Apayrı bir asaletleri var Elflerin. Mantıklılar, soğuk kanlılar, sadakatin vücut bulmuş hali hepsi. Cüceler biraz deli dolu. Ver eline baltayı, başka bir şeye gerek yok.
Özellikle Thranduil oyuncu seçimini yapan zatın ellerini öpmek lazım.
Bir yanda başları altın, mücevher sevdası yüzünden beladan kurtulmayan cüceler var.
Diğer yanda eşine bir gerdanlık yaptırmak için cücelere güvenen ve White Gems of Lasgalen'i (Lasgalen'in beyaz mücevherleri) teslim etmeyi göze alan bir Elf var. Evet, Hobbit serisinde izlediğiniz, ısrarla geri istediği, uğruna savaştığı mücevherler. Kaybettiği eşi için.
Kesinlikle. Erunun Elfler dünyaya üzerinde dolaşmaya başlayana kadar uyumakla cezalandırdığı bir ırktan bahsediyoruz sonuçta, o bile hadlerini bilsinler demiş :P
Elfler daha sosyete. Aristokrat kısım diyebilirim. Halka tepeden bakan, kendilerinden başka kimseyi beğenmeyen. Cüceler öyle mi? Ver kazmayı, baltayı eline sizin ölüme bile gelirler. Cüceler adam gibi adamlardır.
Hobbitlerin kendi halinde insanciklar kesinlikle zararlari yok faydalari da kapasitelerini zorlayan bir kac hobbitten ibaret ama irkcilik gibi olmasin uruk hailerin psikolojik destekle duzelecek gibi degiller 🤣
Neden olmasın hanımefendi. Özlerinde onlar da elf sonuçta. Güzel bir terapiyle belki de hem çok iyi kalpli hem de çok güçlü olabilirler.. Ama sen dışlarsan ben dışlarsam, özellikle şu “elf karılarının ayrı bi hastasıyım” diyen arkadaş dışlarsa onları topluma nasıl kazandıracağız ki. Bu işin temelinde eğitim yatar biliyorsunuz..
Yani denenebilir bence elf olduklari kadar orclar bunu da unutmamak lazim... hem elfler gibi her katagoride ustun bir irk varken neden uruk hailere bunca caba harcayip elflestirelim bilemedim ama😅
Düşünsenize, dünyaya gelmişsiniz ve birileri size başkalaşana kadar işkence yapmış. Sonra lanetlemiş sizi. Tek suçunuz doğmuş olmak.
Daha sonra birileri gelip sizi beğenmemiş, hor görmüş. Size kötü davranmış. Hem de sizin çektiğiniz acılar sonucu olduğunuz şeyden.
Kimsenin aklına sizi düşünmek gelmemiş. Üstelik aynı sizin gibi olan ama işkenceye uğramamış, acı çekmemiş olanlara hayranlıkla bakılmış.
Bu gece bi ork olduğumuzu düşünelim. Gerçekten düşünelim. Doğar doğmaz baskıya maruz kalmış, ezilmiş, dışlanmış, beğenilmemiş, hor görülmüş, adı kötülükle anılmış bi ork olduğumuzu düşünelim. Eminim ki o güzel kalbinizde bir kıvılcım oluşturacaktır.