En sevdiğim filmler ve süreleri;
Yüzüklerin Efendisi 3+
Godfather serisi 3+
İyi Kötü ve Çirkin 3 +
3 saat üstü filmler hep başyapıt oluyor 😄

Demin art arda 2 film izledim.
Birinci film I * Mother biraz saçmaydı.
Bilimkurgu. İnsan ırkının insanlar tarafından yok edilip tüm insan ırkının kaderi bir robota bırakılmış. Dünyada yaşayan hiç insan yok güya. Bir laboratuvar kurmuşlar. 63 bin insan embriyosu dondurulmuş halde bulunuyor. Yine bilmem kaç milyon doz sperm ve yumurtada var. Robot bunların içinden rastgele olanı seçip yapay rahme atıyor. Orada bebek gelişiyor. Sonra yapay zar içindeki bebek dünyaya gelip robot tarafından büyütülüp robot gibi eğitilerek ahlaklı olması, bilgili olması isteniyor. Yani var olan hali hazırdaki insan ırkı hatalı robot eliyle biraz da böyle Platonvari bir ahlak anlayışıyla yani idealardaki gibi bir ahlak anlayışıyla insan ırkını yeniden yapmaya çalıştırıyorlar. Herkes bilgili, zeki, güçlü, sağlıklı, iyi ahlaklı, kendini başkaları için feda edecek bir ahlaka sahip olmalı. Asla insan doğasındaki hırs, ihtiras gibi yani nefs falan olmamalı. Robot nedense hep dişi bebek seçmiş. Sanki ahlaklı olmak, bilgili olmak sadece kadınların görevi. Oradaki kız bebeği anlattığım şekilde büyütüyor. Doğacak kardeşlerine iyi bir abla olup onları büyütsün diye yaşama şansı veriyor. Kıza büyüyünceye kadar dışarısı zararlı salgın hastalık var. Burası güvenli. Burada yiyip içiyoruz. Bilgili bir abla olacaksın falan diye kandırıyor. Sonra bir fare giriyor laboratuvara fare kabloları kemirdiği için elektrikler savunma sistemi devre dışı kalıyor. Kız merakına yenik düşüp ne oluyor diye bakmaya gidiyor. Fare olduğunu görüyor. Fareyi cam bir şeye kapatıp "ANNE" adını verdiği robota gösteriyor. Robot da bu zararlı olabilir deyip Hiç kızı s1klemeden fırında fareyi yakıyor. Sonra o laboratuvara bir kadın yardım istemeye kasıtsızca geliyor. Kız korksa da merakına yenik düşüp robottan gizli laboratuvara alıyor. Robot kadını tedavi etmeye kalkıyor. Ama gelen yaralı kadın robottan korkuyor. Droid dediği kötü robotların tüm insan ırkını, bebekler de dahil olarak yaktığını, öldürdüğünü söylüyor. Kız başka inanmıyor. Git araştır diyor. Kızın da dışarıya olan merakı baskın gelip araştırıyor ve sonucunda görüyoruz ki gelen kadın haklı. Anne dediği robot da onlardanmış. Hatta "İYİ" olarak tanımladığı ahlak anlayışına, karaktere uymayan bebekleri de fırında yaktığını kız kendisi görüyor. Gelen yaralı kadın iyileşince yeni doğan bebeği de alıp kaçma planı yapılırken robota yakalanıyorlar. Güç bela laboratuvardan kaçan kız ve yaralı kadın bir yerlere saklanıyorlar falan. Kız da kendisi gibi başka insanların var olduğu yerlere gitmek istiyor. Kadın uzun zaman önce robotlardan kaçan insanların madenlerde robotlardan saklandığını söylüyor. İnsan portreleri çizmiş kız da görüyor bunları. Beni oraya götür başka insanları tanımak istiyorum diyor. Halbuki yaralı kadın zaten oradan kaçmış. Kaçma sebebi kıtlık ve insanlar arasındaki yamyamlık faaliyetleri. Ama yaralı kadının da yalnızlık canına tak etmiş bunu bulunca kendi saklandığı yere bu kızı götürmek için başka insanlar da var diye laboratuvardan çıkartıyor kızı. Ama kızımız gerçek, robotların ve insanların mahvettiği dünyayı bilmiyor. Olay olmadan önceki yıllara ait tv programları izliyor 1990-2000'li yılların başına ait tv programlarını izleyerek büyüyor. Dünyayı da öyle zannediyor. Laboratuvarın o korunmalı ve bir eli yağda bir eli balda olan ortamından çıkınca tekrar laboratuvardan dönüyor. Kardeşim dediği yeni doğan bebeği almak için tabi. Ama robot vermek istemiyor bebeği. Sen daha sınavları geçemedin. İyi bir abla olamazsın diye. Kız sonra ona sen zayıf olanları yakıyorsun öldürüyorsun kendi çocuklarını öldürüyorsun diyor. Robotta bu olmak zorunda falan diyor. Sonra kız robota ben de zayıftım diyor. Robotta sen zayıf değildin diyor. Kız da o zaman bana bir fırsat ver anne diyor robota. Robot da tamam al sen yetiştir tüm kardeşlerini diyerek 63 bin embriyoyu ona bırakıp kapatıyor. Meğersem tüm dünyadaki robotları falan o kontrol ediyormuş. Dünyadaki insanları öldürerek iklim krizini çözüp dünyaya yeniden yeşillendirip, yağmurun yağmasını sağlayacak, dünyayı mahveden insan özelliklerinden arındırılmış robotlaştırılmış bir insan ırkı yaratmak istiyorlar. Bunu yapacak olan da kadınlar. Önce kadın belli başlı bir ahlak ve kafa yapısına uygun yetiştirilmesi lazımmış. Ben filmi sevmedim. İnsan iyisiyle kötüsüyle bir bütündür. Biz dünyanın anasını ağlatıyoruz. Hırslıyız ama bu bizim insanlığımızın bir parçası.
