Bu tek ata demirerin Osmanlı Cumhuriyeti filmi var. Atatürk hiç olmasaydı nolurdu'dan yola çıkılarak çekilmiş harika bi film... Belki bunun sebebi Atatürk kadar büyük bir lidere asla sahip olmamış olduğumuzdandır ama Avrupa ve diğer batı ülkelerinde bu tarz filmler çok fazla. Bizde niye yok. Olsa hangi dönemi konu edinirdi merak ettim.
Kimse gulmek istemiyor cunku. Tarihle ilgili komik bir film yapildigi zmn kaldiramiyorlar veya hemen aaa siz padisahlarla dalga gectiniz diyorlar. Komedi filmi yapilabilir ve evet gunumuzde hala osmanli olsaydi veya osmanli hic olmasaydi da selcuklu olsaydi veya osmanli dan birinin ingiliz prensesiyle evlenmesi ve bunun sonucunda neler olurdu gibi filmler yapilabilir ama bunu yapmaya g*t yok. Cunku biz tarihi overek yapmak zorundayiz varsayimlarla yapamayiz bu konu hassas gulemeyiz elestiremeyiz 🤷🏻♀️ Kore de bunun ornegi cok mesela ve bence oldukca guzel. Surekli ask filmi izlemekten bezduuk artik farkli seyler lazim.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle haklısın 👍 biraz fazla milliyetçilikten kaynaklı. Ve bu filmde bile Atatürk'ün çocukken ağaçtan düşerek ölmesi canlandırılmıştı. Bu bile çok eleştirildi. Gerisini sen düşün.
Milliyetcilik hepimizde var bence ama gulebilmeliyiz yaa. Surekli ciddi olmak guzel degil ki. Elestirelim tarihimizi, olmadi bu diyebilelim, bazen dalga gecelim ne olacak ki? Bizim tarihimiz sonucta gulebiliriz kimseyi kotu etmiyoruz. Hem farkli bir renk olusur film sektorunde diye dusunuyorum
Kesinlikle. Misal dinden örnek vereyim. Adamlar dizi çekip isayla dalga geçiyor. O kadar dindar kesime rağmen bunları yayınlıyorlar. Komedi hâline getiriyorlar ama biz en ufak bişey yapılsın cıngar çıkarıyoruz. Konu ne olursa olsun hiç bi önemi yok. Komedi malzemesi yapılması gereken başka şeyler de var diyorlar ve konu kapanıyor. Sanatın bence bi sınırı olmamalı.
Değeri bilinmeyen çok film var. Devrim Arabaları Unutursam fısılda Kelebeğin rüyası Unutma beni Sevmek zamanı Ağır roman Bunların daha çok ön olana çıkması gerekirdi.
Bilerek yok yapmaya izin vermezler aşk meşk flan hep hele diziler zengin erkek fakir kız olayı duş flan sahneleri ha Millet bi şey demese p*rno bile çeker koyar bunlar zaten ünlüler açıldıkça açıldı instada flan