Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Dostum ne bu duyar boyle be. Yasadigin ulke sanki norvec mk. Ulkende hergun kadin olduruluyor. Cinayet isleniyor zaten. Ha diceksin bu diziler yuzunden. Bu diziler hic bisey sen birde avrupa amerika dizilerini gor. Ve ustelik amerikada gir silahciya keles al bixi al kanas al. Ama siddet bu denli yok. Unutma siddet filmleri zaten gunumuzde yasanilan olaylardan esinlenir. İllegale yatkin kisilere bak bu yola girersen sevdiklerin olur mesaji verilir. Ve her filmde ki illegal liderlere. Hep pismanlik duygusu verilir. Denilen laf artik birakamayiz cikmak istesek bizi yok ederler. Yani aslinda siddetten uzak tutmaktir. . Kimse filmde adam olduruyorlar diye adam oldurmez. Sen cocugunu iyi egit bisey olmaz. Egitimsiz cahil insanlar siddete megillidir. Bu yuzden ulkemizde siddet olaylari fazla. Avrupada birine sen niye sinirleniyon dedin mi tartismada hayir ne sinirlenmesi yok oyle bisey derler. Cunku onlarda bagirmak sinirlenmekte cahil insan belirtisidir. Ki gercekten oyle kulturlu bilgili kendini ifade edebilen birj sesini yukseltmez.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diziler & Filmler konusunda 364 cevap paylaştı. Abi mafya dizisi çünkü bahsi geçen dizi. Bir mafya ailesinin ve çevresinde yer alan aynı camianın insanlarının çiçek dağıtmasını bekleyemeyiz ki. Bu dünyanın her yerinde böyle.
https://www.youtube.com/embed/qCYiFQUhXAI
Misal, Sopranos dizisinden Tony. Al, buyur:Edhoyu mumla aratır, en azından bizimkilerin oyunculuklar leş de bu kadar etkileyici olmuyor. Şiddetinden ziyade saçmalıklarına değinmek lazım bizim dizilerin, Edho bilgisayar oyunu gibi, tek farkı sonu gelmiyor, her bölüm sonu canavarı bir sonraki bölüm canavarının cutscene verilerek öldürülüyor, ertesi hafta yeni düşmanla kaldıkları yerden devam. Nerden tutsan saçmalık zaten.
Osman Sınav'ın Kurtlar Vadisi serisi daha kanlıdır, ama gerçekten iyidir, ilk hali elbette, sornası saçmalıktı. Ben racon kesmiyorum, domates (*) kesiyorum sahnesi mesela.
Ama senin dediğine gelince, nihayetinde mafya bu, kötülüklerle bezeli bir dünyada hayatta kalmak için o dünya kadar kötü olman lazım.
aa
Cem Yılmaz'ın bir gösterisinden alıntı yapayım hatırladığım kadarı ile, "Adam uyuşturucu kaçırıyor, o kadar beyefendi ve o kadar güzel Türkçe konuşuyor ki, ona özeniyorsun." Bu da aynı hesap, mafya dediğin vahşeti zanaat edinmiş insan.
Sorun dizilerde değil, sorun bu dizileri onca uyarıya rağmen çoluğuna çocuğuna izleten ebeveynler. Sorun bu insanların silah kaçakçısı olduğu gerçeğine rağmen vatanı milleti kurtarıyormuş gibi lanse edilmesine izin veren yetkililer.
Suicide Squad'ın isminin İntihar Timi olarak çevrilmesine müsade etmeyen Türkiye'nin bu saçmalığa müsade etmesi ayrı dramdır. Ne diyelim, belki bir gün düzgün çekerler, izleriz.10 Yorumla
Sürekli güçlü, paralı, silahlı adamların “büyük” aşklarını ucuz bir şekilde bize pazarlamaya çalışan senaristlere sesleniyorum: senaryolarınız beş para etmez! siz bir toplumu farkında olmadan inşaa ediyorsunuz. Eğer bu sorumluluğu üzerinizde hissetmiyorsanız adi, paragöz ve aşağılıksınız.
Ne zaman bir diziye rastlasam, takım elbiseli bir adam bir kadını aşağılıyor, silah çekiyor. Kadınlar desen hep para ve entrika peşinde. Peki biz bu muyuz yani? bizi biz yapan başka değerleri yüceltmek çok mu zor? ya da bu konuları başka şekillerde işlemek?
Bugün sadece kadın cinayetlerini değil, şiddeti normalleştiren en büyük unsurlardan biri sizsiniz. Diğeri de size izin ve para verenler. Onların kim olduğunu herkes biliyor zaten.
