraştırmasin beni ihju
Evet severek izliyorumm
Genelde altyazı izliyorum.
Evet.
genelde evet alt yazılı izliyorum..
Dublaj izleyen kusura bakmayın da net çomardır
Evet
Evet izlerim.
𝐷𝑢𝑏𝑙𝑎𝑗𝑙ı 𝑖𝑧𝑙𝑖𝑦𝑜𝑟𝑢𝑚
Evet