Türkiye de neden filmler ve diziler çok kalitesiz son yıllarda çıkan diziler, filmler çok çok kalitesiz ya da insanların gözüne zorla sokulan filmler türkiye de ödül alırken dünya da en berbat IMBD puanını alıyor, Türkiye de bile Yabancı Sinema Türk Sinemalarından çok çok daha fazla izleniyor ben bile Türk Sineması Filmlerini hiç izlemiyorum desem doğrudur..Rıfat ILGAZIN Ölümsüz Eserinin Öldüğü Gün
Şimdi türk filmleri dendiğinde akla hemen muhtemel konular gelebiliyor. Bunlar klişelenmiş ama her seferinde bunları izleyen dar kafalı bir kitle olduğu için yerli ve vizyonsuz yapımcılarımız en kolay yolu tercih ediyor "nasıl olsa izliyorlar" kafasında olmalarını sağlayan hem bahsettiğim izleyici kitlesi hemde şu an ki yerli dizi ve film sektörünün çöplüğe dönmesine neden olan bir yönetime ve bakış açısına sahip olmalarıdır. Türk sinemasının zirvesi komedi de kemal sunal ise dipi recep ivedik'tir.
Komedi anlayışı yeşilçam da herkese hitap eden bir mizahı varken günümüzde küfür ve os*ruktan ibaret oldu.
Yeşilçam'daki aşklar anlatılmaz izlenir derim fakat şu an ne anlatırım ne izlenir derim, zengin fakir ilişkisi, geçici bir süre sahte ilişki taklidi ile anlaşan ama sonu evlilik bitenler.
Bir de karakterler de hep aynı hiç değişmiyor, kaslı sektör sahibi zengin adamın evladı, sakar ve iphone kullanan fakir kızlar, komedi de kötü adam hep bir mafya belası veya zenginler olur.
Dram ise bolca var ama nasıl var? komedi oyuncularımızı bile ağlattırıyorlar.
Zaten çok fazla iyi oyuncumuz yok olanları da maymun ediyorlar mesela haluk bilginer kariyerini nicolas cage gibi sürdürüyor, her yapıma da evet denmez ki nereden nereye avrupa da ödül alan isim 9 kere leyla adında belki de kariyerinin en berbat işini çıkarmış oldu demet akbağ'a da yazık oldu şimdi o da dizi çukuruna düşmüş.
Valla bunlara maruz kalacağıma yabancı filmleri izlerim.
kardeşim öyle güzel özetledin ki okurken okuyasım geldi neden kalitesiz film yapıldığının en güzel nedeni, birde kötü filmlerin de hala piyasa da olup çok izlendiği ise kalitesiz izleyici grubundan kaynaklanıyor, beni en çok üzen çok başarılı oyuncuların konusu ve sanatı kötü olan filmler de yer almasıdır, ve son olarak görselde de paylaştığım gibi Rıfat ILGAZ ın Ölümsüz Eseri Olan Hababam Sınıfı nın Öldüğü Gün, Hababam Sınıfı Yenidenle bitmiştir
İsmi dışında benzer hiçbir yanı yok zaten eski filmlerin adı altında yeni film çekmek efsane yapıma, rahmetli oyuncularına, çalışanlarına şu an da keyifle izlediğimiz tüm o eski filmlerin üzerinde emeği geçen herkese yapılan bir saygısızlıktır!
Bunlar demez abi orjinal hikayesi olan orjinal bir film hazırlamak yerine ki ben bunu yapabileceklerine inanmıyorum hazıra konmayı tercih ediyorlar. Dizi ve film sektörümüzde gelişen tek bir şey var, o da kopyalama hızıdır. Yayınladıklari tüm o dizilerin yabancı dizilerin uyarlaması olduğu bunun göstergesidir.
izleyici kalitesi mi :) ne yani sen şimdi kabahati sadece izleyici de buldun elbet de izleyici kalitesi diye bir şey var orası doğru ama senin kaç filmin dünya da ödül aldı parmakla çok rahat sayılır, ben sanatdan bahsediyorum. türkler filmlerinde kalitesiz olmalarının en büyük sebebi gerçekten de hak eden filmleri ve oyuncuları bir defter de silmeleridir türkiye de insanların gözüne zorla sokulan kıçını sallayan yapımcı manitalarına sen sanatçımı diyorsun :)
Ödül alan filmler var elbette ama neden arkası gelmedi dersen, askerî darbeler ve bilinçli bir şekilde uygulanan sansür ve 1980'lerde devreye sokulan 3 F ( Fuhuş, Faiz, Futbol ) stratejisi ve üstüne bir de arabesk kültürünü ekleyelim.
Türk Sineması çöküyorda kimse farkında değil ekonomik olarak değil sanat olarak oldukça çöktü, en düşük IMDB puanlarında Türkiye baya bir rekor kırdı :)
iyi olan filmler bir defter de silindi final yapıldı insanlar üzüldü, ama insanların gözüne zorla sokulan filmler hala ayakda türk tarihinin ikinci faciası acunun exxeni oldu :)