2. İzlediğim film gerçek bir hikayeye dayanan polisiye bir filmdi. Adı Yalan Şehri. Johnny Depp oynuyor. Film 2Pac cinyetini de içine alan bir dizi cinayeti, Los Angeles Polis Teşkilatının nasıl suç çeteleriyle iş birliği yapıp, masum inanları para için öldürüp hayatlarını kararttıklarını bunu da polis kimliği altında nasıl yaptıklarını gösteriyor. Bir dedektif bunları ortaya çıkartmak için 1990 yılından 2015 yılına kadar uğraşmış. Kanıtlar deliller sunmuş mahkemeye ama işin ucu tüm polis teşkilatına emniyet amirlerine, müdürlerine gittiği için savcılar bunu örtmek zorunda kalıyor. Dedektifi itibarsızlaştırarak bunun dediklerine inanmayın bu zaten kafayı üşütmüş biri diyorlar. Olay gerçek bir hikaye olay sonundaki gerçek suçların davalarının nasıl sonuçlandığını çaldıkları paraların kaç para olduğunu anlatıyorlar. Hemi de isim vere vere. Bizde de böyle filmler şart. Adalete yönelik güzel eleştiriler var. izleyin.
İzlerim sağolun 😄
Filmin konusu ve akıcılığına bağlı bence.
Eğer film izlenmeye başladıktan sonra daha da merak uyandırıp sonra ki sahnelerde neler olacak acaba buradaki adam ölecek mi ya da bu insanı kim kurtaracak gibisine daha da merak uyandıran sahneleri bulunuyorsa o film izlenir. Bir ara Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat ağacı filmini izlemeye karar vermiştim. Ama pek sarmayacağını düşündüğüm için sonradan vazgeçtim.
Cevap
34Cevap
akıcı bir filmse evet yoksa drama falansa bayılırım filmin başında sıkıntıdan
Uzun film deyince aklıma bu geldi belki ilgini çekebilir
“Ambiancé - 720 saat (30 Gün) 2020İsveçli yönetmen Andres Weberg, rekor kitaplarına girecek filmi için çekimlere devam ediyor. Toplam 720 saat olan Ambiance isimli film, 2020 yılında vizyona girecek. Film, 2020'de yayınlanmadan önce 2016'da, 7 saat 20 dakikalık bir fragman yayımlandı. İki yıl önce 10 günlük uzunluğu ile bu rekoru elinde bulunduran, Modern Times Forever filmini tahtından edecek olan Ambiance, uzay ve zamanın gerçeküstü bir yolculuğunu konu ediniyor. “#alıntı
🙄 sağol soru fikri için 🤗
Rica ederim😉
Filmin süresinden çok konusu önemli. İsterse Yüzüklerin efendisi gibi 3 CD olsun :D
Bu arada ben daha önce izlediğim bir filmi arıyorum da yardımcı olabilir misin?
Siyahi bir ps oyuncusu evine gelen bir oyunu oynuyor ve büyük şeyler yapıyor sonra yaptıklarının gerçek olduğunu görüyor aslında bir adamın ensesine takılmış bir çiple adamı kontrol ediyor. Yaptığı soygunu haberlerde görünce olayları anlamaya başlıyor ve sonra oyunda kontrol ettiği adamı evine getiriyor ve ensesindeki çipi çıkarıyor falan.
Bu filmin adında da gamer vardı ama tam hatırlayamadım. İnternette de bulamadım.
The Gamer (Oyuncu) değil.
Merhaba...
Uzun filmleri izlemeyi çok severim.
Zaten bir filme başladığım anda itibaren 20 30 dakikada sıkılmıyorsam eğer, o filmin bitmesini istemiyorum.