Ben bu tarz dizileri izlemeyi bırakalı çok oldu. Siz hala izliyor musunuz?40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
19Cevap
Edho kadınları şiddeti korkunç bir sinsilik ve seytanilikle uygular. Aslinda orada genelde toplum şiddete alistirilir. Özelde ise kadınlar erkekleri en şeytani biçimde, erkekler ise kadınları en vicdansız biçimde yönetmeyi öğretilir, subliminal olarak. Sonra neden hayvanlar parçalanır, şiddet çoğalır? Gönülden şefkat gözyaşları akmazsa, Gözlerden kahır gözyaşları akar. Kadin herşeyden önce sefkattir, Şefkat aslında muazzam bir kuvvettir. Kadinlarin acımasız ve hain olduğu toplumlarda merhamet tükenir. Naiflik. Cennettir.
10 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu biraz arz talep meselesi. Medya aslında bu konuda 4. güç diyebiliriz. Her ülke de hemen hemen bu var. Gergin halkın görsel duygularını gidermek için böyle diziler ve filmler çıkıyor.
Ne kadar egemen söylemi kitle iletişim araç sahipleri belirlese de herkese aynı düşünceleri aşılamıyorlar. Her kesmin ihtiyacını gidermek için böyle dizilere izin veriliyor. Aslında bunun denetiminin olması gerek ve bu bizim ülkemizde olmuyor.
Şöyle örnek verelim son yıllarda hiçbir kanalın kapanma cezası aldığını gördün mü?10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🦇🍀
Türk Dizi Sektörü Özetle
- Kaba dayılar.
- Silah sahneleri (ama kimse ölmüyor nasılsa).
- Şiddet.
- Dram.
- Zengin kız fakir oğlan.
- Klasik klişe yaz aşkları.
- Bekaret/taciz/tecavüz/psikoloji.
- Holding sahibi zengin adam.
- Sahte aşklar/kumalar.
Neden
İzleyici böyle kalitesiz içerikleri seviyor reyting rekoru kıranlar bunlar, yazık. Ve acı , acı olan ney biliyor musun bunların toplum bünyesinde fark ettirmeden empoze ediliyor oluşu.
10 Yorumla
+1 yılHadi şiddet içerikli olur güzel öğüt verir onu da anlarım bu kadar silahların havada uçtuğı sürekli eş değiştiren ya da kuma getiren sadece kadınların öldüğü adamların ebediyen yaşadığı saçma sapan konusuz fikirsiz diziler izleyenlere saygım var mı var ama asla izlemiyorum
30 YorumlaÜlkede şiddetin bu kadar fazla olmasında bu dizilerin de kesinlikle büyük bir rolü var. Bu dizilerdeki karakterlere özenen yüzlerce beyinsiz var maalesef. Zaten Türkiyede dizi anlayışı ya zengin oğlan, fakir kız ya da böyle silahlar, sinek öldürür gibi insan öldüren mafya babaları falan filan.
27 Yorumla- +1 yıl
Ne alakasi var mk. İyi salih amel filmleri koysunlarda toplum hoca mi olacak. Hala sacma cahil dusuncedesiniz. Ulkedeki siddet egitimsizlikten dostum. Amerika avrupa dizilerine bak siddete. En basitinden testere serisi. Fark ne biliyon mu bizim ulkede millet egitimi meslek icin alir. Para kazanmak icin. Ama avrupada adam markete bakacaktir yinede okulunu okur sirf egitimli kulturlu olmak icin.
- +1 yıl
Alakası var mk. Şiddet sadece burada olmuyor Avrupa ve Amerika cennet değil. Haklısın şiddet eğitimsizlikten kaynaklanır ama diziler de yangına körükle gidiyor. Misal, "13 reasons why" dizisini izleyip arkasında kasetler bırakarak intihar eden bir çocuk vardı. Bunun gibi olaylar çok var. Dizilerdeki karakterlere özenen ve onlar gibi olmak isteyen çok insan var. İnsanın kendisine ve aldığı eğitime de bağlı bir şey ama zayıf iradeli insanlar dizilerin etkisine kapılıyor işte
- +1 yıl
İşte sen o dizilerde/filmlerde çekilen acıyı görüyorsun ama herkes onu görmüyor. Sen cinayet işleyenin ailesinin vs. ne kadar üzüldüğünü görüyorsun ama başkası özellikle de 13-14 yaşlı ergen çocuklar birinin insan öldürdükten sonra yolda kabadayı kabadayı yürüdüğüne ve arkadan gelen gaz veren şarkıya odaklanıyorlar ve "vay be ne kadar havalı" diyorlar. Onlara hayran oluyorlar. Bak yine Avrupa ve Amerikada şiddet yok demişsin ama bu yanlış. Amerikada kaç defa kendi okuluna silahlı saldırı yapan çocuk haberleri gördük, psikopatlar her yerde vardır. Aileden alınan eğitim çok önemli ama eğitim sadece aile içinde değildir bir de çevre etkisi vardır. Aile iyi bir eğitim vermişse o insanı kimse bozamaz lafı da yanlış çünkü bozulan bozuluyor, bizzat şahidim. Diziler/filmler/oyunlar hatta çizgi filmler bile birini etkileye bilir, iyi yönde ve ya kötü yönde.