Soluksuz izlemek istiyorum.
Zamanın nasıl geçtiği belli olmuyor, filme kaptırıyorum kendimi.
İki tane var, sevdiğim.
Titanik ve Yıldızlararası. İkisi de 3 saatin üstünde yapımlar. Bunlar harici bu kadar uzun film izlemem. Tabi bu ikisi kalitesinde olursa orası ayrı.
Yıldızlararası 3 saatı geçmiyordu gibi 🤔
Titanik zaten efsane...
Merhaba,
Anlamlı olduktan sonra ne kadar sürdüğü benim için önemli değil hatta bitmesini hiç istemediğim filmler bile olmuştur..
Esen kalınız...🍃
05.09.21/00:53
Baba filmi serisini uzunluğundan dolayı hep ertelemistim, ya da yarıda bırakmıştım 🙂 Ama, en sonunda ya sabır dedim ve izledim 🙂 Sevdim
Bir zahmet 😄
Filim sürükleyici ise severim 😄 ama sırf uzatmak için uzarsa keyifsiz biter.
Bu foto bir filme aitse isim versene?
Dünyanın en iyi filmine ait 😌
Yani severim ama evde izlersem. Yayılıp izlemek daha çekilir oluyor. 3 saat dimdik koltukta oturmaktan hoşlanmıyorum. O yüzden lotr hiçbir filmini sinemada gidip izlemedim. :)
Sinemada tadı başka ama 😄
Öyle ama çekemem 3 saat
Aaaa nie et yemiyossss 😌

Aklıma şu geldi 😄
😂😂😂😂
Severiz de resmi görünce Bi tırstım reis yapma böyle şeyler 😂😂
😄 o bizim kardeşimiz jsjsj
O uzun iş ben hepsini izledim 😄 jsjsj
Sonda savaştılar falan gözüm yoruldu efekten sjsj 😄
Yok ya en fazla 2 saat yeterli benim için ama filmin 2 saat ve atlına sığmayacak kadar derin bir hikayesi olma sebebiyle film uzunsa ve bu iyi işleniyorsa severim
Yalnız izlemeliyim öyle olduğunda. Diğer türlü biri ile izlemek dikkat dağınıklığına sebep oluyor ben de
40-45 dakikada bir durdurur evde dolanır tekrar devam ederim daralıyorum ben😂
Severim ama süreyi uzatmak için işin bokunu çıkaran filmleri hiç hazetmem.
Normalde sevmem ama en kaliteli filmler de genelde o sürelerde oluyor
yüzüklerin efendisi, hobbit, Harry Potter gibi kült filmleri hiç sıkılmadan izlerim
Konusu ve oyunculuklar başarılıysa sonuna kadar pür dikkat izleyebilirim.
Bir zamanlar hollywood da yı hala izleyemedim gözümde o kadar büyüdü ki her seferinde
Yerli dizilerin her bölümü bir film gibi olmuş zaten, alıştık 😅
Film dediğin maksimum 2 saat sürmeli ondan sonrası bayıyor
Pek sevmem. Zaten film izlerken çabuk sıkılan bir insanım 😃
Konusu beni sarmışsa izlemekten keyif duyarım
Sevmiyorum dinlene dinlene izlemek zorunda kaliyorum. Yuzuklerin efendisini hic tamamen izleyemedim mesela
Quentin Tarantino abimizde sağ olsun 2.5-3 saat ekrana kitliyor bizi😬
gone with the wind izlemişliğim var 222 daikka
lotr'den daha uzun
Uzun filmleri seviyorum ama korku sevmem çok anlamsiz ve saçma geliyor bana😀😀
güzel bi imbdsi yoksa ya da coookk hatrı sayılır bi arkadası önermediyse 3 saatlik filmi kimse izlemez
Filmin sürükleyiciliğine balı bir durum.
Severim tabi akıcı olursa izlerim
Sürükleyici anlamlı saçma olmadıktan sonra severim
Belgesel tarzı , bibliyografi filmlerini severim.
Godfather hariç sevmem.
Evet severim sürükleyici ise
Film mükemmel değilse bayar
Evet çok severim korku da olsa bir başka severim.
Vaktim varsa uzun izlemeyi tercih ederim
Film ne kadar uzunsa senaryo o kadar zengindir
Ay hayır çok sıkılırım jsjs
Bayılırım birde serisi varsa
Zaten 2 saat altı filmler genelde sıradan filmler
Yüzüklerin efendisi gibiyse severim 🧐
Çok sıkılırım Gandalfçım.
Filmin konusuna göre değişir.
Kaliteli ve sıkmayan bir filmde severim tabi
Kısa uzun fark etmez kaliteli filmleri severim
Sürükleyici ise severim
Maximum en fazla 3 saat izlerim yoksa sıkar beni