- +1 yıl
Senaryoyu yönetmen yazmıyor senarist yazıyor. d konu yönetmen veya oyuncular değil onlar zaten işlerini biliyorlar hep aynı tarz diziler çünkü izleyici anca onu istiyor neyse dediğim gibi konu senarist/yönetmen/oyuncu değil konu ben de değilim çünkü psikolojim yeterince güçlü, saçma salak dizilerin etkisi altına düşmem ama öyle insanlar var işte bu bir gerçek. Dizi dediğim de sadece silahlı diziler falan değil aşk konulu diziler de buna örnek. Baş role yakışıklı, uzun boylu erkek ve güzel, salak kız koyuyorlar izleyenlerin de bazıları özeniyor işte. Var böyle mal insanlar. Ayrıca cahil değilsen anlarsın demişsin, belki de cahilim bilmiyorum ama benim düşüncem böyle. Sana da saygılar.
+1 yılBu tip dizilerdeki yalnızca şiddet değil ki, şu görüntüdeki başrolün en bilindik özelliği nedir? Sırf fragmanlardan gördüğüm kadarıyla kadın düşkünü olduğunu biliyorum. Edepten, ahlaktan yoksun yaşamları süsleyip izlettiriyorlar. Topluma bu tip yapımların verdiği zararı hiçbir şey vermedi bu güne dek.
20 Yorumla
+1 yılDizileri eleştirmeye bir girersem akiama kadar konuşuyorum. Bunları neden ısrarla izleyiciye sunuyoruz. O çok nadir kaliteli yapımlardan neden daha fazla yok. Neden kaliteli diziler çabucak bitiyor? İzleyici de bunları izlemeyi tercih ediyor ki. Anlamıyorum.
20 Yorumla
+1 yılBen çok şiddet içerikli filmlere ve dizilere karşıyım. Toplumumuz çok etkileniyor. Bunların yayından kalkması gerekiyor. Bence çok sakıncalı diziler.
Genellikle aile hayatını konu alan diziler olursa çok daha iyi olur. Ben hep böyle düşünüyorum.20 YorumlaŞiddeti boş ver de tecavüzler ahlaksızlıklar normalleştiriliyor aşkı memnu yasak aşk afilli aşk bilmem ne aşk yasak elma gibi saçma sapan bir ton dizi var kadına şiddeti meşrulaştırıp tecavüzü tacizi normalleştiren
20 Yorumlaİyi de mafya dizisi o. Türü onu gerektiriyor. O dizideki şiddet sahneleri değil ama kadına, çocuğa şiddet sahneleri içeren diziler daha çok can sıkıcı.
20 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 365 cevap paylaştı. Her ülkede ilgi çekiyor ama özellikle Türkiye'de çok daha fazla.
Bu ülkenin zeka seviyesini gösteriyor.
Bi tane adam akıllı zeka konulu bir dizi yok.20 YorumlaTürkiyede zaten iki çeşit dizi tipi var biri aşk dizileri klasik zengin oğlan fakir kız diğeri de mafyacılık kadına şiddet vb diziler
30 Yorumla
+1 yılTürkiye de en çok tutulan dizileri düşünürsek halk şiddet içeriklerini seviyor demek ki. Arka sokaklar Kurtlar vadisi Çukur gibi diziler yani
30 Yorumla
+1 yılTürklerin içlerinde bastırmış oldukları şiddt duyguları var. Ve bu yüzdende bu tarz yapımlar zevk veriyor. Bu yüzden çok izleniyor bence
30 Yorumla
+1 yıl• Bazı Türk dizileri değil, tüm Türk dizileri şiddet içerikli. Nedeni ise senaristlerin şiddet ile tecavüzle reyting kazanacağını sanması.
30 Yorumlamaalesef ülkemizde kültür yozlaşması sonucu bu tiplerin daha geçer akçe olduğu algısından dolayı heralde
herkes polat alemdarr vs olmak istiyor20 Yorumla
+1 yılArz talep meselesi. İnsanımız bu tür şiddet içerikli ve mafyavari dizileri daha çok seviyor. Örnek: Kurtlar Vadisi, Çukur.
20 Yorumla
+1 yıltoplum neye meyilliyse neleri seviyorsa ona göre diziler daha çok halk eğer sanata bilime önem verse o yönde diziler çıkardı
20 YorumlaDaha ben bu dizide mantıklı bir olaya rastlayamadım diyebilirim
10 YorumlaCunku boyle diziler guc sevdalisi fazla iqsu olmayan bazi kesim icin oldukca cekici
20 Yorumla
+1 yılMantık aranmadığı için film gibi hayatlar yaşıyoruz.
20 Yorumla
+1 yıldemek ki izleyici böyle dizileri seviyor ki çekiyorlar
10 YorumlaDüşününce hepsi seri katil aslında ve bu normal bir şey gibi yansıtılıyor.
20 Yorumla
+1 yılsinemanın özü şiddet aşk ve tesadüfler üzerine kuruludur.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar aksiyon seviyor şiddet eğilimli o kadar çok kişi var ki ilgilerini çekiyor
20 YorumlaArz talep meselesi insanlar şiddetten besleniyor bu ülkede.
20 Yorumla
+1 yılToplumu yozlaştırmaktan baska bir ise yaramıyorlar..
10 YorumlaMaalesef tek onu izleyebiliyorlar başka bişi izlenmiyoki ülkemizde
20 YorumlaCunku erkekler o dizileri daha cok seviyo kumandayada daha cok erkekler hukmettigi icin daha cok izleniyo. Cukur icerde carpisma ramo edho k. vadisi falan
20 YorumlaDaha çok tutulduğu için
20 YorumlaToplumu bunla narkozlamak için
20 Yorumla
+1 yılŞu dizileri çekerek çocukları da şiddete özendiriyorlar.
27 Yorumla- +1 yıl
babaları da şiddet seviyor özendirilmese ne olacak bu diziler yokken sanki ülke barış ülkesi miydi
- +1 yıl
Hiçbir zaman barış ülkesi değildi ama, bu diziler çıktıktan sonra ne kadar arttığını hepimiz çok iyi gördük.
- +1 yıl
bence tam tersi azaldı
- +1 yıl
eskiden şiddete meyilliler bizzat gerçeğini yapıyorlardı şimdi filmler diziler sayesinde hayal dünyasında yaşıyorlar gerçeğe dökmüyorlar fazla
- +1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum ya. Gençler falan iyice bozuldu son bir kaç yıldır.
- +1 yıl
eski gençleri araştır bir de neler yapıyolarmış ya da yaşlıların gençlikteki kavgalarını bir dinle
Diziler & Filmler konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bizim ülkede izlenmek istiyorsan ya mafya dizisi çekeceksin ya da aşk dizisi. Sebebi bu.
10 YorumlaTürk dizileri. Komedi romantik mafya sokak serserilerj başka konu yok Türkiye de film sektörü yok
20 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 1,6b cevap paylaştı.
u +1 yılİyi de bu sadece türk dizilerinde yok ki
30 Yorumla Halkımızın ilgisini böyle boş diziler çekiyor
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıldizileri araplara satıyorlar çünkü
araplar seviyor böyle dizileri30 Yorumlakendimizde şiddete meyilli bir toplum olduğumuzdan
20 Yorumla
+1 yılTvlere uzağım. Hiç izlemem.
10 Yorumla
+1 yılKaostan beslendigimiz icin
20 Yorumla
+1 yılTürk milletini anlatan EN belirgin özellik şiddet
20 YorumlaTürk kültürü bu seviyor millet izleniyo
20 Yorumla
+1 yılTürk halkı şiddeti seviyor.
20 Yorumla
+1 yılÇünkü başka konu bulamıyorlar
20 Yorumla
+1 yılHepsi öyle. Komedi dizileri de dahil.
10 Yorumla
+1 yılTürklerin aksiyon anlayışı bu
10 Yorumla
+1 yılhiç sorma sevmiyorum zaten ahahah
10 YorumlaSuudi Bae İsrail tarafından finans e çogu
20 Yorumla
+1 yılMarifet sanıyorlar da ondan
20 Yorumla
+1 yılBide çocuklarda bakiyo
30 Yorumla
+1 yılGördüklerini yansıtıyorlar herhalde
10 Yorumla